Partyflock
 
­ Nederland

Sven Väth viert op 28 april zijn dertig jaar tour in club AIR

gepubliceerd door , op
30 Years Sven Väth
17 februari 2011
'Feier-Biest' Sven Väth mag op 28 april tussen 23:00 en 4:00 uur liefst dertig kaarsjes uitblazen via het voortreffelijke geluidssysteem van de Amsterdamse club AIR, ter ere van zijn parel jubileum als DJ. De technisch hoogbegaafde sfeermaker geeft een drie uur durend optreden als dikke kers op zijn moddervette verjaardagstaart. Dertig jaar na de eerste vingeroefeningen achter de decks, is de charismatische draaitafelmagiër volgens velen uitgegroeid tot de beste techno DJ allertijden. Donderdag 28 april wordt dan ook de nacht van 'gute Laune' als de jubilerende grootmeester hier halt houdt tijdens zijn '30 Years Deejay Celebration World Tour 2011'.

Toen
Sven's ongeëvenaarde 'Fingerspitzengefühl' kreeg begin jaren 80 vorm in de legendarische Duitse clubs Dorian Gray, Omen en En Vogue. Via zijn grensverleggende labels Eye Q en Harthouse leverde hij begin jaren 90 een aantal klassieke artiestenalbums uit; 'The Art of Dance' (als Barbarella in 1992), 'Accident In Paradise' (1992) en 'The Harlequin, the Robot and the Ballet Dancer' (1994).

Medio jaren 90 introduceerde Sven Väth het kunstzinnige concept Cocoon in de ondergrondse club U60311, dat vanuit Frankfurt am Main steeds luider de toon bepaalde op de internationale dansvloeren. Ten tijde van de albums 'Fusion' (1998) en 'Contact' (2000) zette 'der Kaiser' ook de trend in Electro land, terwijl zijn caleidoscopische marathonsets hem het predicaat 'beste techno DJ ter wereld' opleverden.

In het nieuwe millennium bouwde de kleine grote man zijn Cocoon Imperium uit tot een hechte familie muzikale geestverwanten. Via het nieuwe Cocoon label verscheen vanaf dat moment de invloedrijke compilatieserie 'Sound Of The Season', waarop de muzikale inspirator ieder jaar de heetste platen van het seizoen selecteerde. In Ibiza's Amnesia zette een droomopstelling Cocoon artiesten traditiegetrouw de boel op stelten tijdens de zomermaanden, terwijl de superclub Cocoon in Frankfurt een hypermoderne thuisbasis werd.

Nu
In club AIR wordt met Sven's verjaardagtournee alvast een voorschot gegeven op de 'sound' en het gevoel van het komende zomerseizoen in Ibiza. Veteraan Väth is dertig jaar na dato nog even trendsettend als toen, omdat hij de nieuwste dansvloerknallers altijd als eerste in de platenkoffer heeft. Zijn kenmerkende interactie met het publiek maakt hem de geliefde entertainer die hij nu is. Zijn vakmanschap is bovenal onovertroffen meesterschap, waarbij de plakken vinyl nog steeds naadloos aan elkaar worden gelast met het oeroude gereedschap van twee draaitafels.

Na de batterijen tijdens de wintermaanden te hebben opgeladen is 'der Kaiser' helemaal klaar voor zijn voorjaarsreis langs het intieme clubcircuit. Op donderdag 28 april maakt de muzikale inspirator een tussenstop in het Sven Väth-minnende Amsterdam, waar een demonstratie van de huidige stand van zaken in Techno land op het programma staat. In de grote zaal warmt Frenk Wiersma de nacht Air 2 is het domein van het Amsterdamse 3Hoog, het frisse en sexy concept met de leukste decoratie die wekelijks in de AIR te vinden is. De muzikale invulling zal worden verzorgd door residents Freddy Spool, Tettero en Prunk. Een warme techy mix door het hele spectrum van de elektronische muziek.

De kans is groot dat deze avond in de voorverkoop uitverkocht gaat, dus wees gewaarschuwd. Tickets zijn te koop via www.evotions.nl

14 opmerkingen

Mooie gelegenheid om kennis te maken met het geluidssysteem van AIR! :-)
Kennismaken met geluidssystemen is altijd leuk ;-)
Uitspraak van Tjeerdo op maandag 14 maart 2011 om 09:51:
Mooie gelegenheid om kennis te maken met het geluidssysteem van AIR!

dat zit wel goed!
 
Held... gooide onder invloed van LSD ooit zn eigen schijt het publiek in :respect:
Sven eindelijk weer eens in een club! ' intieme' setting!
Zin aan!
laatste aanpassing
Sven Väth :respect:

Lekker ouderwets met platen draaien (y)
Uitspraak van permanent verbannen op maandag 14 maart 2011 om 14:05:
Held... gooide onder invloed van LSD ooit zn eigen schijt het publiek in

Nou nou..wát een tópper..............:S
laatste aanpassing
Uitspraak van hitmeister op maandag 14 maart 2011 om 12:54:
Uitspraak van Tjeerdo op maandag 14 maart 2011 om 09:51:
met het geluidssysteem van AIR

Die is zeker ok!!

verbaasde mij ook wat een zuiver geluid er was

Dikke tent Dik feest !!!!

Sven is en blijft een held
 
In club AIR wordt met Sven's verjaardagtournee alvast een voorschot gegeven op de 'sound' en het gevoel van het komende zomerseizoen in Ibiza.

Sven+Ibiza= :kwijl:
Kaartjes al een weekje binnen hoor :D
Evotions+AIR+Sven+om12uurjarig=superavond lijkt mij!!!! :-) :-)