Partyflock
 
­ Nederland

Format
Techno met de hoofdletter T

gepubliceerd door , op
Format brengt vrijdag 13 juli weer glans over deze druilerige Nederlandse zomer. Host Juan Sanchez weet de liefhebber te boeien met buitenlandse gast Sian, eigen trots Sandrien en de aanstormende Haagse live act, Joop Junior.

Met drie opeenvolgende successen - het tweejarig bestaan, de Format-tent op Amsterdam Open Air en Juan Sanchez' solo – heeft Format menig techno liefhebbend hart sneller laten kloppen. Voor aankomende vrijdag is ook nog eens hard gewerkt aan een compleet nieuwe videoshow van VJ Escapation.

Vrijdag 13 juli is het weer de tijd van de maand om je thuis ingestudeerde danspasjes op te voeren. Nu onder de bezielende leiding van Sian. Geboren in Dublin en zigeunerstijl opgevoed in Zuid-Spanje koos Graham Goodwin a.k.a. Sian al vroeg voor muziek. Dat maakte hem, naar eigen zeggen, een 'drop out' van deze samenleving. Ach, als dat er voor nodig is om tot deze diverse, intense en tijdloze muziek te komen. Sian heeft veel werk uitgebracht op labels als Pokerflat en Dessous. Ook zijn samenwerkingen met Ricardo Villalobos, Luciano en Gabriel Ananda getuigen dat hij zijn plek in de mondiale house/techno scene ruimschoots heeft verdiend.

Even gedreven door passie is Sandrien. Haar optredens in de underground scene en het sprankelende duo wat zij regelmatig vormt met Carlos Valdes, maakt dat Sandrien geen onbekende meer is. In dit digitale tijdperk is het opmerkelijk te noemen dat ze erg gesteld blijft op vinyl: het verzamelen en het draaien er van. Sinds een aantal jaar is Sandriens populariteit over de grens groeiende. Kan je niet genoeg van haar krijgen na Format? Aankomende maand is ze op Nachtdigitaal en in Tresor aan het 'werk'.

Joop Junior laat cd's en platen thuis. Deze 20-jarige Hagenees treedt liever live op. Is dit de nieuwe 'boy wonder' van techno Nederland? Het ziet er veelbelovend uit. In ieder geval werden twee van zijn tracks 'hand picked' door Mr. Hawtin voor zijn M_Nus label. Ook maakt Joop Junior zijn opwachting voor Awakenings tijdens het Amsterdam Dance Event.

Als host van de avond behoeft Juan Sanchez voor weinigen een introductie. Met een top tien notering in Beatport met de track 'This World' en de Sensation tour die hem over de planeet brengt, is Juan erg in trek.

Houdt ook alvast de 2e vrijdag van augustus (10e) vrij want op veler verzoek zijn Secret Cinema, Warren Fellow en Quentin van Honk te gast in AIR.

Kaarten kosten in de voorverkoop € 13,- en zijn verkrijgbaar via AIR.nl.

Line-up:
Juan Sanchez invites...
Sandrien
Joop Junior (live)
Sian

'Format, every second friday of the month in AIR'!