Partyflock
 
­ Nederland

House the 90s on tour
Hakkuh! met de Darkraver in Jirnsum

gepubliceerd door , op
House the 90s
14 maart 2012
Zoals eerder aangekondigd breidt House the 90s on tour zich door de toenemende interesse van diverse horeca zich in 2012 uit naar meerdere locaties. De tweede House the 90s on tour van het voorjaar vindt plaats op zaterdag 14 april a.s. in De De 2 Gemeenten te Jirnsum, met niemand minder dan de enige echte The Darkraver! De Bacardi wordt alvast koud gezet.

Steve 'The Darkraver' Sweet, wie kent hem nou niet? Deze publiekslieveling is al sinds jaar en dag een begrip en daarom iemand die prima past op een editie van House the 90s on tour.

The Darkraver begon zijn dj carrière als hiphop en swingbeat dj. Ook was hij danser in het roemruchte Parkzicht waar hij voor het eerst in aanraking kwam met de hardere variant van housemuziek. Hierna maakte hij als dj de overstap naar hardcore house. Gewapend met cape, masker en opblaashamer stond hij op de eerste edities van legendarische feesten als Rave the City waar volgens insiders de term 'Hakkuh!' is ontstaan. Een term waar een hele generatie mee groot geworden is. De generatie van de jaren '90.

Van legendarische feesten als Thunderdome, Mysteryland, Ravers Religion en Ghosttown tot TMF Hakkuh tot Radio Balans mixbandjes. Overal in de geschiedenis van de hardcore van nul tot nu is The Darkraver een vaste waarde en dat gaat de komende jaren zeker niet veranderen. Ook in de noordelijke helft van Nederland heeft The Darkraver de nodige 'geschiedenis' op zijn naam staan. Het bekendste voorbeeld is het roemruchte optreden van The Darkraver & Gizmo op Thunderdome '96 in het FEC in Leeuwarden (komt'ie dan, tu tu tu) waardoor de in 1994 uitgebrachte track 'Stereo Murder' twee jaren later een ware opleving kreeg om vervolgens een van de essentiële hardcore tracks uit de jaren '90 te worden. Verwacht dus een diverse mix van de beste oldschool, UC'tjes, early rave en (happy) hardcoreklappers!

Naast The Darkraver zijn natuurlijk ook de leden van House the 90s, Marlin en Rabies & Alian, weer van de partij om het publiek te bedienen van de lekkerste oldschool beats uit vervlogen tijden.

De presentatie is in handen van de ambassadeur van House the 90s: MC Da Mouth of Madness, die je met zijn vocale superkrachten meeneemt in zijn flow en je terugbrengt naar de onbezorgde jaren '90.

22:00-00:30 House the 90s
00:30-02:30 The Darkraver
02:30-04:00 House the 90s
Host: MC Da Mouth of Madness

De zaal is geopend vanaf 22:00 uur. De entree is €10,00. Er is voorverkoop bij De De 2 Gemeenten dus wees er snel bij!

Uitgaanscentrum De De 2 Gemeenten Jirnsum
De De 2 Gemeenten in Jirnsum is een middelgroot uitgaanscentrum in het hart van de provincie Friesland. Deze centraal gelegen locatie heeft een behoorlijke geschiedenis en is hierdoor bij vele generaties een begrip. In de jaren '90 was De De 2 Gemeenten meerdere malen het strijdtoneel van diverse hardcore party's met helden als Buzz Fuzz, Gizmo, Neophyte maar ook The Darkraver.

Bereikbaarheid en parkeergelegenheid
De De 2 Gemeenten ligt aan de rand van Jirnsum aan de doorgaande weg op ongeveer 3 kilometer vanaf NS Station Grou-Irnsum. Het uitgaanscentrum is gemakkelijk bereikbaar per auto. Bezoekers uit de richtingen Leeuwarden of Heerenveen nemen de afslag A32 Grou-Irnsum en rijden over het spoor richting Jirnsum. De De 2 Gemeenten beschikt over een ruime parkeergelegenheid en parkeren is er gratis. Bezoekers die gebruik willen maken van het openbaar vervoer kunnen terecht op 9292OV.nl.

House the 90s in de nabije toekomst
De afgelopen tijd krijgt House the 90s steeds vaker de vraag wanneer er een vervolg komt op de serie House the 90s feesten in Leeuwarden. De organisatie kan melden dat er in de loop van het jaar een nieuwe editie van House the 90s in Leeuwarden zal plaatsvinden. Ook zijn er de nodige ontwikkelingen omtrent de zomeractiviteiten maar hierover in een later stadium meer.

Sociale media
Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond House the 90s bijvoorbeeld over een aankomende editie in Leeuwarden? Houd dan sociale media van House the 90s in de gaten of meld je via Facebook.com, Twitter.com of Hyves aan voor de House the 90s nieuwsbrief.

4 opmerkingen

Daar zorg jij voor toch?;-)