Partyflock
 
­ Nederland

Audionite te gast tijdens Rara Aves @ klinch

gepubliceerd door , op
Rara Aves @ klinch
24 februari 2012
Op vrijdag 2 maart vindt de vierde editie van Rara Aves plaats in de Melkweg. Rara Aves is de clubavond van de Melkweg waarbij de samensmelting van techno en electro centraal staat. Elke editie zijn er vier artiesten, van nationaal en internationaal niveau, uitgenodigd om op eigentijdse wijze deze twee muziekgenres samen te laten smelten. Tijdens de vierde editie is één van de nieuwste aanwinsten van Boys Noize Records te gast, Audionite. Dit is zijn allereerste clubshow in Nederland. Daarnaast zijn Baskerville, Rob De Large en Rara Aves-residents Henzel & Disco Nova van de partij.

De Duits/Poolse Audionite staat tijdens de vierde editie van Rara Aves voor de eerste keer in Nederland. Afgelopen jaar werd hij door Boys Noize getekend en bracht hij zijn debuut 'Kling Klong' uit op BNR TRAX. Audionite creëert coole beats die klinken als donkere '80s new wave. Een sound waarmee hij precies aansluit op Rara Aves.

Het Haarlemse duo Baskerville timmert al een tijdje goed aan de weg in zowel binnen- als buitenland. Hun twee EP's (Devils Town EP en Gimme 5) creëerden een buzz op het web en leverden support op van onder anderen Congorock, TWR72, Tiësto, Fakeblood, Laidback Luke, Switch en NT89. Daarnaast zijn ze graag geziene gasten op festivals zoals ADE en Sziget.

Rob De Large toonde zichzelf vorig jaar aan de techno wereld door wereldwijd een reeks aan shows te geven. Electronique bestempeld hem als 'hottest prospect of 2012' door zijn muziekstijl: 'deep dark techno music blended together with a hard hitting acid vibe'. Zijn nieuwe EP 'Anger' zal later dit jaar worden uitgebracht op OMGITM.

Henzel & Disco Nova, één van Amsterdams meest bekende duo, brengt releases uit op onder anderen CRUX, Secure & Bronson. Samen met Baskerville brachten ze 'Gimme 5' uit die vervolgens door artiesten zoals Joachim Garraud, Switch en Fake Blood is opgepikt. Daarnaast zijn ze residents van Rara Aves.

Rara Aves = techno + electro en is vorig jaar in het leven geroepen door Henzel & Disco Nova in samenwerking met de Melkweg/klinch. Eerdere acts die op Rara Aves hebben gestaan zijn onder anderen: Mumbai Science, Nima Tahmasebi / NT89, TWR72, Modek, Sound Of Stereo en D.I.M.