Partyflock
 
­ Nederland

Techno brengt Cobra en Mood samen in noord

gepubliceerd door , op
Cobra
26 april 2012
24 maart 2012 maakte C.O.B.R.A met een kelderrave onder een Amsterdams hotel haar debuut in het nachtleven. Deze eerste vulgaire nacht schreeuwde om meer en daarom maakt the Collaboration of Bright and Rare Acts (C.O.B.R.A.) zich nu op voor deel twee. Om de 'collaboration' te benadrukken strijdt C.O.B.R.A. zaterdag 2 juni zij aan zij in Undercurrent met het befaamde Mood/Boom Collectief.

Waar de vorige C.O.B.R.A de nadruk legde op échte, oorspronkelijke house met acts als San Soda en Steven P. & KRY, zal de tweede editie in het teken staan van de (dub)techno. Met deze keuze hopen beide crews een ander technogeluid te brengen dan momenteel de boventoon voert in Nederland. Om dit te bewerkstelligen zijn niet de minsten uitgenodigd. Sterker nog, de line-up is zo dik dat er niet één absolute headliner aan te wijzen valt!

Om te beginnen is de meest opvallende techno dj/producer van 2011 uitgenodigd: Cosmin TRG. Hij dropte vorig jaar succesvol zijn eerste album en speelde in bijna de hele Club Top 50 van Resident Advisor. Tussendoor pakte hij ook nog alle major festivals mee in de zomer, met als absolute hoogtepunt zijn optreden op Melt in Ferropolis, Duitsland. Verwacht van Cosmin geen monotone rammers. Zijn set laat het publiek alle kanten van de zaal zien, met veel variatie, maar zonder het gaspedaal ook maar even los te laten.

De tweede dj die genoteerd staat is Serge. De oprichter van het bewierookte Clone Records is een bezig baasje, want zijn label is al jaren vernieuwend en toonaangevend in de mondiale undergroundscene. Naast het label excelleert Serge ook als dj, zo draaide hij dit jaar in de Londense Fabric, Trouw en staat de New Yorkse Bunker in mei op het programma.

Een andere artiest die de afgelopen jaren steeds vaker in de schijnwerpers stond is Dario Zenker. Hij viel op door zijn talloze releases op labels als EsperanzA, Vakant, zijn eigen Illian Tape en door gigs over de hele wereld. Daarnaast is Dario sinds jaar en dag één van dé gezichten van de Harry Klein Club in Munchen. Zenkers muziek is het best te beschrijven als spacende dub-techno die je bij je strot grijpt en niet meer los laat tot de laatste plaat!

Na Serge is ESHU de tweede Nederlandse act. Deze vierkoppige live-formatie liet vorig jaar voor het eerst van zich horen met een eerste EP op hun eigen ESHU label. ESHU bestaat uit vier heren uit de regio Nijmegen en gooiden wereldwijd al hoge ogen met hun vernieuwende blik op dub-techno. ESHU weet een perfecte balans te vinden tussen het trippende van dub en het stuwende van techno. DJ Broadcast tipte ze niet voor niets als één van de meest veelbelovende acts van 2012, oftewel dit moet je zien!

Een andere Nederlander wiens ster snel rijzende is, is JP Enfant. De kopman van de alom bekende Les Enfant Terribles is met de gelijknamige feesten niet meer weg te denken uit de Amsterdamse scene. Het is al een tijdje wachten tot er een feest van LET niet uitverkoopt. Hoewel JP Enfant zo nu en dan een houseset draait, ligt zijn hart bij de techno en dat mag je bij C.O.B.R.A. dus ook van hem verwachten.

Het Mood/Boom Collectief zal deze avond ook sterk vertegenwoordigd zijn in de tweede zaal in de vorm van Jaime Frias en Alex Supertramp. Zij zullen samen met Dario Zenker de boel te gronde richten. Alex Supertramp laat zich van een hele andere kant zien in 2012 met succesvolle optredens op PLAK, Ruigoord en Woodstock als gevolg. Ook Jaime gaat als een trein en is ieder weekend te zien in clubs in en om Amsterdam. Daarnaast floreert het Breakfast Club Concept, waar Jaime medeoprichter van is, als nooit te voren.