Partyflock
 
­ Nederland

Sonic Warfare
Applepips night

gepubliceerd door , op
Sonic Warfare
24 augustus 2010
FeestSonic Warfare · Applepips night
Datumvrijdag 10 september 2010
WinactieSonic Warfare actiegesloten
LocatieMelkweg Site
Aanstaande vrijdag is het tijd voor Sonic Warfare in de Melkweg. Voor deze editie zijn er gasten van het Britse label Apple Pips uitgenodigd. Verwacht een mix tussen dubstep, techno, minimal & house, zoals je van het Apple Pips label kunt verwachten. Peverelist, Brackles en Komonazmuk zullen zorgen dat het dak eraf gaat. Zij worden bijgestaan door Cinnaman en DJ+. Dit wordt een dubstep avond zoals je van Sonic Warfare in de Melkweg verwacht, wees erbij!

Lees nu het interview wat Sander Kerkhof had met DJ+ op het klinch blog:
Sonic Warfare resident DJ+ predikt dubstep in de breedste zin van het woord. Vanuit zijn Idm achtergrond laat hij het liefst de meest experimentele kant van het genre horen. Speciaal voor klinch en de aankomende editie van Sonic Warfare, aanstaande vrijdag, maakte hij een mix met zijn huidige favorieten.

Paulus van der Heijden is in het dagelijks leven produktontwerper Geboren in Veghel, een maand geleden van Utrecht verhuist naar Amsterdam. In de Domstad richtte hij samen met vrienden in 2008 de DUBieus dubstep crew op. "In Utrecht is vooral de experimentele kant van electronische muziek nog een stuk moeilijker. Ik vind sfeer wel het belangrijkste, maar de opkomst is vaak laag. In Amsterdam heb je toch makkelijker een zaal vol, er zijn gewoon meer liefhebbers." De connectie met Amsterdam is snel tot stand gekomen. "Twee jaar geleden heb ik op Sonic Warfare gedraaid. De jongens van Lockdown hadden ook een mixje van me gehoord en die boekten me ook een keer." Nu is hij één van de vaste krachten van Sonic Warfare. Hij ontwikkelde zich in Brabant tot een lopende encyclopedie van electronische muziek. "In Veghel was niets te doen. Ik begon de verschillende labels bij te houden, van ambient tot breakcore. Rephlex en Planet Mu waren er al vrij vroeg er bij met dubstep, zo ben ik er denk ik mee in aanraking gekomen. Toen noemde ik het geloof ik nog brokendubhouse, omdat Mala dat ergens in een interview had gezegd.

Voordat DJ+ begon met draaien begon had hij een afkeer tegen electronische muziek. "Omdat ik alleen de foute dingen via radio en tv meekreeg. Daar werd ik niet echt blij van. Pas toen ik in aanraking kwam met Aphex Twin en Autechre raakte ik er wel van overtuigd dat er in electronische muziek ook emotie kan zitten." Come To Daddy heeft zijn ogen geopend. "Misschien had het er mee te maken dat ik een jointje had gerookt, maar ik kwam in een tweedehands platenzaak, daar zag ik die hoes. Het contrast van de nummers sprak me heel erg aan. Het eerste is een soort metal-Prodigy breakbeat track, daarna een heel schattige track met een piano'tje en daarna weer iets totaal bizars wat ik niet kon plaatsen en tot slot nog iets techno's. Ik was totaal overrompeld." En dat nog zonder dat hij de clip had gezien. Lees verder op www.indeklinch.nl.

vvk: € 11,00 + lidm / deur: € 13,00 + lidm | Oude Zaal


Speciaal voor klinch en de aankomende editie van Sonic Warfare, aanstaande vrijdag, maakte DJ+ een mix met zijn huidige favorieten.

1 opmerking

Artiest {SHOWLIST artist 48485, 45607}
Dj + is de shit