Partyflock

8Bahn in Havengebied Arnhem

8Bahn in Havengebied Arnhem

anoniem gepubliceerd op
8Bahn (flyer)
Feest8Bahn · Old harbour factory
Organisatie8Bahn Site
LocatieHavenloods Arnhem Site
Datumzaterdag 23 maart 2013
StadArnhem
De aankomende 8Bahn editie vindt plaats in een afgelegen, grote en vooral industriŽle fabriekshal in het havengebied van Arnhem. Na jarenlang dienst hebben gedaan als fabriekshal voor infrastructuur is het aan 8Bahn de eer om deze te vullen met een flinke productie.

Meerdere locaties in Arnhem stonden op scherp, gekozen is voor een oude fabriekshal aan de Nieuwe Havenweg. De grote rauwe hal grenst aan het historische gebied de Kleefse Waard en biedt een geweldig uitzicht over de Rijn. De ambiance wordt doorgetrokken door een maatwerk podium te positioneren, waarin jij je tussen de artiest en de live paint visuals zult bevinden. De focus om breed en progressief te blijven programmeren wordt wederom onderstreept met het aantrekken van A Made Up Sound/2562, Auntie Flo, Ferdi Blankena, Sense Unique en 8Bahn Dynasty.

Om 23.00 opent 8Bahn de roldeuren van haar tijdelijke onderkomen, tickets zijn Ä15 in de voorverkoop via [presale element=party id=242802 type=ticketscript], Ä20 aan de deur (mits beschikbaar). Inmiddels zijn al meer dan de helft van de kaarten verkocht.

A Made Up Sound/2562 (Tectonic, 50Weapons)
De Nederlander Dave Huismans is voor velen beter bekend als 2562. Ergens niet geheel onlogisch, het bass-music georiŽnteerde project van Dave heeft inmiddels al drie hoog gewaardeerde albums en vele EP's opgeleverd. Alvorens 2562 over de hele wereld tourde was A Made Up Sound al bedacht. Met zijn alter ego A Made Up Sound legt Dave Huismans een perfecte verbinding tussen de huidige house/techno stroming en de voorliefde voor bass-music/dubstep/UK. Een DJ set van A Made Up Sound betekent zaal ondersteboven.

Auntie Flo (UK, Kompakt, Mule Musiq)
De uit Glasgow afkomstige Auntie Flo mag dan wel debuteren in Nederland, elders is Auntie Flo al meer dan gezegevierd. Tien jaar residentie bij Club Highlife in Glasgow en een serie bejubelde releases hebben hem voldoende credits opgeleverd. Zijn 2e release 'Highlife' schopte het tot Boomkat release van de week en werd zelfs door de BBC opgepakt. Auntie Flo dropt sterke gevarieerde sets vol afro, UK en house. Dat Auntie Flo midden in z'n doorbraak zit, moge duidelijk zijn; Boilerroom, Resident Advisor, Panoramabar, Dimensions Festival, Fabric en tientallen anderen gingen 8Bahn al voor.

Ferdi Blankena & Sense Unique (Soulrock)
Sinds de twee muziekfanaten elkaar in 2005 hebben ontmoet, is de magie daar. Beide liefhebbers van vinyl, in het bijzonder house en disco. Intussen is het roemruchte duo niet meer weg te denken uit de Nederlandse house-scene. Ferdi en Jesper openen 23 maart en krijgen ruim de tijd om hun fijnste housepareltjes ten gehore te brengen.

8Bahn Dynasty
Al voordat 8Bahn ooit bestaansrecht kreeg, waren de heren al actief als knoppendraaiers. Zoals velen vanuit de slaapkamer om via de lokale schuur uiteindelijk de stap te mogen maken naar clubs en festivals. Inmiddels is dat euforische moment passe en hebben de heren voldoende credits opgebouwd in binnen- en buitenland. 8Bahn Dynasty is Armin Pillen, Patski en Lť-fž, maar wordt geregeld aangevuld met bevriende DJ's.

VJ Lucy
VJ Lucy is live paint visuals uit Amsterdam. Een gloednieuw en veelbesproken project, opgezet door drie dames met een voorliefde voor analoog, verf en video.