Partyflock
 
­ Nederland

Nooit meer naar huis na een nachtje stappen in Le Paris Den Haag

gepubliceerd door , op
“Nog eentje dan?”
“Nee, kan echt niet, ik krijg grote problemen met de gemeente anders…”.

“Kom op man, kijk naar het publiek! Dit wordt echt de allerlaatste plaat!!”
“Absoluut niet, de politie staat op de hoek te controleren, ik kan m’n vergunning kwijtraken!”

“Hé DJ, dit wordt de laatste plaat anders trek ik je van het podium af!”
“Rustig aan portier, komt goed!”

Zomaar wat willekeurige discussies tussen de afsluitende DJ en een organisatie of overijverige portier op een willekeurig evenement. Tegen sluitingstijd komt er altijd wel een moment dat de laatste plaat / mp3 gedraaid moet worden en de vaak nog uitzinnige clubbers vriendelijk doch dringend verzocht worden huiswaarts te keren, wat meestal gepaard gaat met de nodige tegenzin. Uiteraard begrijpelijk; in de finale van een dampend feest beseft de bezoeker tijdens een opkomend zonnetje dat het feest ten einde is en diep in het hart eigenlijk niet meer naar huis wil. Kon het maar voor altijd zo doorgaan….

En precies met dit gedachtegoed ontwikkelde organisator Twinz - bekend van de immens populaire Gekkehouse feesten - het concept Nooit meer naar huis! die haar volgende editie beleeft in de Haagse club Le Paris op zaterdag 6 november 2010. Het is natuurlijk een utopie om een evenement te organiseren zonder sluitingstijd, eens breekt er een moment aan dat de oorverdovende stilte zich meester maakt van de dansvloer. Het gevoel van niet meer naar huis gaan kan echter wel benaderd worden door een programmering van artiesten die individueel een set draaien alsof ze het laatste uurtje moeten invullen.

Er worden geen “verhalen” verteld door DJ’s met in denkbeeldige hoofdstukken verdeelde DJ sets. Als je een verhaal wilt lees je maar een boek; de betalende bezoeker wil vermaakt worden en niet gebombardeerd worden met muzikale lectuur. In hippe persberichten wordt vaak gepredikt over “de DJ neemt de bezoeker mee op een muzikale reis”. Wil je een reis met muziek, ga dan in een vliegtuig zitten met een iPod. De dooddoener “het publiek moet muzikaal opgevoed worden”? Opvoeden hoort niet op de dansvloer maar in de schoolbanken. Ongegeneerd en ongelimiteerd uit je plaat is wat de bezoeker te wachten staat tijdens Nooit Meer Naar Huis.

De vaste Nooit meer naar huis! waarden The The Darkraver en het Haagse duo Outsiders vormen de belichaming van het concept, het kloppend hart, de verdorven ziel, het uithangbord, de motor en aanjager tegelijk. Ervaren platenruiters, allen voorzien van een gezonde dosis gekte, doorspekt met humor, gaan nooit meer naar huis als het echt gezellig dreigt te worden en weten niet van ophouden. Dit Haagse onderonsje wordt versterkt met de komst van het eclectische mega talent Marvelous K. Dat Marvelous K het razendsnel en moeiteloos draaien in de genen heeft zitten blijkt uit zijn stamboom: het is namelijk de neef van die andere Haagse geweldenaar, Chuckie.

Nooit meer naar huis!! Een evenement waar alles mag en alles kan, waar je verschillende stijlen bij elkaar, door elkaar, onder elkaar en voor elkaar hoort, waar zo breed mogelijk wordt geprogrammeerd, waar onlogische combinaties ineens heel logisch worden, wars van pretenties en waar geen moeilijke muzikale op- of afbouw nodig geacht wordt. Nooit meer naar huis!? Ooit uiteraard, maar laten we het moment vooral zo lang mogelijk uitstellen.

Ticket kopen voor Nooit meer naar huis!? Haal ze voor € 8,- online via Easyticket.nl of lekker ouderwets bij Videoland Den Haag, Kapsalon Knappe Koppe in Leidschenveen of Happy Family Jeans in Voorburg. Aan de deur kopen kan ook, maar dan moet er € 4,- bijgelegd worden.

3 opmerkingen

haha, wat een dom concept. ook echt maar tot 05.00 :p
Het is natuurlijk een utopie om een evenement te organiseren zonder sluitingstijd
nee hoor :)
 
Jammer, verzin dan een andere naam.. Ik dacht dit is één of ander ziek feestje van 48 uur haha :P!
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 12 oktober 2010 om 23:09:
Ik dacht dit is één of ander ziek feestje van 48 uur haha

Same here, dacht houd nooit meer op met feesten dan, haha! Wel leuk geprobeerd! :D