Partyflock
 
­ Nederland

AIR viert haar eenjarig bestaan uitbundig

gepubliceerd door , op
AIR viert haar eenjarig bestaan uitbundig
31 maart 2011
Hiep hiep hoera! Er is AIR een jarig! Dat moet natuurlijk gevierd worden. En omdat feesten de motor van AIR is, is er besloten om het feest drie dagen door te trekken. In drie dagen tijd staan in AIR ondermeer Sven Väth, Carl Craig, Moodymann, Dimitri Kneppers en het beroemde Ibiza concept Supermarxé. Dus voor iedereen die niet kan wachten tot Koninginnenacht is aangebroken, geen zorgen!

Wie jarig is trakteert! En AIR heeft ook een aantal andere jarigen uitgenodigd om het feest mee te vieren. Op donderdag 28 april zal Sven Väth de driedaagse verjaardag aftrappen. De techno-koning die volgens eigen zeggen nooit slaapt, viert zelf een feestje omdat hij precies 30 jaar in het vak zit. De kleine zaal zal gehost worden door de mannen van het meest creatieve en gezelligste donderdagavondfeestje 3HOOG. Op 29 april is AIR dan precies 1 jaar jong. Dit zal gevierd worden met Carl Craig's Planet E label dat tijdens Koninginnenacht zijn 20-jarig bestaan in AIR komt vieren. Naast Carl Craig zijn voor deze gelegenheid Moodymann en Dimitri uitgenodigd voor een lekkere avond vol house en techno uit Detroit. Na deze nacht kan je maar een paar uurtjes slapen want op Koninginnedag zelf heeft AIR, in samenwerking met het American Hotel, een podium op het Leidseplein staan waar je het slaap weer uit de ogen kan dansen op de lekkerste house, electro en techno van onze vaste 3Hoog-crew. Tot slot zal AIR op de avond van Koninginnedag haar veelzijdige karakter laten zien door het grootste Ibiza gay-concept naar Amsterdam te halen: Supermartxé.

De door Marcel Wanders ontworpen club aan het Amsterdamse Rembrandtplein heeft sinds de opening veel meegemaakt. Memorabele avonden, fantastische artiesten en vele bijzondere evenementen zijn het afgelopen jaar de revu gepasseerd. Een van die bijzondere concepten is natuurlijk het Amsterdam Dance Event. AIR mocht toen oa. Carl Craig, Dubfire, DJ Hell, en de mannen van Ovum (oa. Josh Wink) en Drumcode (oa. Adam Beyer) verwelkomen. Een ander bijzonder concept is een ode aan de oude iT met de Can You Feel iT? feesten. Alsmede optredens in het jaar van James Zabiela, Danny Howells, Gaiser, Extrawelt, Luna City Express, Nôze, John Digweed en vele Nederlandse talenten. AIR blikt ook terug op eigen avonden als Midnight Freaks met hun altijd verrassende thema's, de techno avonden van Format met Juan Sanchez, 3Hoog met al zijn creatieve uitspattingen, en het altijd tolerante Supertoys en het Stoute Sprookjesbal. Het was voor AIR een heerlijk eerste jaar.

Het afgelopen jaar heeft AIR ook al een aantal prijzen in ontvangst mogen nemen. De Venuez Award voor milieuvriendelijkste club en Best Use of Technology, de International Golden Gnome voor beste geluid en onlangs nog Gouden Kabouter Awards voor beste geluid en meest sexy club. Een mooie aanmoediging en een bewijs dat AIR binnen een jaar tijd al volop meedoet in het Amsterdamse nachtleven! Wij zijn hier natuurlijk zeer blij mee en hebben dankzij een succesvol eerste jaar alleen maar meer energie gekregen om het tweede levensjaar nog gekker, wilder en mooier te maken.

1 opmerking