Partyflock
 
­ Nederland

Press Play talentnight tijdens ADE

gepubliceerd door , op
Press Play Talent Night
14 augustus 2012
Bezig met je dj-carrière? Altijd al op het Amsterdam Dance Event willen draaien? Dit is je kans! Studentensociëteit De Lax presenteert ook dit jaar een talentenavond tijdens het Amsterdam Dance Event. Acht dj's krijgen de kans om hun kunsten ten gehore te brengen op een officiële ADE venue, waarna een jury ze zal beoordelen. De beste krijgt natuurlijk iets vets, maar alle acht krijgen toegang tot het netwerkevenement van het jaar: ADE next!

Sociëteit De Lax, de sociëteit van de Amsterdamse Studenten Vereniging Leeuwenburg is dit jaar voor de tweede maal een officiële ADE venue, en organiseert samen met haar partners een driedaags programma. Op de donderdag de lancering van Pleasure class, de vrijdagavond staat in het teken van Strength of Unity's Brainburst en de woensdag dus de Press play talent night. Vanaf 17:00 's middags tot 23:00 's avonds zullen 8 genomineerden hun kunsten vertonen, de jury zal - stijlonafhankelijk - letten op platenkeuze, mixtechniek, interactie met het publiek en - uiteraard - het plezier in het draaien!

Er zijn acht plekken te vergeven op de talent night, de verdeling in stijlen is als volgt:
  • 3 sets in de house-gerichte stijlen (club, house, eclectic, progressive house)
  • 3 sets in de techno-gerichte stijlen (techno, techhouse, minimal - geen schranz)
  • 2 sets voor de overige stijlen (dit kunnen dus hardere stijlen zoals hardstyle/hardcore zijn maar ook dubsteb of juist weer classics)


Kan jij binnen drie kwartier tijd de mensen compleet uit hun dak laten gaan? Weet je zeker dat jij beter draait dan de rest? Stuur dan nu de link naar je demo (circa 25 minuten) op naar ade@asvl.nl. Geadviseerd word je demo te uploaden naar Soundcloud of een vergelijkbare service. Vertel bij je demo ook even kort iets over jezelf en motivatie. Uiteraard zijn er kleine lettertjes: je mag geen contract (meer) hebben lopen met een label en geen grote feesten (op de mainstage) op je naam hebben staan. Oftewel, het is duidelijk dat je beginnend bent. Voor de duidelijkheid: de talentenavond mag danwel 'Press Play' heten, hiermee wordt dus niet 'Press Sync' bedoeld, er wordt dus verwacht dat je met cd-spelers overweg kan. De deadline voor het insturen van je demo is 31 augustus, over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Sociëteit De Lax ligt achter NS station Amsterdam Amstel, onder het gebouw van de HvA. Als je het station aan de achterkant uitloopt, nog voor de kebab zaak meteen links naar beneden. Kan niet missen. Zoals gewoonlijk gelden de welbekende sfeerbeheerregels; Geen pipogedrag - leave your attitude at home, geen voetbalshirts en geen ruimteverspillende dansvormen. Minimumleeftijd is 16 jaar.

1 opmerking