Partyflock
 
­ Nederland

Best Kept Secret nieuw festival Beekse Bergen

gepubliceerd door , op
Best Kept Secret nieuw festival Beekse Bergen
7 januari 2013
Mojo krijgt er komende zomer een fikse concurrent bij. Boekingskantoor Friendly Fire gaat proberen een nieuw festival in de markt te zetten, een week na Pinkpop (14-16 juni 2013). Veel details zijn nog onbekend, maar het festival gaat Best Kept Secret heten en belooft met grote namen te komen.

Woordvoerder Niels Aalberts van Friendly Fire bevestigt aan 3Voor12 dat het festival plaats gaat vinden en schetst de ambitie. "Wij kijken niet naar Nederlandse festivals, maar naar buitenlandse evenementen als Way Out West (Zweden, red.), Primavera (Spanje, red.) en Melt (Duitsland, red.). Festivals met focus op muziekbeleving. De ervaring van het festival is belangrijk, maar de line-up staat centraal. Natuurlijk zijn er een paar headliners die een breder publiek aanspreken, maar het ontdekkingselement onderaan de bill is minstens zo belangrijk." De genoemde voorbeelden worden inderdaad door muziekliefhebbers vaak genoemd als voorbeelden van grote festivals met een grote muziekinhoudelijke scherpte, waar op Lowlands de focus licht verschoven is richting festivalbeleving.

Friendly Fire heeft meer slagkracht op de Nederlandse markt sinds het grote Duitse bedrijf FKP Scorpio een groot belang in het bedrijf nam. Of het festival zijn ambitie in het eerste jaar meteen waar kan maken is nu nog niet te zeggen, want de organisatie kan nog geen enkele naam bekend maken. Voor de hand ligt dat programmatisch enigszins samengewerkt zal worden met het Hurricane festival, dat een week later door Scorpio in Duitsland georganiseerd wordt. Dat festival heeft al wel namen bekend gemaakt, onder meer Arctic Monkeys, Belle and Sebastian, Sigur Ros, The Hives en The Gaslight Anthem. Ook Rammstein staat daar, maar naar namen van dat formaat vist het festival niet.

Bron: 3voor12

7 opmerkingen

Ik ben benieuwd wat dit gaat worden.. De locatie is in elk geval erg vet :D
ben ook erg benieuwd ja... de visie bevalt me wel :)
Hey......dat is mooi zeg :D
Die datum past iig in de agenda ;-)
laatste aanpassing
Wow dat zou niet normaal zijn. Zo'n programering net als Melt, en dan op de fiets heen kunnen!:D
Artiest Nevz
Dat zou ontzettend vet zijn! Jammer dat ik er niet bij kan zijn.
Zeg...maar dat is wel in het weekend van Indian Summer festival :O
Niet dat het abnormaal is dat er 2 festivals in 1 en hetzelfde weekend plaats vinden maar ik vind da toch een beetje vreemd !
Friendly Fire is in beide feesten iig Involved...
Als Indian Summer meer de alternatieve Pop en Rock programmeert dan gaat de Electronic programmering naar Best Kept Secret... met een vleugje Rock/Pop...zoals Melt! Idd. ;p