Partyflock
 
­ Nederland

Woodlands festival komt weer tot bloei

gepubliceerd door , op
Het hangt in de lucht. Het komt er aan. De kaarten verkoop is gestart en zaterdag 2 juni gaat het gebeuren. Zet je schrap voor Woodlands Festival! De bezoekers worden rijkelijk getrakteerd op een creatieve culturele explosie aan de Oudtburghweg in Bergen nh. De voorbereidingen zijn alweer in volle gang om dit evenement voor jongeren door jongeren tot een grandioos succes te brengen. Coco bongo and the bonfire ranch of love, Yori Swart, Bootsman2Bootsman, Monsieur Plastique en vele andere staan te springen om hun kunsten te tonen op wel zeven verschillende podia.

Een explosie is in deze niet zwak uitgedrukt. Talloze bands, sing/songwriters, DJ's, kunstenaars, kinderactiviteiten, workshops, theater, modeshows, dans en eten zijn de juiste ingrediënten om deze dag te laten bloeien. Jong van geest of van leeftijd, iedereen is welkom!

Voorverkoop gestart
De voorverkoop is begin april van start gegaan. En vroege vogels krijgen een leuke korting op zowel de entree als de consumptiemunten (!). Tickets zijn te koop via de website www.woodlandsfestival.nl

DAF Area
Ingericht door DutchArtistFamily, een groep kunstenaars afkomstig uit Nederland die een passie heeft voor leuke feestjes met een goed decor. Zij werken voornamelijk met hout, waardoor er een natuurlijke atmosfeer gecreëerd wordt. Op een feest moet gegrooved, gechilled en natuurlijk ook gedanst worden. Hun back to nature decor maakt dat allemaal mogelijk. Met optredens van lokale en nationale DJ's kun je bij de DAF Area volledig uit je dak gaan. Een mysterieuze en spectaculaire area, gecombineerd met de vetste DJ's garandeert een topdag. Presentatie van de DJ's ligt in handen van Boaz Kok.

Band Stage
Met optredens van Stolen, Coco Bongo, Jah Soldierz, de Skatjes en winnaars uit de contest een niet te missen plek op het festival. Dat deze omgeving rijk is aan talent is gebleken door het succes van de Woodlands pre-party band contests. Tijdens de finale op 5 mei strijden de winnaars van de voorselectie voor een optreden op het festival. Presentatie van deze Stage ligt in handen van Maya Link.

BAR Area
Een plek om te eten en te drinken, om op krachten te komen en om te ontmoeten! Maar niet om stil te staan want een super selectie van artiesten zorgt dat je je ook hier niet zult vervelen.

Expo in de Mix!
Afdeling Elektronika organiseert samen met Jeweldance een bijzondere sectie. Is het een expositie in een danceclub, of een danceclub in een expositie? De entourage van Expo in de Mix wordt vormgegeven door de meubel- en interieurontwerpers van MBLS. Zij bouwen met pallets een bijzondere omgeving die dienst doet als expositieruimte en als danceclub. De expositie wordt o.a. gevuld door het werk van Drifter.tv, Jerome Bech,Tanja Holenberg, Els Beentjes, Fratsemacher, Suzie's Hoeplatheek en Seeger Baas. De deejays mixen hun muziek vanuit een deejay boot die op zijn minst verrassend genoemd mag worden. Een oude brandweerwagen is het centrum van de kloppende beat van de Club.

Silent Disco
Ongegeneerd los met een koptelefoon op de kop! Exclusive 90's en de Weerwolven houden een battle op het veld. Kies jij ervoor om even terug te gaan naar de tijd waarin je kon doen wat je wilde... even geen zorgen meer aan je kop en weer even lekker jong zijn samen met de Exclusive 90's. Heerlijk! Of kies je ervoor om 'lekker gek'te gaan doen met de Weerwolven? Zij zullen er een te crazy feestje van maken met overweldigende beats!

De Liedjesfabrique
Singer-songwriters zijn hot! Kijk maar naar onze enige echte Bergense Yori Swart. De Liedjesfabrique is hét podium en de De Ontmoetingsplek voor singer-songwriters. In een intieme sfeer kan er genoten worden van o.a. Yori Swart, Mikky Zomerdijk, Erik Ankoné en meer opkomend talent begeleid vanuit centrum voor kunsten Artiance.

Pedal Power Disco
Pedal Power Disco is een project om mensen te laten nadenken over alternatieven voor energie. Dit project is er op gericht muziek af te spelen zonder dat daar een vervuilende brandstofaggregaat bij nodig is. Een aantal fietsen worden aangesloten op een DJ-booth en deze kan pas beginnen met muziek produceren als er vier feestgangers aan het fietsen zijn.

Doldwaas theater
De Jongens van het Feest leveren een totaalproductie van activatieacts. Een team van acteurs, grimeurs, een denktank, een Creatief bouwteam en een fotograaf zorgt ervoor dat er creatieve, authentieke en professionele producties worden neergezet. De activaties zijn interactief, uniek, speels van aard en worden gezellig bijdehand uitgevoerd. Het is face-to-face communicatie waardoor het publiek enthousiast wordt gemaakt en er een authentiek verhaal wordt vertelt.

Kids
Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang tot het festival en er valt genoeg voor hen te beleven. Schminken, springen, knutselen, spijkerbroekhangen, verkleden, kunst maken van afval en mee schilderen aan een schilderij van 20 meter breed. Het kinderprogramma barst van de leuke activiteiten terwijl de ouders hun eigen feestje kunnen vieren.

Dansje voor Groen
Zelfs bij de wc's is het feest! Met je bijdrage aan deze 'plee rave' koopt Stichting Dansje voor Groen bos-, park- en natuurgebied op en gaat deze onderhouden om daar een culturele status aan te geven.

Groen keurmerk
Om het label duurzaam evenement te dragen heeft Stichting UMEF criteria opgesteld. Woodlands Festival voldoet ruim aan criteria. Voorbeelden zijn het gebruik maken van groene energie en leveranciers uit de omgeving om CO2-uitstoot te reduceren. Gebruik van biologisch afbreekbare bekers, biologisch eten en gescheiden afval inzameling. Tijdens het festival ontvangen bezoekers op ludieke wijze informatie over klimaatneutraal feesten en leven. Bijvoorbeeld door een klimaatquiz en een ruilhuisje waar bezoekers spullen duurzaam kunnen ruilen voor andere spullen. UMEF informeert bezoekers van evenementen over de bijdrage die men kan leveren aan een groene en eerlijke wereld. Voor het complete groene plan en om te kijken hoe ook jij hier aan mee kan werken check je de website www.woodlandsfestival.nl/umef

Vele handen maken licht werk
Ze hebben vele handen nodig. Dus heb je zin om dit jaar mee te werken op Woodlands Festival? Stuur dan een mail naar vrijwilligers@woodlandsfestival.nl en join the club!

Er is nog veel meer leuks te ontdekken op Woodlands Festival... Kun je niet wachten en wil je nu al weten wat je te wachten staat? Bezoek dan de website www.woodlandsfestival.nl

1 opmerking

Leuk festivalletje bij mij om de hoek in het dooie Bergen! :D

Gelijk met Obsession Festival in Bovenkarspel alleen :-(