Partyflock
 
­ Nederland

'Vergunning Love Parade was illegaal'

gepubliceerd door , op
Love Parade
16 april 2010
De Love Parade in het Duitse Duisburg, waar vorig jaar juli 21 mensen om het leven kwamen, had nooit plaats mogen vinden.

Dat blijkt maandag uit een tussenrapport van het Duitse Openbaar Ministerie. De organisatie van het dancefeest werkte niet met een officiële vergunning, meldt Dnews.de.

Het eindrapport wordt later dit jaar verwacht.

In het gedrang op 24 juli 2010 stierven 21 mensen, onder wie een Nederlander. Honderden mensen raakten gewond.

Bron Nu.nl en Dnews.de

Edit 16:20 via Telegraaf
Voor het dansfeest Loveparade in de Duitse stad Duisburg, waarbij vorig jaar 21 mensen om het leven kwamen, had geen vergunning mogen worden verleend. Dat heeft de Duitse justitie maandag laten weten.

"De verlening van de vergunning was in strijd met de wet", aldus de officier van justitie in Duisburg. Later op de dag zal er een toelichting worden gegeven.

De inhoud van het justitiedocument over de gebeurtenissen rond de ramp is nog geheim. Met de vertrouwelijkheid wil justitie de individuele rechten van de beschuldigden beschermen. Tot nu toe is tegen 16 mensen een onderzoek ingesteld, onder wie 11 lokale ambtenaren. Hen wordt onder meer nalatigheid verweten.

Burgemeester Adolf Sauerland is ook het hoofd van de vergunningverlenende instantie. Vorige week maakte hij voor het eerst excuses tegenover slachtoffers en nabestaanden voor de ramp in zijn stad. Sauerland wees echter de verantwoordelijkheid van de hand en weigerde ook op te stappen. Onder de dodelijke slachtoffers was een Nederlander.

78 opmerkingen

Het is echt te gek voor woorden dit. Als dit echt waar is.
:no:

Waar gaat het heen in deze wereld...
 
:facepalm:
Artiest Blanda
Ik vond het al gek dat er geen kluisjes waren...?
omfg.....

gewoon geen woorden voor..
Als dit waar is, WAAROM heeft de politie dan meegewerkt aan dit evenement???

Ik geloof dit eigenlijk niet eens.. Een evenement voor 1 miljoen mensen dat zonder vergunning opereert?? Met zoveel jaar ervaring??? Right... :no:
laatste aanpassing
Werkzaam bij Partyflock
WTF....dat zoiets gebeurt met een klein feestje ergens in een kroeg kan ik me nog voorstellen, maar met zo ontzettend veel bezoekers? En niemand checkt die vergunning dan ofzo? :S
Het werd toen toch ook bekend dat vergunningen voor dit soort events wel vaker pas op het laatste moment werden vrijgegeven ivm brandweer controlles, sanitair, voedsel en warenwet etc?
Ze proberen er gewoon onderuit te komen...hoe kan het dat de stad wel ingericht was voor dit feest en er volop politie was? Als er geen vergunning was waren er ok geen voorbereidingen getroffen lijkt me....
Dat er wat mis is, weten we allemaal onderhand wel...
maar t is wel te ziek voor woorden... illegale vergunning? en dan nog waarom zou dat niet kunnen? genoeg illegalen in dit kutland die gwn t land uitgeschopt moeten worden...
wat is tegenwoordig nog legaal?

toekomst word alleen maar erger, hebzuchtiger en egoistischer...

het is erg voor de bezoekers...
kheb er helaas nooit heen gekunnen ivm financien, maar had er graag nog een keer bij willen zijn... dat gaat dus helaas niet meer:( jammer
Uitspraak van the beat is Flo_wn op maandag 11 juli 2011 om 14:57:
Het werd toen toch ook bekend dat vergunningen voor dit soort events wel vaker pas op het laatste moment werden vrijgegeven ivm brandweer controlles, sanitair, voedsel en warenwet etc?


Dat is wat anders dan geen vergunning lijkt me ;) In Nederland worden vergunningen ook wel eens een week tot enkele dagen voor een event pas gegeven.
 
OMFG :facepalm:
Mijn stelling was ook niet dat er geen vergunning was Karian, maar dat het meer belachelijk was dat het überhaupt zo laat gedaan werd.
Bedoel, die duizenden mensen die op die dag al onderweg waren naar Duisburg houd je echt niet meer tegen, en ben je dus te laat.
Waardoor er nu dus toch een feest gegeven werd, en blijkbaar zonder vergunning.

De situatie is keihard ridicuul!
Artiest {SHOWLIST artist 48485, 45607}
Uitspraak van Inked mommy(k) op maandag 11 juli 2011 om 15:01:
maar t is wel te ziek voor woorden... illegale vergunning? en dan nog waarom zou dat niet kunnen? genoeg illegalen in dit kutland die gwn t land uitgeschopt moeten worden...


Bla bla bla, zeg dan niks
Uitspraak van the beat is Flo_wn op maandag 11 juli 2011 om 15:08:
Mijn stelling was ook niet dat er geen vergunning was Karian, maar dat het meer belachelijk was dat het überhaupt zo laat gedaan werd.


Dan begreep ik je verkeerd :)
Waarom verbaast mij dit nix :S?

Het is ook echt niet normaal meer :(
laatste aanpassing
 
Uitspraak van Sten1990 op maandag 11 juli 2011 om 14:52:
Als dit waar is, WAAROM heeft de politie dan meegewerkt aan dit evenement???


Waarschijnlijk in opdracht van de burgermeester.
Hier kun je allemaal zo lang over discussieren!

Ik ben meerdere malen op de Love Parade geweest, ook toen ie nog in Berlijn was. Berlijn is groot en heeft er de plaats voor. Maar ook daar zou de pleuris uit kunnen breken wanneer ze ineens ergens toegangen af gaan sluiten. Maar waarom in godsnaam sluit de politie de toegang af aan het einde van een tunnel (zij zijn in mijn ogen de boosdoeners, althans lieten het te ver komen)? Iedereen met een gezond verstand sluit hem dan toch af in het begin van de tunnel. Daarbij weet iedereen hoe groot een evenement als de Love Parade is. Zulke massa's mensen hou je niet tegen.

En of de vergunning nou legaal of illegaal was, doet dat er toe, de gemeente weet toch hoe het zit, of niet soms? Ik hoop voor de nabestaanden dat de gemeente aangeklaagd wordt, zodat de nabestaanden nog iets krijgen. 1 Ding is wel duidelijk, de organisatie is compleet onderverzekerd.

Je moet zulke grote massa's mensen niet in willen sluiten door wegen, afzettingen of ingesloten terreinen zoals in Duisburg enz. enz. Dat was in Berlijn nooit en bij de Streetparade in Zurich is dat ook niet, als daar wat gebeurd kunnen de mensen zich spreiden, hoewel bij paniek zou het overal fout zou gaan.

Het is zonde dat het zover is gekomen en dat daardoor geen Love Parade meer wordt georganiseerd. Ze hadden het niet uit Berlijn weg moeten halen, dat was de perfecte locatie voor zo'n groot evenement.
 
Artiest Waai
Na de ramp willen de autoriteiten de schuld schuiven richting Partyscene...je moet wel echt dom zijn om dit te geloven. Want??? De autoriteiten zullen dan overgaan tot verbieden. Dus praten men over een illegale evenement. Ook in Duitsland weten ze hoe ze zoiets moeten stoppen met een politiemacht! Ze wilden gewoon geld besparen op de afvalverwerking...lees mijn blog/verslag van Love Parade Duisburg.

Nederlandse Truck stoomt zich wederom klaar voor een grote streetparade....Technoparade Paris invites mc Waai with his Dutch dj-team!
Artiest {SHOWLIST artist 142628, 1189, 9507}
Hier had geld en prestige de overhand.... Duisburg kon het niet laten om een dergelijk event in huis te hebben, en de sponsoren hadden er al veel geld in gestoken....... Jammer dit
Uitspraak van verwijderd op maandag 11 juli 2011 om 15:41:
Waarschijnlijk in opdracht van de burgermeester.


Oftewel, in dat geval is de Burgemeester/Gemeente medeschuldig (samen met de organisatie zelf) en dienen die personen daarvoor veroordeeld te worden. Die moet namelijk wel hebben geweten dat er geen vergunning was.
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op maandag 11 juli 2011 om 15:42:
Na de ramp willen de autoriteiten de schuld schuiven richting Partyscene


Inderdaad
Zo doen ze het altijd, er moet iemand worden aangewezen en dat kan natuurlijk niet de autoriteiten zelf zijn...
ik denk dat er WEL een vergunning was alleen dat die nooit afgegeven had mogen worden.
geloof niet dat dit evenement zonder vergunning door was gegaan.
dit lijkt me duidelijk een gevalletje "communicatie foutje" :facepalm:

in ieder geval een wazig bericht
Artiest {SHOWLIST artist 69600, 57719}
En daar komen ze nu pas achter?
Schandalig. Las dat er later vandaag meer bekend wordt gemaakt?
Kan ook zo kwaat worden dan die burgemeester er nog zit....
Uitspraak van Sten1990 op maandag 11 juli 2011 om 14:52:
Als dit waar is, WAAROM heeft de politie dan meegewerkt aan dit evenement???


Omdat men toen niet heeft geweten dat de vergunning tegen de regels in af is gegeven. Dit gebeurd op hele grote schaal en dus ook bij (dit soort) evenementen. Het wordt door de vingers gezien.

Uitspraak van bl@nco op maandag 11 juli 2011 om 16:01:
ik denk dat er WEL een vergunning was alleen dat die nooit afgegeven had mogen worden.


Juistem.
laatste aanpassing
Ik vind het nu wel een beetje ongeloofwaardig hoor. Zonder vergunning mag geen feest worden gegeven:/ Zeker een feest waar 1,5 miljoen mensen opaf komen:lol:
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 182, 681, 1669}
Artiest Dynamike
die beelden van een grote duwende mensenmassa vlak voor de tunnel en waarbij sommigen aan de zijkanten nog omhoog kunnen 'ontsnappen' :/
iedere keer als ik iets hoor of lees over de LP dan is dat één van de dingen waar ik aan moet denken
om akelig van te worden .. sowieso omdat ik het toen live op tv aan het volgen was en je gewoon zag aankomen dat er iets ging gebeuren .. er moest gewoon iets gebeuren .. dit kon niet goed blijven gaan
en een jaar later komen er nog steeds bewonderenswaardige berichten naar buiten
zoals ook die burgemeester die opeens z'n excuses gaat aanbieden .. kneus :loser:

:respect:
Uitspraak van GabberPinda4Life op maandag 11 juli 2011 om 16:30:
Zonder vergunning mag geen feest worden gegeven


Uitspraak van Sten1990 op maandag 11 juli 2011 om 15:47:
Die moet namelijk wel hebben geweten dat er geen vergunning was.


Mensen lezen kennelijk niet:

Voor het dansfeest Loveparade in de Duitse stad Duisburg, waarbij vorig jaar 21 mensen om het leven kwamen, had geen vergunning mogen worden verleend


Ze hadden een vergunning, die achteraf dus niet gegeven had mogen worden.
laatste aanpassing
Triest hoor...
Eén vd evenementen waar ik me toch altijd wel erg goed vermaakt heb wordt door zo'n achtelijke fout ten einde gebracht
Uitspraak van Sten1990 op maandag 11 juli 2011 om 15:47:
Oftewel, in dat geval is de Burgemeester/Gemeente medeschuldig (samen met de organisatie zelf) en dienen die personen daarvoor veroordeeld te worden


De burgermeester heeft vorige week al ze excuuses aangeboden :facepalm:
Burgemeester Adolf Sauerland is ook het hoofd van de vergunningverlenende instantie.


het zit hem denk gewoon in de naam Adolf :P
Uitspraak van HFC op maandag 11 juli 2011 om 16:33:
Mensen lezen kennelijk niet:


:)

sowieso weer dom dat dit soort berichten nu pas naar buiten komen. Dat wisten ze toen toch ook wel? en wat schiet je er nu mee op? de nabestaanden hebben er alleen maar meer last van dit te weten. zeg gewoon "sorry, we zijn stom geweest en hebben een verkeerde beslissing genomen". Leer er van en laat het NOOIT meer gebeuren.
 
F*CK THE SYSTEM...Duitse politie staat bekend om een strenger beleid dan de NL politie! Zij kunnen in een druk op de knop een einde maken aan de grootste ooit gehouden ILLIGALE HOUSEPARTY????

Love Parade Duisburg? Grootste illegale houseparty ooit gehouden??

Nogmaals de autoriteiten willen de Partyscene de schuld in de schoenen schuiven!

Wij denken er over na om de 21 slachtoffers op een of andere manier te gaan herdenken in Parijs
laatste aanpassing
Uitspraak van BoSwEg op maandag 11 juli 2011 om 16:51:
De burgermeester heeft vorige week al ze excuuses aangeboden :facepalm:


Weet zeker als het niet naar buiten was gekomen dat die lulhannes z'n mond had gehouden..
Artiest Omen
Jezus man, hoe kan een gemeente in godsnaam nou zomaar die vergunning afgeven dan!
Elke keer als ik die beelden zie, denk ik ook bij mezelf hoe dit in godsnaam mogelijk is?
Aan de andere kant mag je denk ik "blij zijn" dat het bij 21 is gebleven. Had veel erger af kunnen lopen
kunnen jullie niet lezen de burgemeester en zijn vriendjes hebben gewoon een vergunning gegeven omdat ze het evenement graag in hun stad wilden hebben alleen hebben ze de regels niet gevolgd bij et geven van de vergunning dus de vergunning was er wel maar was illegaal.

wil nog zeggendat ik vind dat ze uitrespect voor de overledenen niet hun naabestaande ofzo dit jaar gewoon weer een loveparade moeten organiseren de overledenen zouden graag zien dat de rest van de wereld gewoon door partied.
Als er niks was afgezet dan was het ook beter verlopen denk ik. Berlijn is toch ook een open feest zonder hekken. Kijk naar nederland daar zijn bijv dancetour feesten in de steden ook met hekken. Was eerst ook nooit. Nu allemaal ivm eigen drank meenemen.

Gemeentes willen alles via die regels doen om niet negatief in het nieuws te komen als er achteraf vechtpartijen zijn geweest door te dronken mensen en andere ongeregeldhenden.
Is toch oud nieuws? Ik hoorde een half jaar geleden al dat die burgemeester op de ochtend van het feest pas de vergunning gaf :/
dat gebeurd wel vaker dat op de ochtend zelf de vergunning vertrekt word dat is meeestal om druk op de organisatie te leggen en zorgen dat ze die laatste dingetjes ook nog geregeld worden njah blijkbaar dit x niet.
Uitspraak van Dutchaholic op maandag 11 juli 2011 om 17:20:
Weet zeker als het niet naar buiten was gekomen dat die lulhannes z'n mond had gehouden..


want jij kent hem zo goed heh ...
anyways hij heeft direct al zijn excuses n meedogen gedeeld. alleen nu officieel.

ze hadden de loveparade gewoon altijd n berlijn moeten houden daar komt het vandaan en daar is het ontstaan. het is de party hoofdstad van de wereld en daar ligt de meeste ervaring met het geven van zoon feest.

ik weet toen in duisburg waar er niet eens borden om je te vertellen welke kan je opmoest en vroeg je aan personeel zei de een jah nee je kan nie meer naar binne en de ander vertelde je n richting op te lopen. dan werd er weer omgeroepen dat het vol was en dat we naar huis moesten gaan. ik zeg rot op wil naar binne niet wetend wat aan de hand is uit eindelijk zien we ambulances enzo toen toch maar besloten niet verder te zoekn naar de ingang tijdje erna word omgeroepen dat de trucks verdeeld over de stad worden. toen nog ff los gegaan nog niet echt wetend wat er loos was.
meteen mijn eerste en laatste bezoek aan de loveparade jammer dat het do heeft moeten lopen.
toch zeg ik duitse feesten zijn beter dan nederlandse feesten.
 
Louter open deuren in trappen dit..
 
Echt schandalig!
Vind het ten eerste een schande dat de burgemeester pas afgelopen week voor het eerst officieel zijn excuses heeft aangeboden en dat de man nog steeds op het pluche zit daar. Smakeloos ook richting de nabestaanden.

Daarnaast is naar mijn mening de Loveparade langzaam maar zeker 'afgetakeld' toen Schaller van fitnessconcern McFit de boel overnam van Dr. Motte. De Loveparade kreeg toen al een te commercieel karakter. Toen men ook nog verhuisde van Berlijn naar het Ruhrgebiet, fronste denkelijk iedereen wel met zijn wenkbrauwen, want de structuur van steden zoals Essen, Dortmund en Duisburg zijn niet gemaakt voor evenementen van dit formaat.

Desondanks blijft het jammer dat een van 's werelds grootste dancefeesten voorgoed verdwenen is.
laatste aanpassing
Uitspraak van -Gonzo- op maandag 11 juli 2011 om 19:34:
Desondanks blijft het jammer dat een van 's werelds grootste dancefeesten voorgoed verdwenen is.


Na Innercity en Black nu ook (L) Parade dus(F)
Uitspraak van BoSwEg op maandag 11 juli 2011 om 16:51:
De burgermeester heeft vorige week al ze excuuses aangeboden :facepalm:


Ohw, dus dat maakt alles goed?? Kan je wel interessant gaan doen met je facepalm maar als ik verantwoordelijk ben voor de dood van meerdere mensen en ik zeg sorry ga ik alsnog de bak in hoor :rot:
Uitspraak van HFC op maandag 11 juli 2011 om 16:33:
Mensen lezen kennelijk niet:


Jij ook niet want als het een illegale vergunning was was ie dus fake en dus bestond de vergunning niet;)
Uitspraak van Sten1990 op maandag 11 juli 2011 om 19:45:
interessant gaan doen met je facepalm


Uitspraak van Sten1990 op maandag 11 juli 2011 om 19:45:
ik zeg sorry ga ik alsnog de bak in hoor


Serieus gast :cry:
Voor de geïnteresseerden, een kleine documentaire met behulp van de bewakingsbeelden van de tunnels en een Duitse mevrouw die even feilloos uitlegt hoe de politie een ware rattenval zet voor de duizenden bezoekers die er zowel in, als uit wilden.
Waarschuwing voor iedereen, dit een echt een kleine horrorfilm vanuit een soort eagle's eye.
laatste aanpassing
Ben 2 keer in Berlijn geweest en daar had het gewoon moeten blijven. Maar goed dat heeft hier niks mee te maken.

Vind het idd ongeloofwaardig dat zo'n groot evenement zonder of met een valse vergunning gegeven is met zoveel medewerking van lokale autoriteiten. Dit is gewoon afschuiven van de verantwoordelijkheid.
 
Triple :facepalm:

Echt te slecht voor woorden dit, zijn ze ook lekker snel achter... :/
Uitspraak van Hardcore Verzamelaar op maandag 11 juli 2011 om 15:42:
Maar waarom in godsnaam sluit de politie de toegang af aan het einde van een tunnel (zij zijn in mijn ogen de boosdoeners, althans lieten het te ver komen)? Iedereen met een gezond verstand sluit hem dan toch af in het begin van de tunnel. Daarbij weet iedereen hoe groot een evenement als de Love Parade is. Zulke massa's mensen hou je niet tegen


+1

Te bizar vol woorden dit :/
laatste aanpassing
En meneer de burgemeester weigert op te stappen, komt een jaar te laat met excuses, en zegt nog steeds dat het zijn schuld niet is.
Hoe, meneer de burgemeester, is het mogelijk dat uw niet op de hoogte was van een vergunning in uw gemeente voor de loveparade?
Tuurlijk wist je dat ze een neppe vergunning hadden gekregen. En met een beetje geluk blijkt dat ook uit het politie raport en ga je een aantal jaar de bak in voor dood door schuld.
Het is te gek voor woorden dat ze zo een enorme mensenmassa door een ieniemienie tunneltje wilden laten gaan, dan ben je toch gewoon niet goed bij je hoofd? Als organisatie niet, maar ook als stad niet, denk toch verdorie eens na!!

Paar jaar terug waren er 1.3 miljoen mensen en was het eindfeest op een groot plein, waar je over de hele lengte van het plein erop en eraf kon, was er niets aan de hand
Of de vergunning nou illegaal was of wat voor reden dit dan ook gehad mag hebben. ik ben hier geweest met een vriend en vriendin en we waren gelukkig erg vroeg maar toen was het al een gekkenhuis in de stad, gelukkig rustig in de tunnel. Het terrein waar je uiteindelijk op uit kwam was klote.
Wij besloten al vroeg dat dit niet de moeite waard was en dat we naar huis zouden gaan.
Vlak bij de tunnel zagen we een paar mensen liggen, we maakten nog een soort van grapje van die hebben vast teveel gebruikt. echter in de tunnel aangekomen lagen overal gewonden en ook mensen waar op het moment dat wij langsliepen de witte lakens overheen getrokken werden.
Mijn medeleven gaat uit naar de gewonden en familie van de overleden mensen.
Dit gaat je niet in de koude kleren zitten.
Dus, laten we er alsjeblieft voor zorgen dat en nooit meer zo'n grote groep mensen door 1 in en uitgang moeten wat dan ook nog een tunnel is zodat niemand een kant op kan.
Uitspraak van Dé Daaan!!! a.k.a. The Fairy Wicked.... op maandag 11 juli 2011 om 23:09:
Het is te gek voor woorden dat ze zo een enorme mensenmassa door een ieniemienie tunneltje wilden laten gaan, dan ben je toch gewoon niet goed bij je hoofd? Als organisatie niet, maar ook als stad niet, denk toch verdorie eens na!!


Je hebt helemaal gelijk
hmm op dit illegale feest kon inderdaad niemand de veiligheid van de bezoekers garanderen..
Uitspraak van verwijderd op maandag 11 juli 2011 om 17:04:
de grootste ooit gehouden ILLIGALE HOUSEPARTY????
 
echt schandalig dit

ben in 2007 in Essen geweest en dat was prima voor elkaar maar deze stad kon het ook aan
en als je weet dat er meer dan een miljoen mensen komen dan denk je toch goed na of het wel past in je stadje
hoe graag je het ook wil hebben
Uitspraak van GabberPinda4Life op maandag 11 juli 2011 om 19:51:
Jij ook niet want als het een illegale vergunning was was ie dus fake en dus bestond de vergunning niet


Je moet wat verder lezen dan je neus lang is. De kop van dit artikel is nogal misleidend namelijk. Als je de rest van het artikel had gelezen had je begrepen dat de vergunning niet illegaal was; 'had geen vergunning mogen worden verleend', maar achteraf niet gegeven had mogen worden onder de bestaande voorwaarden.
laatste aanpassing
damn! :-(
Werkzaam bij JP dance events
Artiest {SHOWLIST artist 40343, 66932}
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 12 juli 2011 om 08:12:
ben in 2007 in Essen geweest en dat was prima voor elkaar maar deze stad kon het ook aan


Nou, dat idee had ik allerminst. Genoeg twijfelachtige situaties gezien daar. Edities erna heb ik dan ook links laten liggen..
Uitspraak van Funkfreakaaah op maandag 11 juli 2011 om 15:14:
Bla bla bla, zeg dan niks


Doe normaal en laat een ander ook z'n zegje doen...
zo respectloos!!!
Echt een stelletje mongolen die dit veroorzaakt hebben. Dit zijn wel zeer duur betaalde inschattingsfouten.
"Tot nu toe is tegen 16 mensen een onderzoek ingesteld, onder wie 11 lokale ambtenaren. Hen wordt onder meer nalatigheid verweten."
Nalatigheid met tot gevolg 21 doden. Met alle respect, ik zie sommigen dan als moordenaar, niks meer niks minder! En anders moet je niet zo'n belangrijke functie bekleden want dan is dit echt niet het enige wat er fout is gegaan of fout ZAL gaan. Zulke fouten kunnen gewoon NIET!

Zelf ook regelmatig met vergunningen te maken en dan zijn sommige ambtenaren alleen van de cijfertjes en totaal NIET van de praktijk. Mag ook wel eens wat beter op gecontroleerd worden vind ik!

Maar goed, das mijn mening.
laatste aanpassing
Uitspraak van Dance @ G op maandag 11 juli 2011 om 16:55:
Burgemeester Adolf

daar ging het al mis


:)

Uitspraak van Inked mommy(k) op dinsdag 12 juli 2011 om 12:42:
Doe normaal en laat een ander ook z'n zegje doen...
zo respectloos!!!


Heb je wel gezien wat ie schreef?
laatste aanpassing
Uitspraak van Inked mommy(k) op dinsdag 12 juli 2011 om 12:42:
Doe normaal en laat een ander ook z'n zegje doen...
zo respectloos!!!


:facepalm:
Uitspraak van the beat is Flo_wn op maandag 11 juli 2011 om 14:57:
Het werd toen toch ook bekend dat vergunningen voor dit soort events wel vaker pas op het laatste moment werden vrijgegeven ivm brandweer controlles, sanitair, voedsel en warenwet etc?


meestal krijg je vergunning pas laatste week voor het event
Het enige dat wij weten is hetgeen de media naar buiten brengt.. Grappig dat iedereen het beter weet ;)

Kritiek leveren is makkelijk

:banana: