Partyflock
 
­ Nederland

Give Soul on the Beach 2.0

gepubliceerd door , op
Het was het einde van de zomer van 2011. Het uitgaansleven in Rotterdam kenmerkte zich door te weinig aanbod, zowel in aantal clubs als in leuke feestjes. En de feestjes die er georganiseerd werden, waren vaak slecht bezocht, misten sfeer of kwalitatief goede muziek. Tijd dus voor verandering, dachten twee jonge gasten uit de Maasstad. Tijd voor een frisse wind in de uitgaanswereld. Eigenlijk begon het met een grote groep vrienden die allemaal één voorliefde deelden, techno in de breedste zin des woords. Gezamenlijk draaiden zij vaak in het Bootleg DJ Café, een plaats waar veel jonge boys hun eerste platen draaien, en gaven ze Illegale feesten op plekken als de Kralingse plas. In die tijd ontstond het idee om het eens een keer wat groter aan te pakken en een techno georiënteerd feest te geven in de Off_Corso. Zodoende was het concept "Techin' 010" geboren. De eerste editie in september 2011 was meteen uitverkocht en 1300 enthousiaste bezoekers waren getuige van een nieuw fenomeen. Vanaf die eerste editie ging het hard. Techin' stapelde de ene druk bezochte avond op de andere en te gast waren ondermeer Industrialyzer, Olene Kadar, Anton Pieëte, Lauhaus, Wouter de Moor, Joey Daniel, Sandeep, Jamie Lie A Kwie, Jeff Moore en vele anderen.

Maar daar bleef het niet bij, want ook de donderdagnacht werd weer op de kaart gezet. Jaren geleden was de donderdag een populaire stapavond maar sindsdien een vergeten glorie. Met Techout (in de lounge van Off_Corso) en later de Vuige Vibe in de Vief & Vuig werd de donderdag nieuw leven ingeblazen en met groot succes. Een half jaar na hun eerste avond, werd het tijd om er een stapje bovenop te doen. De donderdag verhuisde naar de Toffler, alwaar het concept Toffler's Thursday werd geboren. En met groot succes, want alle avonden tot nu toe was de Toffler afgeladen vol en kwamen grote artiesten als Joris Delacroix, Edu Imbernon, Egbert (live), Arjuna Schiks (live) en Miss Melera op bezoek.

Ook voor de andere feesten werd een nieuwe onderkomen gevonden. Rauwe underground club Perron werd de nieuwe thuishaven voor het vaste maandelijkse concept Rotterdamse Rave. Hier ligt de nadruk op de wat stevigere techno en vanaf de eerste editie stond Perron vol met grote nieuwe groep ravers die zich helemaal lieten gaan op ondermeer The Advent, Dustin Zahn, Industrialyzer, Remy en Joop Junior. Naast de maandelijkse avonden in Toffler en Perron, organiseren we ook nog eens avonden in Poema RAW in Utrecht en de Sugar Factory in Amsterdam.

Binnen een jaar tijd uitgroeien van niets naar het organiseren van meer dan 30 feesten per jaar, roept om een volgende stap en deze komt er nu. Want alle concepten, dj's, fotografen, ontwerpers en filmmakers verbonden aan deze concepten, bundelen zich nu in één collectief: Give Soul. De mannen achter dit collectief willen op deze manier hun concepten maar zeker ook alle aan hun verbonden jonge creatievelingen een sterk platform bieden waarmee de komende jaren zijzelf zowel als Rotterdam als populaire uitgaansstad nog steviger op de Nederlandse dance-kaart gezet worden.