Partyflock

Duister en hard met Hacking the Machine in Rotterdam

 

Duister en hard met Hacking the Machine in Rotterdam

gepubliceerd door , op
Rotterdam: de grootste havenstad van Nederland, the gateway of Europe, bekend om zijn skyline, beroemd om zijn industriële gebouwen, berucht als broedplaats van vele (harde) muziekstijlen. Ergens in het zuiden van deze rauwe maar toch gezellige stad, staat een locatie die menig muziekhart vurig doet kloppen: Baroeg. In dit ruim dertig jaar jonge poppodium hebben artiesten als The Bezerker en Cradle Of Filth opgetreden, stond men vooraan tijdens de 'Summer of love' met organiseren van acid-house-feesten, komen bezoekers graag terug vanwege de unieke 'Baroeg-ambiance' en doet men niet moeilijk of je geel/paars/zwart/wit bent. In zo'n locatie voelt Hacking the Machine zich thuis. Een locatie die duisterheid uitstraalt en nooit vies is om muzikale vernieuwingen uit te voeren. De perfecte plek voor een avond vol met harde kicks & breaks!

Hacking the Machine
Hacking the Machine staat voor duister en hard: Op vrijdag 24 februari gaat het feest van hard naar harder naar hardst. Cheesy melodieën en draaiorgels zijn 'geluiden' die je deze nacht niet gaat horen. De o-zo-fijne overstuurde kicks en opgefokte breaks uiteraard wel. Als bezoeker hoef je niet te schrikken, de timetable & line-up is zo in elkaar gezet dat de nacht netjes opgebouwd wordt. De reis start met harde drum'n'bass en schranz, gaat via industrial hardcore naar darkcore, beukt fijn door met Frenchcore & UK Hardcore en eindigt genadeloos met terror.

Line up
Van 22:00 tot 06:00 kan je losgaan op de beats van de volgende artiesten:

D-Tox Italië
Mental Wreckage vs Warchetype
YmB vs Marten B
Vexer
Innovative
Explicit
Aschvault

België mag dan wel dichtbij Nederland liggen, maar in het verleden kwamen buitenlandse acts als Scumbag, Brainwash & Tripped hun ding doen op Hacking the Machine. Om de traditie van buitenlandse acts op HTM niet te verbreken, wordt speciaal vanuit Italië een Frenchcoreheld overgevlogen: D-Tox

Met releases op labels als Head Fuck, Noistorm en Neurotoxic en battle-tracks met producers zoals Sirio en Igneon System, kan je niet om deze man heen! Mocht je toevallig ergens jaren in een schuilkelder hebben gezeten en/of nog niet bekend zijn met hardcore: Lowroller is zijn drum & bass alter-ego. Zijn breaks laat hij deze nacht voornamelijk thuis, op 24 februari hoor je alleen maar 4/4 knallende kicks.

De combinatie breaks & beats worden opgepakt door Mental Wreckage vs Warchetype en YmB vs Marten B. Bij YmB vs Marten B zijn schranz & vieze drum'n'bass de stijlen die je voorbij hoort komen. Bij Mental Wreckage vs Warchetype hoor je voornamelijk industrial hardcore & crossbreed van de toekomst.

Hacking the Machine staat ook voor vernieuwing, innovatie. Innovative is een relatief jonge act die toch al een mooie lijst boekingen heeft mogen verwerken. Nightmare Outdoor, Audio Active, P.O.R.N en Harmony of Hardcore zijn niet de minste feesten. Hun grootste wapenfeit zijn echter de releases op Industrial Strength . Hun laatste release stond zelfs bovenaan de lijst van meest verkochte hardcore tunes bij Junodownload. Dit komt door niet te volgen, maar jezelf steeds opnieuw uit te vinden. Iets wat Innovative doet en blijft doen, ook tijdens Hacking the Machine.

Bereikbaarheid
Baroeg staat in Rotterdam Zuid, niet ver van de Ahoy en Zuidplein. Er zijn voldoende gratis parkeerplekken voor deze toko. Mocht je liever met het openbaar vervoer komen, dan kan dat prima: Treinstation Rotterdam Lombardijen is op loopafstand van Baroeg. Stop- & sneltreinen die tussen Den Haag en Roosendaal & tussen Haarlem en Breda rijden, stoppen regelmatig op dit station. Tevens stoppen regiobuslijnen van Arriva, Q-buzz & RET hier. Wanneer je bij halte "Molenvliet" uitstapt, kan je met tramlijn 2 en 20 of bus 76 naar Baroeg komen.

Wil je het nog makkelijker en woon je in de Drechtsteden, Voorne-Putten, IJsselmonde, Hoekse Waard of een andere plek in de regio van Baroeg. Dan kan je opgehaald en/of gebracht worden door de dames en heren van Dance-Festivalbus. Meer info daarover vind je op www.dance-festivalbus.nl en kan je aanvragen op dance-festivalbus@live.nl

Kortom, Baroeg is super makkelijk te bereiken.

Schade en andere info
De organisatie van HTM heeft niet de behoefte om in een Ferrari te rijden, dus er wordt altijd gestreden om een zo laag mogelijke entreeprijs te kunnen regelen. De schade voor 8 uur feesten is maar €10 aan de deur.
De vroege vogels beloont de HTM-crew: de eerste 50 bezoekers krijgen een speciale HTM-mix-CD van Mental Wreckage. Wanneer je bij de eerste 50 zit, krijg je hem gratis mee en kan je hem na deze nacht overal gaan beluisteren en nagenieten.

Voor de laatste updates kan je terecht op www.rave-o-lution.nl / www.baroeg.nl

2 opmerkingen

Baroeg! (L)
Zeker aanwezig. Hopelijk op tijd voor het cd'tje :D