Partyflock
 
­ Nederland

Cocoon heroes brengt Ibiza naar Amsterdam

gepubliceerd door , op
Geruchtmakend waren ze altijd al, de Cocoon-feestjes op Nederlandse bodem. Ook aankomende editie, zondag 24 juni, vormt daarop geen uitzondering, met namen als Extrawelt, Chymera en Frank Lorber lijkt het pleit bij voorbaat al geslecht - like! En dan maakt het Duitse kwaliteitshuis ook nog eens haar debuut in de Noord-Amsterdamse club Undercurrent. Ja, het gaat nog spoken, daar aan de werf.

Want zoals Cocoon betaamt wordt alles uit de kast getrokken om techno op z'n best te laten horen. Met Extrawelt staat dan ook meteen een legendarische act op de planken. Momenteel tourend met hun In Aufruhr-show brengt het Duitse duo dansmuziek uit het hart, live en gevarieerd.

Meeslepende tunes en techno voor de vloer, zoals ook Chymera dat laat horen. Onuitputtelijk blijft deze Ier bijzondere muziek uitbrengen, momenteel culminerend in zijn nieuwste album Death By Misadventure (release begin juni), waar tijdens Cocoon Heroes ongetwijfeld enkele hoogtepunten van voorbij zullen komen.

En dan zijn er nog de capriolen van Frank Lorber, officieuze onderkoning van de Duitse technoscene. Stad-, label- en studiogenoot van Sven Väth, al jarenlang verbonden aan diens Cocoon-Imperium en wat optredens betreft zeker net zo enerverend. Gaat leuk worden met deze held, diepe techno uit het hart van Frankfurt.

En van eigen bodem...
Zijn er de nimmer aflatende sounds van Olivier Weiter, zelfbenoemd shamaan van de vaderlandse technoscene, maar bovenal een dj die elke zaal boven zichzelf uit kan laten stijgen. Het Amsterdamse productietalent Arjuna Schiks kan eveneens bogen op dergelijke prestaties. Zijn livesets balanceren tussen energieke techno en psychedelische uitstapjes, een perfect accent op de rauwe sounds van deze Cocoon Heroes. Ter vervolmaking van deze line-up mister Frenk Wiersma, grote man achter de Evotions-organisatie met een steeds vaker opduikend dj-talent.

Undercurrent
Ja, oplettende Cocoon-watchers hadden het allang gezien, Cocoon Heroes stond aanvankelijk gepland op Strand West. Door gemeentelijke aanstellerij (waar menigeen inmiddels aardig gewend aan raakt) kon dit niet doorgaan en moest er worden verhuisd.

Maarrrr, met Undercurrent is een meer dan volwaardige vervanging gevonden. Deze bruisende club in Amsterdam-Noord, gelegen aan de rand van het mediagebied bij de NDSM-Werf, heeft namelijk alles in zich om een geweldig Cocoon-feest te hosten. Een lekker industriële omgeving, dik geluid en kwalitatieve organisatie. Én, ook niet onbelangrijk, een langere openingstijd, het feest draait nu van 14.00 tot 01.00 uur! Lekker zondagmiddagje zo!

5 opmerkingen

Goed stuk! Wordt er nu al warm van :D
Dikke knaller dit, kijk er nu al naar uit!!
Werkzaam bij Flexcitement
Artiest {SHOWLIST artist 65881, 42701, 33818, 23740, 48315, 31524}
(Y)
Super toffe locatie!!