Partyflock
 
­

55.000 Sterren op Nature One

anoniem gepubliceerd op
'You.Are.Star.' – Jij bent de ster. Onder dit motto wordt van 3 tot 5 augustus op de raketbasis van Pydna in Rijnland-Palts een heel weekend lang gefeest op Nature One, het grootste festival voor elektronische muziek in Duitsland.

Meer dan 300 dj's en live-acts spelen op maar liefst 23 podia. Tot de line-up behoren o.a. Paul van Dyk, Sander van Doorn, Sven Väth, Hardwell en Dubfire. Op de alweer achttiende uitgave van dit festival worden zo'n 55.000 bezoekers verwacht. Het startschot wordt reeds op donderdag 2 augustus gegeven met de 'MixeryOpening' in de CampingVillage. Het publiek is de ster. Dat is al achttien jaar lang regel nummer één op Nature One. En met succes: het festival op de raketbasis in Pydna is al jarenlang veruit het grootste en populairste van zijn soort in Duitsland. 'In plaats van op gitaren tokkelende mannen op een oversized podium toe te juichen, vormt bij ons de dansvloer het centrale punt', vertelt Oliver Vordemvenne van het organiserende agentschap I-Motion. 'Dankzij de muziek die vanuit vier, zes of acht punten op het publiek wordt losgelaten en de eveneens vooral op de dansvloer gerichte lichttechniek staat de bezoeker in het middelpunt van de belangstelling. Hij is dus geen toeschouwer, maar een raver'. En hij wil feesten. En om dat mogelijk te maken, bestaat de line-up enkel uit absolute toppers uit de elektronische muziekscene: Paul van Dyk, Sander van Doorn of Hardwell op de 'Open Air Floor', Sven Väth of Dubfire in het 'Century Circus', Da Hool op de 'Classic Terminal' of Moonbootica in het 'House of House'. Live-acts zoals Rank 1, AKA AKA feat. Thalstroem, Terence Fixmer, Dapayk, Extrawelt en Laserkraft 3D moeten eveneens uitrukken om de bezoekers een onvergetelijk weekend te bezorgen.


23 Floors zijn er op Nature One, van de reusachtige 'Open Air Floor' met plaats voor tienduizend ravers tot de kleinere Clubfloor in een van de voormalige raketbunkers voor een paar honderd man. Meer dan 300 dj's dekken het hele gamma van de elektronische muziek, van trance over techno tot house en hardcore. De negentien clubfloors worden gebruikt door andere organisatoren, clubs of labels uit zowel binnen- als buitenland. 'Dat zorgt voor een ongelooflijk grote keuze. De Tresor Club uit Berlijn, Thunderdome uit Nederland of de Airport uit Würzburg – ze brengen allemaal hun dj's en community mee. Meer scene en underground gaat gewoonweg niet', aldus Vordemvenne. 130 voetbalvelden. Zo groot is de 'CampingVillage', waar het grootste deel van de 55.000 bezoekers 'overnacht'. Alhoewel, echt geslapen wordt er natuurlijk niet veel. Op honderden zelf meegebrachte geluidsinstallaties spelen evenveel amateur-dj's of toekomstige talenten, non-stop van donderdagochtend tot zondagavond. Bovendien is er ook de trend van XXL-feesten, weet Vordemvenne: 'De meeste bezoekers komen inmiddels al op donderdag aan. Velen blijven tot zondagavond, enkelen zelfs tot maandag.'

Het officiële startschot voor het lange NatureOne-weekend wordt traditioneel op donderdag gegeven tijdens de 'MixeryOpening' in de CampingVillage. Om een evenement van deze orde überhaupt in open lucht op touw te zetten, is een waanzinnige technische organisatie nodig. Stroom, water, toiletten, techniek, tenten en podia worden geïnstalleerd door zo'n 800 medewerkers. In totaal worden drie kilometer aluminium trussings, 800 moving lights, meer dan 800 luidsprekers met een totaal vermogen van één miljoen watt, bijna 1.000 vierkante meter led-oppervlakken en 22 kilometer kabels aangelegd. En als dan alles eindelijk klaar is, staan zij in de schijnwerpers – de 55.000 sterren van Nature One

26 opmerkingen

duidelijk de bunkers in, en niet meer uit
de kleine tenten gaan ook wel (thunderdome).­

en mainstage en century circus pak ik ook altijd mee.­

maar de campingfeesten, dat is waar je moet zijn.­
de donderdagavond, daar draait nature one om.­
Uitspraak van feestganger op maandag 21 mei 2012 om 14:53:
maar de campingfeesten, dat is waar je moet zijn.­
de donderdagavond, daar draait nature one om.­


Wat is daar bijzonder aan dan eigenlijk?
Uitspraak van toerist op maandag 21 mei 2012 om 15:02:
Wat is daar bijzonder aan dan eigenlijk?

moet je meemaken. nergens een betere sfeer meegemaakt
2011 was mijn eerste keer maar wat gekkenhuis die camping en het festivalterrein is ook erg bijzonder met al die bunkers.­ Voor iedereen een aanrader!!!!
Gewoon alles kan en mag op die camping, dat is het mooie ervan! Iedereen zijn eigen campstage en een enorme diversiteit aan muziek.­ Zoiets groots en vets zul je in Nederland niet zien (veel mensen vinden de camping bij DefQon al vet, maar dat is peanuts vergeleken bij N1)
Uitspraak van [RDG] Jurgen [RDGtours.nl] op maandag 21 mei 2012 om 15:39:
Gewoon alles kan en mag op die camping, dat is het mooie ervan! Iedereen zijn eigen campstage en een enorme diversiteit aan muziek.­ Zoiets groots en vets zul je in Nederland niet zien (veel mensen vinden de camping bij DefQon al vet, maar dat is peanuts vergeleken bij N1)


In Nederland wordt je uitgemolken en is alles aan regels verbonden :)


Elk jaar wil ik naar Nature one, maar het komt er maar niet van
laatste aanpassing
Uitspraak van Eddieee op maandag 21 mei 2012 om 14:49:
uidelijk de bunkers

Duidelijk naar Nocturnal festival. :bounce:
ik hoop echt eindelijk dit eens mee te gaan maken....­
 
Na twee jaar er over praten, dit jaar toch echt gaan!! Ik heb er zin an!!
Dit worden weer 3 gruwelijke dagen(H)
Waarschijnlijk met me nieuwe baan kan ik helaaas dit jaar niet...maar als ik dit weer zo lees dan begint het gvd toch weer te kriebelen, wat een feest, wat een sfeer HEERLIJK :respect:
 
2005 was een goed jaar.­ Dikke terror nog in de Thunderdome area.­ Mja dat heb je helaas niet meer.­ Nja op de camping wel.­
Vindt de camping, vetter dan het feest
Uitspraak van toerist op maandag 21 mei 2012 om 16:36:
In Nederland wordt je uitgemolken en is alles aan regels verbonden
Elk jaar wil ik naar Nature one, maar het komt er maar niet van

Idd, in Duitsland letten ze niet zo erg op de regels, dat is nu net t vette van die camping: alles kan en alles mag, je ziet de meest gekke dingen! Wij regelen een bus met RDGTours als je mee is dit een goedkope oplossing: https://www.facebook.com/#!/events/174106366000790/
Verleden jaar geweest en oh oh oh, het VETSTE festival waar ik ooit was! :D
Uitspraak van toerist op maandag 21 mei 2012 om 15:02:
Wat is daar bijzonder aan dan eigenlijk?

24 uur doorgaan :D
Uitspraak van toerist op maandag 21 mei 2012 om 16:36:
Elk jaar wil ik naar Nature one, maar het komt er maar niet van

Wel makkelijk gezegd, gewoon doen en gaan met die banaan :)
Met nog steeds veel spijt afgelopen zomer niet geweest, maar deze zomer de teller maar een op nr 3 zetten:D
Beste festival ever!! Je moet alleen wel tegen slaapgebrek kunnen als je net op de verkeerde plek staat met je tentje:p (met 4 'areas' binnen 30meter van je tent)
Op woensdag aankomen het best, de eerste nacht nog lekker slapen en daarna is het vanaf 0800u 's morgens tot zondagavond 22u niet meer stil:woep: Maandag rustig thuis doodgaan:p
Nu al zo'n fackin zin in!!!!:cheer:
Uitspraak van Frinzy op woensdag 23 mei 2012 om 10:13:
Wel makkelijk gezegd, gewoon doen en gaan met die banaan :)

Inderdaad, zoek hier op partyflock of op facebook ofzo een Nature One-groepje wat je wel aanstaat, probeer met hun mee te gaan en alles loopt vanzelf. Ben zo in 2008 ook in men eentje meegeweest met de Neetjur Wan-mensen terwijl ik er helemaal niemand kende. Dit jaar ga ik intussen voor men lustrum-editie :-)

Toerist, wat er zo speciaal is aan die camping, dat is met een eenvoudig toetsenbordje niet te beschrijven, dat moet je gewoon meemaken :-)
Ga dit jaar voor t eerst, hoogstwaarschijnlijk met eigen sytem en aggegraat erbij alles :yes: (als we de financiën rond kunne krijge tenminste :P)

weet nu al zeker dat ik dan niet verder dan de camping kom haha :roflol: