Partyflock
 
­ Nederland

Virus Recordings viert vijftienjarig bestaan tijdens klinch

gepubliceerd door , op
Het Britse Virus Recordings bestaat 15 jaar en viert dit samen met Major League Drum 'n Bass en wel op vrijdag 7 juni in de Melkweg te Amsterdam. Op het programma staan onder andere optredens van Ed Rush & Optical, Audio en Optiv & BTK. Tickets zijn inmiddels in de voorverkoop.

De afgelopen 15 jaar was Virus Recordings verantwoordelijk voor de diepste en meest funky drum 'n bass en het label heeft de grenzen van deze sound opgerekt als geen enkel ander label. Virus Recordings werd in 1998 opgericht door Ed Rush & Optical, het begin van een nieuwe richting binnen de drum 'n bass. Hun techstep en neurofunk releases hadden onmiddellijk een enorme impact op de muziekscene. In de jaren daarna kwamen invloedrijke artiesten als Fierce, Bad Company, Matrix en MC Ryme Tyme bij de Virus crew. De rest is geschiedenis.

Major League en Virus zijn geen onbekenden van elkaar. Ed Rush en Optical staan al vanaf de eerste dag op Major League feesten en in mei 2003 heeft Major League de hele Virus crew uitgenodigd om de wereldwijde release van hun Dr Shade album te promoten in 013 te Tilburg. Om 15 jaar top notch drum 'n bass te vieren heeft Major League de hele Virus crew opnieuw uitgenodigd. Voor de eerste keer delen ze het podium op Major League in de Melkweg in Amsterdam. Na de RAM showcase in februari lijkt het er op dat dit opnieuw een Major League editie wordt om te onthouden.