Partyflock
 
­ Nederland

Coldcut

gepubliceerd door , op
Coldcut
3 april 2011
Op zondag 17 april presenteert de Melkweg in samenwerking met Energy Union een avond over duurzame energie. Headliner van de avond is Coldcut (Ninja Tune) met een audiovisuele performance gevolgd door een DJ-set van Coldcut's Matt Black. De 'Intelligent Energy Tour' heeft de afgelopen twee jaar al 22 steden aangedaan en meer dan 20.000 bezoekers getrokken. De avond in de Melkweg is de grand finale van de tour, die tot doel heeft jongeren bewust te maken van het belang van duurzame en hernieuwbare energie.

Het legendarische duo Coldcut pionierde vanaf de late jaren '80 met cut up muziek: Fragmenten en samples van allerlei soorten muziek die aaneengesmeed worden tot een eclectisch, dansbaar geheel. Ook richtte het duo het roemruchte label Ninja Tune op, dat vorig jaar zijn twintigste verjaardag vierde en tot op de dag van vandaag smaakbepalend is. In de optredens van Coldcut hebben visuals altijd een prominente rol gespeeld. Een optreden van Coldcut leent zich dan ook prima om een inhoudelijke boodschap uit te dragen. Matt Black heeft exclusief voor de Energy Union tour een performance ontwikkeld, die nu eenmalig in Nederland te beleven is, waarmee hij een krachtig statement maakt voor duurzame energie.

Na afloop van de performance zal Matt Black een dj-set verzorgen, waarbij het VJ-collectief 4youreye de visuals verzorgt. Verder is er een interactieve installatie: GRIDIO, omschreven als 'het ultieme techno speeltje'. Bezoekers kunnen hier door middel van beweging gedeeltes van de Coldcut liveshow en andere clips 'remixen'. De installatie is speciaal voor Energy Union ontwikkeld door Brightonart.

Energy Union is opgezet om jongeren te betrekken bij de mogelijkheden van duurzame en hernieuwbare energie. Verantwoordelijk omgaan met energie en het ontwikkelen van nieuwe, duurzame manieren van energieproductie is één van de belangrijkste vraagstukken van deze tijd. Energy Union wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Europese Commissie. Internationale partner is Friends of the Earth Europe, in Nederland vertegenwoordigd door Milieudefensie. De avond in de Melkweg wordt verder ondersteund door Greenchoice en Strawberry Earth. Klanten van Greenchoice krijgen 50 % korting op een entreekaartje. Zie voorwaarde op www.melkweg.nl