Partyflock
 
­ Nederland

Rockit Open Air maakt eerste namen bekend

gepubliceerd door , op
Rockit Open Air maakt eerste namen bekend
9 maart 2011
FeestROCKIT Open Air · A yellow day from outer space
Datumzaterdag 30 juli 2011
LocatieMaarsseveense Plassen
Stoere line-up op dé speeltuin voor dancefreaks
Het lijkt een hete zomer te gaan worden, aan Rockit Open Air zal het niet liggen. Eén van de meest gemoedelijke en speelse festivals van Nederland maakt vandaag een deel van haar programma bekend waarbij nu al van een stoere line-up kan worden gesproken. Van rauwe techno en electro tot zonnige nu-disco en deephouse, de festivalweide aan de Maarsseveense Plassen gaat zaterdag 30 juli een veelkleurig feest beleven.

Op het hoogtepunt van de zomer is Rockit Open Air nu al zeven jaar één van de populairste dancefestivals in ons land. Het bos, de grasvelden, de speeltuin en het strand aan de Maarsseveense Plassen, vlak onder Utrecht, vormen de perfecte omgeving voor een gemoedelijk en vrolijk buitenfeest. Ook de zevende editie van het festival mag uniek worden genoemd, al was het maar vanwege een speciaal rijtje artiesten dat nu bekend wordt gemaakt.

Tijd om wat namen te noemen. Organisator FCA-Music kan zeer tevreden melden dat ondermeer discohelden Aeroplane en Todd Terje van de partij zijn. Eerstgenoemde brak vorig jaar pas echt groot door met de release van zijn debuutalbum, maar ook met geruchtmakende dj-sets op grote festivals als Sziget en Lowlands. De Noor Todd Terje draait al wat langer mee, maar is eigenlijk zelden op Nederlandse bodem te bewonderen. Deze grootheid van de hedendaagse nu-discosound kun je nu checken op Rockit Open Air!

En dan is er de komst van techno-kameleons Simian Mobile Disco, het Britse duo dat zowel met remixen voor o.a. Muse en Björk als met eigen hits een wereldwijd publiek heeft gescoord. Hun optredens staan bekend als extatische technoshows doorspekt met electro en pop invloeden. Uit eigen land is er het altijd vlammende Boemklatsch, ondertussen dé electro crew van de lage landen, alsook de nieuwste telg in onze electroscene: Baskerville!

Neuwave Renegades
Speciale aandacht is er voor Neuwave Renegades, het nieuwste project van Dennis Ferrer en de The Martinez Brothers. Naar het schijnt heeft de Objektivity-labelbaas een eigenzinnige act samengesteld met de Martinez boys, 'een oldskool hiphop-crew, maar dan met house', klinkt het veelbelovend. Rockit Open Air gaat het beleven.
Over oldskool b-boys gesproken, ook Cari Lekebusch is ditmaal één van de vele headliners. Deze technoveteraan uit Zweden weet nog altijd relevante sets neer te zetten, stevig en gevarieerd. Zoals je dat ook van die andere headliner mag verwachten, Anthony Rother. Afgelopen weekend rockte hij nog de WesterUnie, tussendoor doet hij een liveshow op Free Your Mind Festival, op Rockit Open Air kán hij simpelweg niet ontbreken.
Tot zover de grote namen? Eh, nee, FCA-Music voegt aan deze voorlopige line-up ook nog Extrawelt toe, meeslepende, melodieuze techno op z'n Duits. Daarnaast kun je met Jamie Jones rekenen op een muzikale deep- techhouse-set, spannend tot het einde omdat deze Brit eigenlijk nooit het gebaande pad volgt. Wat eigenlijk ook geldt voor de Stylus DJ's featuring Tom & Giel Beelen, vooralsnog de laatste naam op het affiche.

Het maakt van Rockit Open Air nu al een festival om dik in de agenda te zetten. Meer namen op de line-up worden binnenkort bekend gemaakt, houd hiervoor de website www.rockit.nl in de gaten.

22 opmerkingen

 
Todd Terje:) NIce
nou, dat lijkt nog helemaal nergens op.
EXTRAWELT! Nu nog lekkere techno erbij
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 4138, 1961}
Gaat Simian Mobile live?
Simian Mobile Disco! :-)
Uitspraak van Soon. op woensdag 9 maart 2011 om 12:40:
nou, dat lijkt nog helemaal nergens op.

genuanceerd....

:/
laatste aanpassing
Uitspraak van Soon. op woensdag 9 maart 2011 om 12:40:
nou, dat lijkt nog helemaal nergens op.

Als je op die dag sowieso al naar Dominator gaat is dit wellicht niet interessant nee :)
Uitspraak van Aizito op woensdag 9 maart 2011 om 14:15:
Als je op die dag sowieso al naar Dominator gaat is dit wellicht niet interessant nee

had deze al wel verwacht... lekker allemaal mijn profiel bekeken? :lol:

ROA kan veel beter dan wat er tot nu toe bekend is... althans voorgaande jaren wel... begrijp me niet verkeerd mensen, ben tot nu toe naar alle edities van ROA geweest, maar vind dit nog nergens op lijken. Het is MIJN mening (y)
Uitspraak van Soon. op woensdag 9 maart 2011 om 14:22:
Het is MIJN mening

Als je nu ook een reden geeft waarom het beter kan, dan kan men hier zeggen, ok he's got a point.
Tot dusver geef je alleen maar ongegrond commentaar zonder te onderbouwen en kan niemand er iets mee...

Voor de rest: YAY Simian Mobile Disco, Aeroplane, Baskerville !!! Goede (niet alledaagse) namen lijkt me...
ok, ik zou meer techno namen willen zien... cari en SMD (SMD hangt naar mijn idee al op het randje) is leuk idd, maar dat kan vele malen beter.

electro/minimal/house is leuk, maar niet voor een hele dag. :)
Uitspraak van Soon. op woensdag 9 maart 2011 om 14:41:
ok, ik zou meer techno namen willen zien

Fair enough. Die zullen volgen, don't worry! Dit zijn de eerste namen ;)
Komen nog veel meer, maar goed begin (Y)
Leuke namen. Todd Terje interessant!
 
Zou fijner zijn als ze weer eens wat breder gaan denken zoals in de 1e en 2e editie...
Dit is toch vrij breed? Disco, house, electro en techno zie ik nu aan namen.
Werkzaam bij FCA-Music
Benieuwd naar Neuwave Renegades
En deze namen zijn nog maar het begin
dit beloofd een mooie dag te worden
nog weinig boeiends
 
Stoere line-up op dé speeltuin voor dancefreaks

Speeltuinen zijn altijd leuk
ik vond die progressive stage 2 jaar terug echt een frisse toevoeging, hopen ook wat namen in die richting Guy J, Cassette etc