Partyflock
 
­ Nederland

Line up FreeFall Festival bekend

gepubliceerd door , op
Hier is 'ie dan, de lijn omhoog van het aankomende FreeFall Festival op 29 en 30 april in hartje Arnhem! Het Gele Rijdersplein met de alom bekende en gevreesde fontein wordt dit jaar in zijn geheel omgetoverd tot een festival vol met muziek en cultuur. Niet één podium, maar drie podia gaan samen met live-art, een food-court en een cultuurterras er voor zorgen dat Arnhem een stukje kunst, cultuur en muziek rijker is. Dat betekend dus dat niet alleen het hoofdpodium onder de patio er weer staat, maar dat achter op het plein tussen de bomen nog twee podia te vinden zijn.

Vernieuwend? Jazeker! Niet alleen dance staat op het programma dit jaar, maar ook pop, rock en electro zullen hoorbaar zijn op het festival. De FreeFall Popstage in samenwerking met Popcentrum Jacobiberg is op 30 april gevuld met Arnhemse artiesten. Zo zijn de jongens van hiphop formatie VZP aanwezig en wordt er stevige reggae voorgeschoteld door Strawl & Out of Many. Het vuurwerk komt van Krause, deze Groningse is bekend van haar energieke optredens en samen met Leeways en The Routines is het plaatje voor de Popstage compleet.

Dit jaar kan er worden gesproken van een heuse Mainstage! Het grote podium heeft weer plaats voor Planet Rose, dé technoavond van het Nijmeegse poppodium [organization=2275]{Organisatie met ID 2275 bestaat niet!}. Op 30 april zullen zij de gehele dag een internationale, of zelfs een intercontinentale line up presenteren. Helemaal uit "The States" John Mendez, beter bekend als Silent Servant.

Op jonge leeftijd al van grote invloed op de minimal-techno scene aan de "West Coast" en een van de oprichters van het label Sandwell District. Verwachting: Sandwell District techno, met een vleugje creativiteit van Silent Servant, knallen dus! Wie ook kan knallen is de Duitse Italiaan, Lucy. Oprichter van het label Stroboscopic Artefacts en ook hij kan er wat van met diep gelaagde techno. Onlangs nog samen met Darko Esser een dikke release die zomaar de beatport top 100 in vloog en ook nog niet zo lang geleden zette hij de NDSM Bunker in Amsterdam op zijn kop, ongetwijfeld breekt hij op FreeFall de tent af. Voeg hierbij nog artiesten als Sandrien, Darko Esser, Steve Mensink, Alex Jansen en Yosser & Rodocks en een heuse Planet Rose dag is compleet.

Op 29 april nemen de heren van New Dutch School Mainstage over om samen met FreeFall de verjaardag van Isis te vieren. Isis, de koningin van de house, neemt ook nog iemand mee: Arjuna Schiks. Zijn live acts genieten ondertussen landelijke bekendheid en samen met onder andere Hoge Toon & Normano en Het Kadanzz zullen zij Isis een echte verjaardag bezorgen. New Dutch School? Deze jonge en vernieuwende organisatie heeft het afgelopen jaar het land creatief en muziekaal doen verassen. Visuele hoogstandjes gecombineerd met Nederlandse talenten hebben ervoor gezorgd dat ze op 30 april zelfs hun eigen stage hebben. De New Dutch School art & dance stage wordt gevuld met heerlijke zomerse tech-house en house door andere dj's Erik Heijting, Jesse Ten en William Köster.

Is het dan klaar? Nope! Om het festivalplaatje compleet te krijgen is er gezorgd voor genoeg eetgelegenheden, van pizzapunt en hamburger tot vers fruit en taco's. Op het cultuurterras de hele dag optreden van Circus Poeha en natuurlijk de live-art artiesten van collectieven Betonrot en VAB. Oh wacht! En er moet toch nog even worden vermeld dat dit gehele spektakel helemaal gratis is! Vertier en plezier in een compleet festival plaatje: FreeFall Festival 2011!

11 opmerkingen

Ik dacht dat er free festival stond... :(
 
Hahaha, had hetzelfde :rot:
ik niet hahaha
Uitspraak van Pong SCV op maandag 14 maart 2011 om 14:14:
Ik dacht dat er free festival stond...

Uitspraak van M-Blastz op maandag 14 maart 2011 om 19:17:
ik ook

haha nog ff wachten maar

Uitspraak van verwijderd op maandag 14 maart 2011 om 16:27:
Hahaha, had hetzelfde

hahah hier nog 1 bij de club
Uitspraak van Danny-p op maandag 14 maart 2011 om 23:58:
hahah hier nog 1 bij de club

Je leest wat je wil lezen hahah.. (ik had het dus ook)
Uitspraak van BadTrip op dinsdag 15 maart 2011 om 10:49:
Je leest wat je wil lezen hahah.. (ik had het dus ook)

+1 ik vroeg me alleen af waar mijn sterretjes opeens waren gebleven:P
Sluit me bij iedereen aan...haha
Wel leuk dat er ook daadwerkelijk mensen reageren op het nieuwsbericht ...
EEey VZP live, atijd goed :P