Partyflock
 
­ Nederland

Gogbot 2010
Eerste namen muziekprogramma

gepubliceerd door , op
Gogbot 2010
11 juni 2010
FeestGogbot
Datumdonderdag 9 september 2010
LocatieOude Markt
FeestGogbot · Audiovisual Night
Datumdonderdag 9 september 2010
LocatieAtak Site
FeestGogbot · Dubbel invites Mosh
Datumzaterdag 11 september 2010
LocatieAtak Site
Benga (UK), Étienne de Crécy (FR) en Alva Noto (D)

Het jaarlijkse media muziek & technologie festival Gogbot maakt vandaag de eerste headliners bekend voor het muziekprogramma van de aankomende editie, 9 -12 september en heeft als thema Technologische Singulariteit, de theorie dat de technologische vooruitgang en wetenschap binnen enkele decennia de biologische mens gaat inhalen.

Gogbot festival, Wanna Shock your Senses?
Vier dagen lang kan je onderdeel zijn van dit multi media music en technologie spektakel. Interactieve installaties, insecten-robot-bouw-workshops, elektrische vissen, bio-installaties, nano-technologie, film, Japanse bacterie machines, kunstmatige intelligenties, cyborgs, magnetische velden, Schoonheidssalon van de Toekomst, Revenge of the Killer-iPhone, The bad days of Britney-Spears en natuurlijk een uitgebreid muziekprogramma.

The Singularity is Near - Resistance is Futile
is het thema voor 2010, over de exponentiële groei van de technologie die leidt tot steeds slimmer wordende computers die binnen 50 jaar de mens tot huisdier zullen verklaren en uiteindelijk het heelal gaan besturen.

Muziekprogramma
De eerste drie namen van het muziekprogramma zijn ook meteen de openers en de afsluiters van het festival. Grote internationale namen uit de elektronische muziekscènes van Londen, Berlijn en Parijs.

Donderdagnacht 9 september opent Étienne de Crécy (FR) op een visueel en muzikaal overdonderende manier het Gogbot festival. Zijn speciale CUBE performance waarin hij in een kubus van 9 bij 9 meter optreedt met bijzonder spectaculaire visuals. Deze grondlegger van de Franse house-scene, producer van Daft Punk en Air komt met een holografische performance die videoclips en muziek opblaast tot architectonische proporties. De CUBE is de openingsact van festival Gogbot en kan worden omschreven als interactieve architectuur en vernieuwend theater. Het is een synergie tussen licht en geluid die een nieuwe dimensie ondergaat en popmuziek die de 21e eeuw in wordt getild. Deze show is uniek in Nederland en staat deze zomer verder op alle grote Europese festivals zoals Dour (België) en Glastonbury (UK). Een nieuwe beleving die op 9 september 2010, evenals het uitgebreide mediakunstprogramma vrij toegankelijk te zien zal zijn in de openbare ruimte van de Oude Markt in Enschede.

De donderdagnacht gaat vervolgens in Atak audiovisueel verder met de Alva Noto (D), mediakunstenaar Carsten Nicolai en labeleigenaar van toonaangevend elektronica label Raster Noton, die een integrale audio video performance zal geven op een scherm van 12 meter breed.

Na 3 dagen sluit op zaterdagnacht Benga (UK), grondlegger van de dubstep afgelopen jaar nog op Lowlands, het muziekprogramma van Gogbot af met een dj-set die Enschede op haar grondvesten zal doen trillen. Gogbot gaat voor deze avond een samenwerking aan met organisatoren van Dubbel en het Amsterdamse MOSH, gevestigde namen in de dubstep scene die zullen zorgen voor de diepste bassen en dikste dubstep.

Vanaf maandag 7 juni zijn de kaarten voor het nachtprogramma in Atak voor donderdag, Gogbot audiovisual night: Alva Noto en vele anderen, en zaterdagnacht, Gogbot: Dubbel invites MOSH, Benga(UK), Gomes vs Brutuzz en vele anderen te koop via www.atak.nl

Verwacht de komende maanden nog veel nieuwe namen voor t muziekprogramma van Gogbot.

5 opmerkingen

Erg vette boeking idd!
Gogbot sowieso altijd erg interessant qua activiteiten & muziekprogramma~
:)
laatste aanpassing
Werkzaam bij Partyflock
Artiest {SHOWLIST artist 142628, 1189, 9507}
Etienne yeah, dit lijkt me echt vet om live te zien/horen (y)
een dj-set die Enschede op haar grondvesten zal doen trillen.

ligt dat niet een beetje gevoelig in enschede? ;-)