Partyflock
 
­ Nederland

Horse meets Disco op 20 april in AIR

gepubliceerd door , op
Horse Meets Disco
20 maart 2012
Weg met de Melbourne Shuffle en weg met de Fistpump; op vrijdag 20 april mag er weer écht gedanst worden! PaardenKracht, bekend van de hysterische photobooths op festivals en feestjes, organiseert op die datum Horse Meets Disco in AIR. De naam zegt het al, op dit feest staat één muziekgenre centraal: DISCO. Voor de eerste editie komt het Flamboyante Horse Meat Disco uit Engeland over en is er ruimte voor talent van eigen bodem: Palmbomen, SHMLSS en Halve Soul. AIR2 zal gehost worden door Vriendje van Ferry met een dikke knipoog naar de nineties en natuurlijk staat er een PaardenKracht Photobooth in AIR. Het is tijd voor een nieuw feestje, tijd voor oude muziek in een totaal nieuw uitvoering en vooral tijd om te komen discodansen!

Iedereen die graag naar festivals gaat is ze wel eens tegengekomen: de meisjes van PaardenKracht met hun photobooth. De kleurrijke en vooral hysterische foto's, in elke keer een ander thema, worden gretig getagd en transformeerden de laatste jaren tot de profielfoto van velen op Facebook. Horse Meets Disco is tot stand gekomen door het idee om een expositie te organiseren voor de tofste foto's van de photobooths van de afgelopen drie jaar. Een PaardenKracht Photobooth zonder muziek bestaat niet, dus de keuze om dit in een club te doen en er meteen maar een feestje van de maken was al snel gemaakt. De twee achter PaardenKracht, Pauline en Kunna, kunnen waarschijnlijk wel beschreven worden als de allergrootste fans van disco, van klassiekers uit de seventies tot aan de 'Nu Disco' van The Magician en alles daar tussenin. PaardenKracht wil mensen weer laten samenkomen op de dansvloer en juist daar is disco heel erg goed in.

Uit de collectie met disco-favorietjes werd al snel duidelijk dat Horse Meat Disco, om alleen de naam al, de perfecte hoofdact was voor een eerste editie. Dit Britse gezelschap is ooit begonnen met het organiseren van een inmiddels legendarisch gay & straight disco feest onder dezelfde naam in Londen. Inmiddels produceren de heren velen tracks en zijn ze ook te boeken om hun specifieke disco sound.Uit de collectie mede discofans en talent binnen Nederland is de rest van de line-up ontstaan. Natuurlijk mag de PaardenKracht Photobooth met een speciale disco setting niet ontbreken. Aan het begin van de avond worden de mooiste foto's van de afgelopen drie jaar geëxposeerd in de cocktailbar waarna je eindelijk weer eens ouderwets een meisje ten dans kunt vragen op de discovloer van AIR: Horse Meets Disco!