Partyflock
 
­ Nederland

Borst wil doorgaan met testen xtc op feesten

gepubliceerd door , op
<p class="source">
(artikel de Volkskrant donderdag 13 december 2001 pagina 3)
</p>
<p>
DEN HAAG - Minister Borst van Volksgezondheid wil doorgaan met het testen van xtc-pillen tijdens housefeesten. CDA, VVD, SGP en ChristenUnie, die samen precies de helft van het aantal kamerzetels hebben, willen stoppen met dit testen op locatie. De partijen vinden dat daarmee een verkeerd signaal wordt afgegeven. Volgens Borst kan met het testen in de gaten gehouden worden of er gevaarlijke pillen op de markt zijn.
</p>

7 opmerkingen

ik had ook nix anders verwacht van de SGP en de ChristenUnie :-D
Wordt dit dan ook gedaan al? Volgens mij heb ik nog nergens de mogelijkheid gezien ...
Vroeger wel eens gehoord op oude hardcore feesten. Zie het nou NERGENS meer op geen een feest.

Vind het wel een goede zaak
Het is mischien tegenstrijdig (pillen mogen niet naar binnen, maar kan ze binnen wel testen), maar als ze het toch niet kunnen tegenhouden dan kunnen ze de risico's beter proberen te beperken.
klopt, 'vroeger' gebeurde dat ook al, regelmatig meegemaakt... Op thunderdome'97 werd er zelfs gewaarschuwd tijdens het feest dat er 'slechte'/gevaarlijke pillen rondgingen op 't feest...
ik vind dat ze die dingen echt wel neer moeten zetten op party's!! drugs worden toch wel gebruikt, dus is het alleen maar goed als het getest kan worden! vallen er tenminste ook geen doden door PMA of weet ik veel wat!
Moeten er zeker weer komen...
In de Westergasfabriek kon dit ook altijd en zoals eerder gezegd ook op de meeste ardcore feesten een tijd geleden had je daar de mogelijkheid voor, en ik ben het er helemaal mee eens dat dit weer doorgevoerd moet worden, je beperkt er idd de risico's mee ook al is het tegenstrijdig je weet wel wat je in je mik propt!!! Hetgeen tegenwoordig bij de meeste mensen absoluut niet het geval is....