Partyflock

Click XL

 

Click XL

gepubliceerd door , op
Click (flyer)
FeestClick · XL
OrganisatieClick Site
 ⊂ Exprezz
LocatieWesterUnie Site
Datumzaterdag 11 juni 2011
WinactieClick actie, gesloten
StadAmsterdam
Op zaterdag 11 juni laat Click ter afsluiting van het clubseizoen de Amsterdamse WesterUnie nog een keer volledig uit haar voegen barsten met een XL editie waar je U tegen zegt. Michel de Hey, Bart Skils, Olene Kadar, Olivier Weiter en Ille Bitch staan deze extra lange nacht van tien tot zeven op het programma tijdens deze finale editie. Click verruilt tijdens de zomermaanden thuisbasis WesterUnie om vrolijk verder te gaan bij Woodstock in Bloemendaal aan Zee en kijkt met trots uit naar het eerste Click festival aan de NDSM-Werf. In de WesterUnie een line-up zoals je dat van Click ondertussen mag verwachten: relevant, koersgericht en doeltreffend, met een losbandig excentriek tintje, zoals het hoort.

Voor de grote finale op de vroege ochtend wordt Michel de Hey ingeschakeld. Deze Nederlandse technoheld staat al jaar en dag op de beste binnen- en buitenlandse technolocaties, verspreidt het betere technogeluid dwars door Nederland met zijn HEY! en is door de jaren een vaste waarde geworden op Click, zowel in de WesterUnie als aan het Bloemendaalse strand bij Woodstock. Met de Hey als finaleact gaat de zaal maar 1 kant op: baanbrekend volledig los. Voorafgaand aan De Hey een staaltje van de beste live elektronische muziek van Nederlandse bodem in persoon van Henk van Zwol, aka Olene Kadar. Met zijn solide en onconventionele geluid krijgt het begrip live dankzij deze Fries een compleet nieuwe dimensie. Door kenners getipt als het nieuwe technotalent van de toekomst en inmiddels een krachtige muzikale waarde.

In de WesterUnie houdt hij het publiek in volle vaart door woest aan de knoppen te draaien en op zijn laptop te knallen. Minder woest, maar met alles behalve minder vaart staat begrip Bart Skils nauwkeurig precies in het midden van de nacht. Skils is de Schakel tussen een spannend ongrijpbare underground en het gezaghebbende geluid van toonaangevende clubs, feesten en zijn eigen Voltt Loves Summer festival. Subtiel, treffend, vernieuwend en de term dj waardig. Met het oog op zijn publiek brengt hij de elektronische muziek waar de kenners en feestgangers op willen gaan anno 2011. Bart Skils neemt het stokje over van Olivier Weiter, die ondanks een jonge leeftijd zijn excentrieke sporen al grondig heeft nagelaten in het internationale nachtleven. 'Ollie' is de grondlegger van het roemruchtige Bar27 collectief, waarmee hij en consorten het tot de vloer van grote broer Bar25 in Berlijn hebben gehaald. Onder de vlag van het verfrissende We Are E brengt hij tegenwoordig zijn geluid, vol met emotie, onverwachte melodieën en gekkigheid. Een wervelwind vanachter de decks de Amsterdamse WesterUnie in op deze Click knaller van het seizoen. Aan de basis van deze editie staat een artiest die reeds een tijdje en met warm onthaal tot de basis van Click behoort.

Ille Bitch bijt zaterdag 11 juni het spits af in de Amsterdamse WesterUnie. Ille's wortels liggen in de hip-hop en die openheid naar muziek dringt door in zijn dj sets. Zonder concessies draait hij met gemak een verscheidenheid aan platen aan elkaar, altijd eigen en feestelijk met een vuig en ruig randje. Met zijn kunsten achter de decks gaat deze editie met de juiste toon de nacht in: losbandig en op koers.

Een line-up met artiesten aan het roer die elkaar stimuleren tot het uiterste te gaan en daarmee voor gegarandeerd klasse vuurwerk zorgen in de Amsterdamse WesterUnie. Click sluit een van beste clubseizoenen tot nu toe in stijl af. Met kennis van zaken en het begrip feest hoog in het vaandel schotelt Click op zaterdag 11 juni het publiek een fijne editie voor die op tijd begint en tot in de vroege ochtend doorgaat. Click kijkt daarna uit naar mooie edities op het strand van Bloemendaal bij strandtent Woodstock en vooral ook naar het allereerste echte festival, zaterdag 2 juli aan de NDSM-Werf in Amsterdam-Noord. Volg iloveclick.nl voor het laatste nieuws. Eerst nog op stoom komen door op deze laatste indoor Click editie de zomer te vieren. Tot dan, tot daar.

3 opmerkingen

We hebben erg veel zin in deze laatste editie en we gaan maarliefst tot 07:00 door!
Tot zaterdag!
Zeker