Partyflock
 
­ Nederland

Paperclip op de middenstip 2010

gepubliceerd door , op
Stichting Paperclip organiseert op zaterdag 28 augustus voor de tweede keer in haar bestaan een dancefestival op het Mortelveld in Eersel. Dit laagdrempelige festival (kaarten kosten slechts 8 euro in de voorverkoop) zal wederom een podium bieden aan talentvolle DJ's & live-acts uit de omgeving. Van 14.00 tot 01.00 zullen er diverse muziekstijlen aan bod komen in Eersel.

Na de zeer geslaagde editie van vorig jaar, met ongeveer 1000 bezoekers, kan een vervolg uiteraard niet uitblijven. De prachtige lasershow, de heerlijke sfeer en de strakke organisatie zijn de bezoekers ongetwijfeld bijgebleven. In samenwerking met het regionale bedrijfsleven is het festival weer op poten gezet en wordt er gestreefd naar een bezoekersaantal van 1250 personen.

Thema & kleine groei
Het festival heet wederom Paperclip op de Middenstip. Dit jaar is er gekozen voor een subtitel; ‘De Johan Cruijff fuif'. Met name op het gebied van decoratie en ontwerp, zorgt dit voor vele creatieve mogelijkheden. Wie kent er niet de beroemde uitspraken van Cruijff? Deze zullen op een ludieke manier terugkeren in het festival. Dit jaar wordt het festivalterrein iets uitgebreid. Zo zal de tweede area nu gevestigd worden in een festivaltent. Deze area heet dit jaar weer de kleedkamer, de ‘Kleedkamer van Blauw-Geel'. Het hoofdveld blijft het hoofdveld. Dit jaar zal met name het hoofdpodium in het oog springen. Met afmetingen van maar liefst 26 meter breed en 12 meter hoog, moet dit wel een enorme eyecatcher worden. Ook de innerlijke mens zal dit jaar meer verwend worden in vergelijking met vorig jaar. Een grotere foodarea met een breder assortiment gaat hier voor zorgen.

Twee area's met artiesten zijn er meer dan 1
Maar liefst 18 artiesten over twee area's verdeeld, treden op tijdens Paperclip op de Middenstip. Op het hoofdveld keren onder andere de Space Pirates terug. Na het geweldige optreden van deze Oirschotse formatie is de organisatie erg blij dat ze dit jaar een gaatje in hun overvolle agenda hebben kunnen vrijmaken voor een liveset op ‘de Middenstip'. Daarnaast is er zelfs een echte primeur op het hoofdveld, Veldhovenaar Ferreck Dawn, zal voor het eerst ‘live' gaan, met een uur lang alleen maar eigen werk. Deze getalenteerde DJ, sinds het begin van dit jaar onder contract bij Extrema, staat te popelen om zijn eigen werk live te laten horen aan het publiek.

Net als vorig jaar zal het festival worden afgesloten door FC Paperclip, een verzameling van de artiesten die op het festival draaien. Een uur lang brengen zij de vetste platen ten gehore, wat in combinatie met de overweldigende lichtshow tot een daverend slot moet leiden. Verder treden nog J. A. & Ali Minimali, General Electrick, Cursed P, Ricket en Daniel June. Allen getalenteerde DJ's uit de regio die ongetwijfeld de juiste platen op de tafels weten te leggen. De muziek op het hoofdveld zal voornamelijk bestaan uit house, techhouse, electro en techno.

In de kleedkamer is er volop ruimte voor andere muziekstijlen zoals classics, disco en trance, maar ook ruimte voor ongein. De bekendste namen zijn mede-organisator Leep, Bergeijkenaar DJ de Wit en AddyHaddy. De muziek in de kleedkamer vliegt van links naar rechts en van onder naar boven! De kleedkamer wordt warm gedraaid door Het Vinyl Collectief, die alleen maar dansbare platen uit de jaren ‘60, ‘70 en '80 ten gehore brengen. Ongetwijfeld de perfecte warming-up! Na de classics van D.J.E.F., Renoz & RUBI.K is er twee uur de tijd voor AddyHaddy. Dé exponent van het succesvolle ‘It all started in the Nineties' feest zet iedere zaal op zijn kop. Samen met sidekick Party, dit worden weer twee uurtjes vol met de heetste tracks van het vorige decennium. Daarna wegens succes geprolongeerd: Antiqlimax vs Offbeat King. Een half uur lang genieten! Hierna zal de Eerselse DJ Leep het roer overnemen om het vervolgens aan DJ de Wit door te geven, die de area in oldschool stijl af zal sluiten.

Je moet wel kaarten hebben, anders heb je die niet Met een voorverkoop prijs van 8 euro en 13 euro aan de deur.
Wordt ook aan de portemonnee van de bezoeker gedacht. Ook is er, naast de festivaltent, gezorgd voor een overkapping zodat een onverhoopte regenbui geen roet in het eten zal gooien. Kaarten zijn verkrijgbaar via alle filialen van Primera en op internet via Paylogic. Tevens zijn er vanaf medio juli kaarten te krijgen via een viertal bedrijven in de regio, Sport 50One in Bergeijk, Fit Factory in Eersel en het Smulhuis in Hapert en Reusel. Voor overige informatie kun je terecht op de website van de stichting; www.paperclip.nu. Onthoudt goed, als je er niet bij bent kun je ook niet scoren!

Bekijk hieronder de aftermovie van vorig jaar.

8 opmerkingen

Een van de gezelligste feesten van vorig jaar! Zeker aanwezig dus!
 
Uitspraak van Minority op donderdag 17 juni 2010 om 19:27:
Een van de gezelligste feesten van vorig jaar!

Ik denk gewoon HET gezelligste feest van het jaar. Zeker aanwezig inderdaad.

Wel jammer van de schoonheidsfoutjes in het nieuwsbericht jongens ;)
Was vorig jaar TOP TOP gezellig! Zeker weer representing :cheer:
Het aftellen is weer begonnen!
Man man man, wat was Paperclip vorig jaar de bom zeg!!!
Hoppa.

Wordt weer dolfijn.
hehe goed nieuws een foodarea ik ben wel voor een BBQ bij de linker cornervlag, een sushibar bij de rechter cornervlag :p

Op voorhand het feest van 2010 :D ik ben d'r bij +1