Partyflock
 
­ Nederland

Eerste acts bekendgemaakt voor EXIT 2011

gepubliceerd door , op
Eerste acts bekendgemaakt voor EXIT 2011
10 januari 2011
Op de Twitter-accounts van Exit Fest zijn de eerste acts bekendgemaakt die in 2011 het fort zullen omtoveren tot een groots festival. De eerste naam voor op de Main Stage is de Canadese indierock formatie Arcade Fire. Na twee eerdere albums bracht de band afgelopen zomer het meest recente en opnieuw flink bejubelde album The Suburbs uit, waarmee het nummer 1-posities scoorde in de albumhitlijsten in de VS en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland bereikte het album de nummer 4-positie in de Album Top 100. De wisselwerking tussen de prachtige locatie en de band, die met gebruik van veel verschillende instrumenten het publiek altijd weet te betoveren, zal ongetwijfeld voor een onvergetelijk avond zorgen.

Ook voor de legendarische Dance Arena zijn de eerste namen bekendgemaakt. Eveneens uit Canada komt Tiga, de DJ, producer en grote baas van Turbo Recordings. Met zijn handelsmerk van edgy electronic sounds en grooves zal deze master behind the decks de Dance Arena versteld doen staan. Een andere DJ die zal draaien in de Dance Arena is de door Exit Fest zeer geliefde James Zabiela. In 2006 sloot hij de Dance Arena af met een legendarische set die nog altijd wordt gezien als één van de beste sets ooit op EXIT. En nu heeft hij de organisatie verzekerd in 2011 opnieuw een spectaculaire set neer te zetten.

De Dance Arena staat bij zowel dj's en publiek bekend als de beste op de planeet. De ervaring van 20.000 dansende mensen tijdens zonsopkomst boven de muren van het fort is echt mindblowing. Naast de eerder genoemde internationale sterren zal ook de lokale held Gramophonedzie hier zijn opwachting maken. Afgelopen zomer is deze DJ uitgegroeid tot één van de grootste exportproducten van Servië met zijn grote internationale dance hit 'Why Don't You'. Van zijn housetunes zullen zijn Servische fans helemaal uit hun dak gaan en de kans is groot dat dit ook het internationale publiek overkomt. De Dance Arena krijgt in 2011 opnieuw een indrukwekkende line-up met elektronische muziek van het hoogste kaliber. Deze eerste namen zijn nog maar een voorproefje van wat komen gaat.

Langs de grindpaden van het fort staat ook de Fusion Stage, waar de new-rave band Hadouken! zal optreden. Door de gelijkenissen met The Prodigy bestijgt deze band de Engelse hitlijsten met enorm succes. Hadouken! zal zijn waarde met gemak bewijzen, want ze staan bekend om zeer dynamische shows.

Exit Fest is in 2011 gastheer voor meer dan 400 optredens op 20 podia, die worden verbonden door oude klinkerwegen, wallen en tunnels. Een wandeling door het mystieke fort is als een reis door een magisch wonderland. Met muziek van rock tot dance, indie, latino, reggae, electronica, chill out en regionale Balkan-muziek heeft het festival een enorme variatie aan verschillende muziekstijlen. Het uitgebreide aanbod van entertainment, het prachtige weer, de unieke atmosfeer en de lage prijzen zorgen voor een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Ook voor en na het festival zullen Novi Sad en Belgrado in het teken staan van verschillende festiviteiten. Festivalgangers kunnen hun verblijf verlengen en zo nieuwe plekken ontdekken en langer de warmte van de Servische mensen ervaren. Een trip naar Exit Fest is een complete vakantie: avontuur en festival ineen!

Nieuwe namen voor Exit Fest 2011 worden als eerste bekendgemaakt op Twitter. Volg @ExitfestNL om van alles op de hoogte te blijven.

www.exitfest.nl
twitter.com/exitfestnl

12 opmerkingen

Lijkt me echt supervet om een keer heen te gaan :kwijl:
Ben benieuwd naar de rest, maar wordt sowieso weer bazig! B)
3 dagen aanwezig!:D
Wil hier echt heeeeeeeennnnn
 
Beste festival dat ik ken!
laatste aanpassing
Inmiddels is bekend geworden dat ook Portishead, Grinderman, Fedde le Grand, Joris Voorn en Joachim Garraud een optreden zullen verzorgen op EXIT 2011.

Edit: Underworld en Beirut zijn toegevoegd aan de line-up.
laatste aanpassing
ook ik ben dit jaar aanwezig op exit fest lekker met busje er heen crossen :D(Y)

wordt mooi :D