Partyflock
 
­ Nederland

Rockit viert Pasen met Brits multitalent
Eitjes zoeken met Jamie Jones

gepubliceerd door , op
ROCKIT
3 maart 2011
FeestROCKIT · Your Easter weekend starts here!
Datumdonderdag 21 april 2011
WinactieROCKIT actiegesloten
LocatieWesterUnie Site
Nog bijkomend van de dikke electroshow die Anthony Rother begin maart in de WesterUnie neerzette, presenteert Rockit nu alweer een verse indoor-editie. Op donderdag 21 april luidt Rockit namelijk een lang Paasweekend in met niemand minder dan het Britse multitalent Jamie Jones. Met verder sets van ondermeer Kabale und Liebe, Darko Esser en Olene Kadar mag het duidelijk zijn waar het eitjes zoeken dit weekend begint...

Jawel, het kriebelt, lente in het land! Langzaam gaat dan ook het festivalseizoen lonken; met de voorlopige line-ups van Free Your Mind Festival en Rockit Open Air is de voorpret inmiddels goed op gang gekomen. Voordat dit zo ver is organiseert FCA-Music eerst nog de laatste editie van een serie succesvolle indoor-feesten. Want Rockit heeft deze winter flink huisgehouden in de WesterUnie, vlak voordat we weer de zon induiken beleeft de Amsterdamse club nog een denderend slot van het feest.

Op donderdag 21 april om precies te zijn, wanneer het Paasweekend op punt van losbarsten staat, haalt Rockit de Brit Jamie Jones naar onze hoofdstad. Een artiest die zich inmiddels op vele muzikale paden heeft begeven, en niet voor niets ook op Rockit Open Air (zaterdag 30 juli) zal aantreden, draait nu een van zijn beruchte en altijd verrassende DJ-sets voor het WesterUnie-publiek. Verwacht een wonderlijke mix van deephouse, minimal en nu-disco, met uitstapjes naar obscure pop en breaks.

Zoals Rockit betaamt, wordt deze headliner aangevuld met het beste wat de Nederlandse housescene op dit moment te bieden heeft. Darko Esser bijvoorbeeld, opperhoofd van het befaamde Wolfskuil Records en deze zomer wederom met een eigen Planet Rose area aanwezig op Free Your Mind Festival. En dan zijn er Amsterdamse helden als Kabale und Liebe en Olene Kadar, producers die met hun livesets ondertussen vaste krachten zijn op Nederlandse club- en festivalpodia. Zij worden aangevuld met Victor Badoux, opkomend talent die in de WesterLiefde de boel opwarmt waarna Tom Ruijg het overneemt, gevolgd door een lange back2back-set van Mike Ravelli en Miss Melera.

Jamie Jones
Verwacht trouwens de krenten uit de pap, of beter gezegd, de paaseitjes van het feest, tijdens de set van Jamie Jones. Ooit begonnen als minimal- en techhouse-artiest, waarmee hij tot op de dag van vandaag verbonden raakte met het welbekende label Crosstown Rebels, heeft de Londenaar zijn geluid steeds meer verbreedt. Op debuutalbum Do You Remember The Future uit 2009 was dit al duidelijk te horen, ondermeer op een track waar hij samenwerkte met electrofunk-legende Egyptian Lover. Sindsdien heeft Jones zich constant vernieuwd. Begin dit jaar verhuisde hij zelfs tijdelijk naar New York, waar hij meer een downtempo popgeluid verkende, getuige een onlangs verschenen single met Camille Corazón. Achter de draaitafels leeft de reislustige Brit zich vooral uit met nu-disco, indie dance en eigenzinnige house. Oftewel, geen enkele set is hetzelfde, check hem dus op Rockit Open Air, maar óók op 21 april in de WesterUnie, waar Rockit haar indoor-feesten in stijl afsluit!

1 opmerking

Jamie Jones wordt de held van de avond.