Partyflock

House the 90s in het voorjaar weer terug

House the 90s in het voorjaar weer terug

anoniem gepubliceerd op
Revolved (flyer)
FeestRevolved · House the 90s edition
OrganisatieJ-Creative
LocatieIduna Site
Datumzaterdag 30 maart 2013
WinactieRevolved actie, gesloten
StadDrachten
Met het succesvolle House in Harmony Festival eind vorig jaar nog vers in het geheugen wordt het weer tijd dat House the 90s van zich laat horen. In het paasweekend op zaterdag 30 april aanstaande strijkt House the 90s neer in Drachten voor een samenwerking met organisatie J-Creative. Deze organisatie die de laatste jaren stevig aan de weg timmert met feesten als E-Vasion, Revolved en Evolved is bekend van hun kenmerkende huisstijl. Het muzikale uitgangspunt van deze avond is underground house en hardcore uit de jaren '90. Voor de echte liefhebber dus een must om naar toe te komen. Beide organisaties bundelen hun krachten voor een ouderwets avondje hakken en zagen. Haal je trainingspak en tondeuse alvast maar uit de kast.

Als locatie is gekozen voor Poppodium Iduna. De ideale plaats om het underground gevoel extra invulling te geven. Drachten is van oudsher een plaats waar gabber een grote rol heeft gespeeld als jongerencultuur. Ook Poppodium Iduna heeft een geschiedenis met gabber ondanks dat een overgroot deel van het algemene publiek Iduna meer ziet als een plaats voor liefhebbers van alternatieve muziek, stevige rock en heavy metal. Niets is minder waar. In het verleden hebben in Iduna tal van bekende en onbekende housefeesten plaats gevonden. Voorbeelden zijn Thunderdome on Tour of de feesten uit de hand van Cybertribe bekend van Cyberzone. Nog steeds is Iduna een aantal keren per jaar platform voor een goed hardcorefeest. De laatste jaren met de feesten van organisatie J-Creative.

Zoals eerder genoemd dus underground house en hardcore uit de jaren '90: onbekend, duister, hard, experimenteel, psychedelisch en grensverleggend omdat wij vinden dat deze sound ook een podium verdiend naast de 'gelikte oldschool en early rave hitjes. De muzikale lijn stroomt deze avond van houseclassics, oldschool en rave richting de snellere early hardcore.

Het bal wordt geopend door Drachtster dj Lenn die sinds jaar en dag actief is in de wijde omgeving van Drachten. Lenn is een van de weinige Friese dj's die oldschool draait en is daarom eerder te gast geweest op House the 90s, op misschien wel de allerbeste editie ooit met Charly Lownoise & Mental Theo.

Daarna is het de beurt aan House the 90s DJ Team. Dj's Marlin en Rabies draaien een opbouwende van oldschool classics tot de betere early hardcore tracks uit vervlogen tijden. Zij zoeken voor deze gelegenheid meer de diepte op in tegenstelling tot hun sets op feesten als House in Harmony en Outdoor Stereo Festival om de perfecte ondergrond te creŽren voor wat nog komen gaat.

De hoofdact van de avond is Frantic Freak. Frantic Freak is als gezicht van Cyndium tevens het gezicht van een aparte stroming binnen de early hardcore. De snellere, experimentele hardcore uit de jaren '90 van labels als Cenobite, Mokum en Ruffneck met invloeden uit psychedelische trance, techno en drum n'bass. Deze muziek is veelal te horen op feesten als Pandemonium, Paradox en Nocturnal.. Dat Frantic Freak in korte tijd een icoon is geworden binnen de scene is wel gebleken door twee uitverkochte edities van Icon. De organisaties House the 90s en J-Creative zijn zeer trots op deze primeur voor het Noorden van Nederland. Zorg dat je hem niet mist!

Na Frantic Freak is de beurt aan nog zo'n artiest die zich richt op de experimentele kant van hardcore. Alleen deze is van Friese makelij: Painbringer. Painbringer timmert als producer goed aan de weg. De producties van Painbringer zijn geÔnspireerd op de Cenobite stijl uit de jaren 90. Een vreemde eend in de bijt dus. Painbringer heeft bewezen dat eigenzinnigheid en jarenlange eigenwijsheid worden beloond want onlangs bracht hij releases uit op Cenobite en Mokum Records. Ook als dj timmert hij aardig aan de weg met optredens op Hellbound, Mindcontroller en H4L. De perfecte afsluiter van een flink avondje ouderwets Hakken en zagen, underground style.

De avond wordt in tegenstelling tot andere edities van House the 90s niet gepresenteerd door de vaste ceremoniemeester MC Da Mouth of Madness omdat hij helaas verhinderd is. Gelukkig beschikt het noorden over genoeg talent en hebben wij MC Den= uitgenodigd voor de nodige vocale ondersteuning.

Timetable

Poppodium Iduna is geopend vanaf 21:00 en gevestigd op de Oliemolenstraat 16 te Drachten. Iduna is op loopafstand van het centrum van Drachten. Iduna beschikt over voldoende parkeergelegenheid en tevens over een grote rookruimte voor de rokers.

Kaarten zijn exclusief aan de deur verkrijgbaar voor Ä 8,00. Eerdere edities van House the 90s waren goed bezocht of uitverkocht. Omdat er een beperkt aantal kaarten beschikbaar is, wordt bezoekers aangeraden om vroeg te komen. Zorg dat je op tijd bent want vol = vol.

2 opmerkingen

iduna heeft een goed geluid.
house the 90's zijn goede feesten.

line up is lekker

lijkt me dat dit een goed feestje gaat worden :bounce: