Partyflock
 
­ Nederland

Pitch Festival slaat de handen ineen met Closer voor zinderende opwarmer in Melkweg

gepubliceerd door , op
Op vrijdag 8 juli, de vooravond van het Pitch festivalweekend in Amsterdam, organiseert het festival samen met de grensverleggende Closer-avond van de Melkweg een zinderende pre-party. De eerste namen op de line-up zijn Hercules & Love Affair en Azari & III, die in The Max zullen zorgen voor een spetterend disco & house extravaganza. In de Oude Zaal host Closer resident Jorn Liefdeshuis een Closer-waardige electronica line-up, die binnenkort wordt aangekondigd.

Twee jonge honden in elektronisch muziekland vinden elkaar: Closer en PitchFestival. Niet verwonderlijk, want zowel de maandelijkse Melkweg avond als het nieuwe festival op het Westergasterrein hebben een sterke voorliefde voor vernieuwende elektronische muziek en verkennen de raakvlakken tussen live-muziek en elektronica. Closer vindt sinds januari elke tweede vrijdag van de maand plaats in de Melkweg, Pitch beleeft op 9 & 10 juli zijn eerste editie. Briljante timing en reden genoeg voor een Pitch x Closer feest in beide zalen van de Melkweg!

Hercules & Love Affair is inmiddels een begrip. Sinds de single 'Blind' in 2008 (met Antony Hegarty) heeft de groep rond Andy Butler zich neergezet als belichaming van de nieuwe disco. Super catchy tunes en een podiumverschijning waar je U tegen zegt maken de groep tot een ware sensatie. Azari & III putten diep in de house, synthpop en disco en zetten een heel eigen stijl neer. Met de singles 'Hungry For The Power' en 'Reckless With Your Love' blazen ze classic house nieuw leven in . Nu is het wachten op het aangekondigde debuutalbum.
De Oude Zaal is geheel in Closer stijl en staat zoals altijd onder de bezielende begeleiding van Jorn Liefdeshuis. De rest van het programma wordt binnenkort bekend gemaakt!

Speciale Pitch x Closer aanbieding: iedereen die vanaf zaterdag 28 mei, 10.00 uur online een passe-partout voor Pitch Festival aanschaft kan direct voor € 10 (geen lidmaatschap, geen servicekosten) een ticket voor de Pitch x Closer pre-party in de Melkweg aanschaffen! Er is een beperkt aantal kortingskaarten beschikbaar.
Zie voor meer info www.melkweg.nl en www.pitchfestival.nl