Partyflock
 
­ Nederland

Drift viert tienjarig bestaan met exclusieve performance van Jeff Mills

gepubliceerd door , op
Drift viert tienjarig bestaan met exclusieve performance van Jeff Mills
20 juni 2012
FeestDrift · Tienjarig bestaan
Datumdonderdag 27 september 2012
LocatieDe Vasim
Geprezen om zijn urenlange meeslepende technosets waarin ritmes en frequenties samensmelten tot compleet nieuwe composities. Jeff Mills, grondlegger van de Detroit techno. In de muzikale experimenten van The Sleeper Wakes prikkelt Mills zijn publiek niet alleen auditief, maar ook visueel. Een kruisbestuiving van elektronische muziek en visuele effecten resulteren in een ongekend samenspel. Mills heeft de totale regie: alles wat je hoort, ziet en voelt ligt in handen van de kunstenaar. Ook het publiek is onderdeel van zijn kunstwerk. Daarmee is hij een van de weinigen die het concept art performance zo ver doorvoert in het nachtleven. Drift heeft de wereldprimeur met de allernieuwste show uit deze serie genaamd: The Jungle Planet. Wereldwijd wordt The Sleeper Wakes maar op enkele locaties vertoont. Ter ere van hun tienjarig bestaan presenteren zij op donderdag 27 september deze exclusieve show in cultuurfabriek de Vasim te Nijmegen. Kaartverkoop en meer informatie is te vinden op www.driftomtedansen.nl.

Drift
Tien jaar geleden richtte Brent Roozendaal samen met een aantal andere jonge dj's Drift op. In de loop der jaren is Drift gegroeid tot een ondergronds evenement met landelijke bekendheid waarbij de nadruk wordt gelegd op progressieve house en techno. De eerste grote stap werd gezet toen Drift een vaste clubavond kreeg in poppodium Doornroosje en zich ontwikkelde tot een exclusieve uiterst populaire dansavond. De tweede mijlpaal vond plaats in mei 2011 met de lancering van Drift Festival, dat 2000 bezoekers trok. Drift ging een vast partnerschap aan met cultureel erfgoed de Vasim. Daarmee hebben ze het voorrecht om in de Vasim te programmeren. Twee seizoenen later keerde Drift terug naar de Vasim en organiseerde als eerste een volwaardig dancefestival in de herfst. In mei 2012 trok Drift Festival ruim 2500 bezoekers en daarmee opende zij het festivalseizoen voor elektronische muziek. De show van Jeff Mills wordt een nieuwe mijlpaal in het tienjarig bestaan.

Jeff Mills
Ruim dertig jaar geeft Jeff Mills zijn hart en ziel aan de ondergrondse muziekwereld. Samen met Mike Banks richtte hij Underground Resistance op, een invloedrijk muziekcollectief uit Detroit waarmee ze een stempel zette op de moderne techno uit Detroit. Hun vooruitstrevende geluid werd toentertijd een leidraad voor politiek activisme in Detroit en vormde een blauwdruk voor hedendaagse elektronische dansmuziek. Mills verliet het collectief al vrij vroeg, maar richtte een nieuw label op: Axis. Afgelopen jaar vierde hij tijdens 5 days off in de Melkweg het twintigjarig bestaan van dit label. In zijn sets maakt hij gebruik van de klassieke drumcomputer, TR Roland 909, en op zijn naam staat het record om 70 platen in een uur te mixen. Volgens Resident Advisor behoort Mills tot de meest invloedrijke technoartiesten van de wereld.

9 opmerkingen

interessant! :D

maar komen nog wel wat naampies bij neem ik aan?
laatste aanpassing
Uitspraak van Soon. op woensdag 20 juni 2012 om 11:20:
maar komen nog wel wat naampies bij neem ik aan?


laten we hopen van niet!
nja, lijkt me niet dat ie 9 uur gaat draaien, dus er komen of namen bij of het duurt maar tot 4 uur ofzo...?
Uitspraak van Soon. op woensdag 20 juni 2012 om 11:50:
nja, lijkt me niet dat ie 9 uur gaat draaien, dus er komen of namen bij of het duurt maar tot 4 uur ofzo...?


u never know
Uitspraak van Soon. op woensdag 20 juni 2012 om 11:50:
nja, lijkt me niet dat ie 9 uur gaat draaien,


Je kunt altijd hopen...
 
Uitspraak van adutchgent op woensdag 20 juni 2012 om 11:27:
laten we hopen van niet!


haha idd hoppa!
Jeff altijd goed die man