Partyflock
 
­ Nederland

Aphex Twin fans opgelet

gepubliceerd door , op
030303
8 juni 2010
Feest030303 · Rephlex night
Datumvrijdag 9 juli 2010
LocatieTivoli de Helling
Ben je fan van Aphex Twin en Rephlex Records, dan zit je goed op dit feest, want na de 'Aphex Twin Bootleg Party', doen ze het komende vrijdag officieel!

Rephlex Records is het label, dat al sinds jaar en dag de norm zet voor elektronische muziek, zwaar gerespecteerd. Waar artiesten als Bochum Welt, Bogdan Raczynski, Ceephax, D'arcangelo, DMX Krew, Global Goon, Like A Tim, Mike Dred en Wisp hun platen bij uitbrengen. Al deze artiesten hebben in het verleden al eens opgetreden op 030303 feesten. Dit maal is het tijd voor:

DJ Rephlex records
Grand is samen met 'Aphex Twin' oprichter van het Rephlex label. DJ Rephlex records zal voor deze avond dan ook een van zijn exclusieve sets neerzetten. En zoals 030303 feesten van het label weten, kan je echt van alles verwachten.

Dave Monolith (live)
Monolith is een van de nieuwste aanwinsten van het Rephlex label. Veel mensen denken dat het Richard D. zelf is. Ik ben benieuwd!

Jodey Kendrick (live)
Jodey heeft met zijn release 'Plus 10' de stronimg 'acid' weer een nieuwe richting in geduwd. Warme synths, interessante beats en TE dope acid.

Graphic Surgery
Graphic Surgery zal verantwoordelijk zijn voor de decoratie en live visuals. Onderdeel hiervan is de vertoning van een realtime animatie, in samenwerking met interactie ontwerper Johan Holwerda.

030303
Utrecht is behalve het geografische ook het muzikale centrum van Nederland. Op het gebied van elektronische muziek met een knipoog welteverstaan. Met wat fantasie kun je de stad aan de Vecht wel een beetje vergelijken met Cornwall. Op dat Engelse schiereiland loopt ook iedereen op zijn badslippers rond en maakten Aphex Twin, Luke Vibert en Mike Paradinas ongehoord goede muziek zonder dat ze het nodig vonden daar moeilijk bij te kijken.

Met die levensvisie zijn de lolbroeken van het door en door Utrechtse dj-collectief en label 030303 het al vijf jaar roerend eens. Hun liefde voor IDM en elektronica steken ze nooit onder stoelen of banken, maar op de regelmatig terugkerende feesten in poppodia als Tivoli, Melkweg, Ekko en Kikker wijst de middelvinger altijd in de richting van de smaakpolitie. Oude krakers van Fast Eddie en Twenty 4 Seven knallen er dan ook net zo hard uit de speakers als de nieuwe Kettel of Nosaj Thing.

Acid onder je tong, dat is ook leuk natuurlijk. Het duurde ongeveer tot het laatste jaar van de lagere school voor de 030303 bengels er achter kwamen dat je het spul niet per sé hoeft in te nemen om ervan te genieten. Je kon het zelfs uit een machine halen. Daar kwamen buitenlandse lefgozertjes als Cylob, Ceephax en Bogdan Raczynski rond die tijd ook achter en dat komen ze maar al te graag en met grote regelmaat herdenken op de 030303 feesten.

Wat moet dat moet en dus brengt 030303 sinds een paar jaar knetterdikke acidplaten uit. Eerst via Marguerita Records en sinds 2009 op het eigen 030303 label. De bleep is altijd diep en spat in alle soorten en maten van het vinyl af. En dat alles komt van de hand van zowel braindance-veteranen als van een jongere garde die het jacken met paplepel is ingegoten.

13 opmerkingen

Volgens mij hebben ze de verkeerde DJ Rephlex!
tis 'DJ Rephlex Records' he ;-)

*maar is idd verkeerd gelinkt
laatste aanpassing
 
Artiest Balbasaur
Da's nog eens een misleidende titel
Uitspraak van actief op dinsdag 6 juli 2010 om 23:28:
Da's nog eens een misleidende titel

Vind ik niet, zonder Aphex, geen Rephlex
en ja, wie weet komt ie wel, of niet :)
 
Uitspraak van actief op dinsdag 6 juli 2010 om 23:28:
misleidende titel
 
Artiest {SHOWLIST artist 25737, 129028, 147750, 41266}
Aphex Twins fans opgelet: een feest zonder Aphex Twin!


:(
 
aphex is dus ook niets meer aan, zijn naam wordt genoemd op partyflock...:nocheer:
Ik vraag me af, is het de naam die zo belangrijk is, of de muziek die hij maakt en de muziek die hij uitgeeft die soms erg vergelijkend is met zijn eigen muziek.
laatste aanpassing
Artiest Biomek
Uitspraak van verwijderd op woensdag 7 juli 2010 om 17:36:
aphex is dus ook niets meer aan, zijn naam wordt genoemd op partyflock...:nocheer:

Hij kwam ook op TMF dus wat wil je nou?
030303 vet idee! :D
Werkzaam bij Gem
Uitspraak van Biomek op donderdag 8 juli 2010 om 11:17:
Uitspraak van XENO op woensdag 7 juli 2010 om 17:36:
aphex is dus ook niets meer aan, zijn naam wordt genoemd op partyflock...:nocheer:

Hij kwam ook op TMF dus wat wil je nou?

Om me voor de laatste keer toch maar weer 's in deze discussie te mengen:
als je iets goed vindt, dan vind je 't toch gewoon goed?

Of 't nou op TMF, Partyflock, of van mij part bij RTL Boulevard voorbij komt?

Ik snap dat niet hoor...