Partyflock
 
­ Nederland

5 jaar Caves of Joy

gepubliceerd door , op
Caves of Joy is een feest dat ooit het licht zag als reactie op de vloedgolf van commerciële feesten waar Limburg en Brabant mee overspoeld werden. Tijdens die legendarische eerste editie op zaterdag 5 december 1998 werd al snel duidelijk dat de uitzonderlijke locatie in de mergelgrotten van Kanne een bijzondere sfeer uitademen. In de 800 meter diepe grot die een gangenstelsel van meer dan 60 km. beslaat heerst een absolute stilte en duisternis. Na een wandeltocht van +/- 10 minuten door de grotten komen de ‘Sounds of The Caves’ langzaam maar zeker op je af. Verdwalen kan niet zolang je de weg van e muziek volgt. Een dergelijk gevoel overkomt je alleen in de mergelgrotten..…

Het jaar daarop (1999) organiseerde Hot Kitchen twee zeer geslaagde Caves of Joys. Beide feesten waren uitverkocht en een bevestiging dat het in Limburg zeer wel mogelijk was om goed feest neer te zetten op een unieke en exclusieve locatie.

Helaas, in 2000 werden de grotten onveilig geacht voor een bezoekersaantal van 600 personen, waardoor in het milleniumjaar geen enkele mogelijkheid werd gezien om Caves of Joy een vervolg te geven. Na een jaar van veel verbouwingen en geen Caves-feesten, werd er gelukkig weer groen licht gegeven voor een drietal geslaagde ‘Caves of Joy’ feesten in 2001.

2002 werd hét jaar waarin de Caves of Joy landelijk bekend werden. Begin 2002 vielen de puzzelstukjes langzaam samen. Hot Kitchen-oprichter DJ Rho ging in op een voorstel van dance-promotor Extrema om voortaan de programmering te verzorgen van alle feesten van Extrema. Zowel Rho als zijn kindje Hot Kitchen werden deel van de Extrema-familie die sinds 2002 een belangrijke speelt in het promoten van de COJ-feesten.

Hoe Caves of Joy zich sindsdien verder heeft ontwikkeld, is algemeen bekend; vooruitstrevende line-ups, mooie projecties en visuals die op de mergelmuren uitstekend tot hun recht komen, bezoekers komen van heinde en ver… en het mooiste compliment voor de organisatie is tenslotte het gegeven dat Caves of Joy steevast 3 weken van tevoren uitverkocht is!

De enigen die dit gedurende de afgelopen 5 jaar mogelijk hebben gemaakt zijn jullie! Hot Kitchen bedankt daarom iedereen die onze feesten bezocht en gesteund heeft op welke manier dan ook. Namen noemen heeft geen zin. Het zijn er teveel om op te noemen en de organisatie wil simpelweg niemand tekort doen!

14 opmerkingen

Stonden deze grotten niet op instorten?
Het is niet te hopen :)
Haha, nee precies.

Erg jammer dat ik hier nog nooit geweest ben
 
nee hoor.. die grotten zijn helemaal te gek!!

erg leuke sfeer, alhoewel de 'echte grotten' verscholen liggen achter de grotjes zelf... (net zoals in het echte leven...)





Staat ook nog een 'feiten-relaas' over dergelijke feestjes hier: http://party.snt.utwente.nl/flock/SECTION/report/ACTION/single/REPORTID/1891.html
Ben er 1 keer geweest. Echt wel waanzinnige locatie. Dorpje ligt namelijk in middle of nowhere. Je wordt eerst opgehaald met busjes, waarna je een soort dodemansrit maakt door allemaal smalle gangetjes. Het enige jammere is dat je eerst tot 12 uur moet wachten voordat je de grote zaal in kan. De entree met lounge is best cool, maar anderhalf uur wachten voordat je eindelijk eens kan stampen is wel vervelend. Overigens....elk feest dat Jupiler schenkt is voor mij bij voorbaat al geslaagd!!
Oke, ieder zijn eigen muziek natuurlijk, maar ik vond Caves of Joy afgelopen september echt helemaaaaaal niks. Busreisje was leuk, maar verder had ik die avond nog liever Schippers van de Kameleon gekeken thuis op de bank.

Voor hen die wel van deze soort feesten houden: Go 'nd have fun!
 
Caves of Joy, lijkt me heel apart ja. Meer ervaringen van mensen?

enne... die 2 foto's... GODDAMN!!!!!!! can anyone say GHB?
 
Cave of Joy is zeker echt SUPER vooral als je er nog nooit geweest bent is het allemaal heel spannend. T heeft zeker een underground gevoel en de sfeer is top!
 
Heb dr zin in....
 
Echt helemaal toppertje!!!

superrielekste musica en feestgangers

tot caves...
 
Het staat zeker nog een keer op de planning!
 
Ik zeg je.... Dit zyn de betere feestjes. Klein intiem en het heeft een ondeground aura over zich heen... Zie jullie daar. MzZls
klinkt er stoer!!
Nou ben benieuwd! Heb er in ieder geval al enorme zin in!!! :D