Partyflock
 
­ Nederland

LTJ Bukem presenteert 16 jaar Logical Progression

gepubliceerd door , op
15 januari 2010, een kolkende en uitverkochte Melkweg was klaar voor een reis terug in de tijd. Drum&Bass icoon LTJ Bukem bracht zijn Logical Progression karavaan voor het eerst in 15 jaar naar de Melkweg in Amsterdam. Voor de fans van het eerste uur een heuse 'trip down memory lane', voor jongeren een wijze geschiedenisles. Drum&Bass krakers van het eerste uur raasden 7 uur lang door de Melkweg alsof de tijd had stilgestaan.

Dat smaakte naar meer voor LTJ Bukem, een vervolg moest komen. 14 januari staat de Melkweg in het teken van de 16e verjaardag van Logical progression. In 1995 bracht Bukem zijn eerste verzamelaar uit onder de naam Logical Progression. Dit werd ook de naam voor een clubavond. In 16 jaar tijd zijn zowel het label als evenement uitgegroeid tot een waar eerbetoon aan de artiesten en de scene. Niet voor niets staan de hoogtijdagen 1994 tot en met 1998 centraal. Door velen wordt deze periode gezien als de blauwdruk voor het genre. Samen met Drum&Bass veteranen Fabio, Goldie en Doc Scott blikt Bukem terug op de muzikale hoogtepunten van die jaren.

Fabio was vorig jaar ook present en niet zonder reden. Begin jaren '90 waren Bukem en Fabio kompanen in Club Speed. Hij introduceerde vervolgens Drum&Bass op de nationale radio. Eerst op Kiss FM en later BBC Radio 1 alwaar hij nog wekelijks een show presenteert samen met Grooverider. Goldie is veruit de markantste persoonlijkheid uit de scene. Van DJ ontwikkelde hij zich tot soap en film acteur. Onlangs danste hij nog vrolijk in 'Strictly Come Dancing', de Engelse versie van 'Dancing With The Stars'. Het zijn toch vooral zijn producties die de harten sneller doen kloppen. In 1995 verbaasde hij de wereld met zijn debuutalbum 'Timeless', tot op vandaag een van de beste Drum&Bass albums aller tijden. Ook de opvolger 'Saturnz Return' in 1998 was van een uitzonderlijk hoog niveau met gast bijdragen van David Bowie, Noel Gallagher van Oasis en rapper KRS-One. Daarnaast is Goldie met zijn Metalheadz label een van de bepalende en constante factoren in de scene. Doc Scott heeft een verleden zowel bij Good Looking als Metalheadz. In 1996 bracht hij op Good Looking de klassieker 'Tokyo Dawn' uit, samen met Goldie maakte hij deel uit van de 'Rufige Kru' en daarnaast heeft hij talrijke releases op Metalheadz uitgebracht. Sinds 1994 heeft Doc met '31 Records' zijn eigen label en wordt gezien als een van de 'founding fathers' van Drum&Bass.

Geen Logical progression zonder MC's. Zo ook op 14 januari want dan zal het podium geheel in Old School stijl bevolkt worden door 3 MC's. En niet de minste. MC Conrad kennen we als de vaste side kick van Bukem, is Moose sinds jaar en dag de vaste MC van Metalheadz en is Warren G een MC van de oude stempel. Zij doen de dagen van weleer herleven.

14 januari wordt een unieke en legendarische dag. Voor de doorgewinterde Drum&Bass fans een niet te missen avond. En zoals Bukem zelf zegt: "The music is still very much alive. Sixteen years ago a lot of doubters said the music, the people, the soul of what we were all trying to create wouldn't last a year...it's all a matter of opinion".

3 opmerkingen

Artiest {SHOWLIST artist 31905, 99427, 6757}
Shitzooi :( ...........Als ik het eerder had geweten........Dan was ik zeker aanwezig
laatste aanpassing
Artiest {SHOWLIST artist 169295, 55694, 50902, 511}
LTJ Bukem - Horizon :flower:
Uitspraak van Rabies op donderdag 16 december 2010 om 16:27:
Horizon

+s ;)

Altijd als ik dat nummer hoor, moet ik denken aan de PSX game Rollcage. B)
laatste aanpassing