Partyflock
 
­

Source Festival maakt volledige muziekprogramma bekend

gepubliceerd door , op
De muzikale programmering van Source Festival is rond. Na de eerdere bekendmaking van headliners als Bonobo, Modeselektor, Moodymann en Supermayer wordt nu de volledige line-up gepubliceerd. Opvallende nieuwe namen zijn Stacey Pullen, DVS1, Harvey, Optimo en Kode9. Vooruitstrevende elektronica en crossover live-acts voeren op zowel zaterdag 2 als zondag 3 juli de boventoon. Wie vast verzekerd wil zijn van een voordelig kaartje: de early bird special loopt nog één week.

Drie buitenpodia, twee theaters en een indoor area sieren de zaterdag van Source Festival. De mainstage is het domein van Kompakt-sterren Supermayer (Michael Mayer en Superpitcher), monsterverbond Karocel (Mathias Kaden en Marbert Rocel) en Detroit icoon Stacey Pullen (op de valreep aan de line-up toegevoegd). Op de live stage voert disco en electronische pop de boventoon met bands als Rainbow Arabia, Ost & Kjex, The Dirt Machine en Jungle By Night. Laatstgenoemde gooit momenteel hoge ogen met een steengoed album geïnspireerd op afrobeat en jazz.

De technostage wordt bemand door DVS1, Regis en Lucy, die met zijn gloednieuwe album Wordplay For Working Bees techno weer futuristisch laat klinken. In de dub/beats indoor area loopt het kwik op met Pearson Sound, Nosaj Thing en het live debuut van Martyn . En ook Britse dubstep pionier Kode9 is hier van de partij met één van zijn ontzagwekkende dj-sets.

Zondag wordt de liefhebber eveneens op zijn wenken bediend. De mainstage wordt door onder andere Bonobo, Modeselektor, Kerri Chandler en Pitto bestierd. Laatstgenoemde oogst momenteel internationale erkenning met zijn bijzondere debuutalbum . Op het andere buitenpodium spelen onder andere house-orakel Moodymann, elektronicatalent Space Dimension Controller en rasminimalist Robert Hood. De elektronicastage is ingericht voor Melon en discolegende dj Harvey, die voor het eerst sinds tien jaar weer op Nederlandse bodem draait – een unicum! Ook deze Hawaiiaanse discohippie komt trouwens binnenkort met een nieuw album op de proppen.

Genoeg muzikale hoogtepunten om naar uit te kijken voor Source en haar trouwe bezoekers. Over twee weken wordt het volledige cultuurprogramma bekend gemaakt.

Laatste week early Bird Special
Dit jaar heeft Source Festival een aanlokkelijk aanbod voor de vroege vogels. In de normale verkoop kost een ticket voor zaterdag 37,50 en eentje voor zondag 25,-. Met de speciale early bird passepartout kun je voor maar liefst 47,50 naar beide festivaldagen! Maar opgelet: de actie duurt nog tot maandag 11 april.

13 opmerkingen

Passepartout binnen, sicke lineup.­
Met de speciale early bird passepartout kun je voor maar liefst 47,50 naar beide festivaldagen!

Daar houden we van, geen geld voor twee dagen!
Uitspraak van _tm op dinsdag 5 april 2011 om 12:27:
Passepartout binnen, sicke lineup.­
Kijk! Zo hoort een line-up er uit te zien!
Zoveel keus in Juli qua festivals altijd.. ­ ;)
Zit bij Zomerkriebels
ik ook
Source = topsfeer! 540 Soundsystem:)