Partyflock
 
­ Nederland

Sonic Boom
ADE

gepubliceerd door , op
Sonic Boom
1 oktober 2010
Donderdag 21 oktober is het al weer tijd voor de 5e editie van Sonic Boom sinds de terugkeer van dit evenement. Na een kick off in de Sugar Factory, de Amsterdam Fashion Week en ADE specials in de Flexbar en de onvergetelijke editie onder een tunnel tijdens Koninginnenacht, is het nu tijd voor een ADE special in de Bitterzoet. Sonic Boom is een initiatief van Brutuzz en wordt hierbij sinds de herstart van het evenement neergezet met de hulp van Karimo en Nigel uit het vage gasten collectief.

Geschiedenis Sonic Boom
Omdat de geschiedenis zo leuk is, wordt deze even kort uitgelicht. In 2006/2007 was Sonic Boom het Amsterdamse platform op het gebied van Electro, Miami Bass, en Booty. In het Pakhuis Wilhelmina aan de Veemkade zijn internationale artiesten als Stingray 313, Boris Divider, Dynamik Bass System en Bitstream allemaal langs geweest om een vers geluid te laten horen.

Sonic Boom nu
Waar Sonic Boom vroeger Pakhuis Wilhelmina als basis had is het nu een rondreizend circus geworden met edities op verschillende locaties. Het geluid is inmiddels ontwikkeld en zoekt nog steeds de grenzen van de alternatieve electronische muziek op, ergens tussen Dubstep, Garage, Electro, House, Techno en instrumentale Hip Hop.

2562
Op 21 oktober is er hoog bezoek van de in Berlijn wonende Hagenaar Dave Huismans aka 2562 aka A Made Up Sound. Er zijn niet veel artiesten die gedraaid worden door house en techno grootheden als Bone, Francois K en Anthony Shakir en daarbij minstens zo populair zijn bij de hele elite in de beats en dubstep scene. Het label Tectonic van Pinch is de thuisbasis waar 2562 reeds 2 uitstekend ontvangen albums uitbracht: Aerial en Unbalance. Afgelopen zomer wist 2562 op al zijn 3 bezoeken (Klinch, Solar Weekend en Todays Art) grote indruk te maken. Op 21 oktober hoef je niets anders te verwachten.

FaltyDL
House, Garage, Electronica. De mensen achter Sonic Boom houden ervan als artiesten niet in een hokje te duwen zijn. Na zijn debuutalbum uitgebracht te hebben op het redelijk onbekende Unfun Records, volgden er al snel releases op Planet Mu en “hun eigen” Rush Hour. Op zijn debuutalbum “Love is a liability” liet deze ex sushi chefkok al horen dat hij uit meerdere potjes kon koken. Zijn vervolg platen bevestigden dit. Naast het produceren van stuk voor stuk sterke releases heeft FaltyDL naam gemaakt als een zeer sterke DJ. Genoeg redenen dus om deze man niet thuis te laten tijdens ADE.

Brutuzz
Veel mensen kennen Brutuzz tegenwoordig als een dubstep DJ pur sang. De laatste 2 jaar heeft hij in bijna alle poppodia, clubs en festivals gestaan om samen met DJ Gomes of solo het inmiddels razendpopulaire dubstepgeluid te laten horen. Degenen die iets langer meelopen weten dat deze jongen al zo'n 5 jaar lang van verschillende markten thuis is. Begonnen met het draaien van techno, house en electro raakte hij na het horen van een radio-uitzending van Mary Ann Hobb's Breezeblock op de BBC al snel in de ban van dubstep en aanverwante stijlen. Sonic Boom is voor hem de ideale plek om te laten zien hoe verschillende stijlen toch niet heel erg veel van elkaar verschillen en weet daar in altijd een rode draad te verweven.

Tickets & tijden
Tickets zijn nu verkrijgbaar via www.bitterzoet.com. En via Rush Hour aan de Spuistraat 98. Kosten bedragen 9 Euro. De deuren gaan open om 23.00 uur, de avond eindigt om 03:00 uur.

7 opmerkingen

Zinnnn!
woonde ik maar in eindhoven
tot 6u wachten voor de eerste trein terug is toch net iets te lang
zo jammer
 
Uitspraak van _tm op woensdag 13 oktober 2010 om 19:00:
Zinnnn!
 
niceee!:D
Artiest Jehuty
SONIC BOOM!!!!!!!!!