Partyflock
 
­ Nederland

Crackhouse Royale @ klinch

anoniem gepubliceerd op
Wie nog een spetterend en statig slotakkoord zoekt voor komende Koninginnedag is bij klinch aan het juiste adres. Vrijdag 30 april pakken de ridders van de ronde crackpijp namelijk flink uit met een Crackhouse Royale in de Max. Niemand minder dan DJ Sneak en Jackmate nemen plaats op de troon voor een avond van adellijke proporties. Bijgestaan door het heerlijk ABC'tje laten zij de hoffelijke housebeats lustig door de speakers schallen.

‘Blauwe aderen, blauw bloed' moeten de heren Crackhouse gedacht hebben toen zij besloten Royale te gaan. Speciaal voor Koninginnedag tronen zij niet alleen hun gast-jockeys, maar verheffen ze meteen de rest van de aanwezigen tot de adelstand. Onder het motto ‘Iedereen een koning op Crackhouse' kronen zij iedere bezoeker die zich geroepen voelt. Bovendien hebben zij niemand minder dan Chicagohouse koning DJ Sneak en krauthouse kaiser Jackmate op het bordes. Daar kan het Huis van Oranje nog een puntje aan zuigen.

Na zijn overweldigende optreden tijdens Koninginnenacht vorig jaar kon de weledele DJ Sneak aan deze royal flush niet ontbreken. De zelfbenoemde ‘house gangster' heeft het afgelopen jaar een ware comeback gemaakt. Iedereen van Ricardo Villalobos, met wie hij nu geregeld back to back draait, tot Luciano en Loco Dice hebben de logge Puertoricaan en zijn compromisloze housesound omarmd. Zelf volgt hij al twintig jaar lang zijn muzikale hart, waardoor hij een beduidend langere adem heeft dan collega housejocks die zijn gezwicht voor hypes als clubtrance of electrohouse. Sneak is zo puur als de joints die hij kettingrookt. Maar bovenal is hij een ras-dj, die iedere dansvloer slecht met meedogenloze grooves.

Uit de diepste krochten van het Germaanse zuiden komt al minstens zo hooggeëerd bezoek. Jackmate alias Soulphiction drukt met eigen labels Philpot en Phil_e en producties op Sonar Kollektiv, Musik Krause en Liebe/Detail al jaren een vuig stempel op de Duitse housescene. Zijn stijl is even ongrijpbaar als innemend. Jackmate heeft een broertje dood aan profilering en produceert wat zijn hart hem ingeeft. Dat maakt hem misschien moeilijk verkoopbaar aan het grote publiek, maar des te interessanter voor de liefhebber. Er zijn er maar weinig die zoals hij het soulvolle met het spookachtige weten te verenigen.

De valse bescheidenheid zelve doen Crackhouse driekoningen A, B en C voor deze ene avond afstand van hun adellijke titel. Aron Friedman, Brent Roozendaal en Carlos Valdes vinden immers dat hun publiek wel eens in het zonnetje mag staan. Ze hebben zichzelf voor één avond tot hofhouding gedegradeerd. Royaltydeskundigen zien dit als een verwoede poging om sympathie te wekken bij het volk. Dat is het ook. Maar het neemt niet weg dat ze dj's van formaat zijn. En dat hun feesten altijd een zekere grandeur uitstralen. Wees dus een koning en kom naar Crackhouse met Koninginnedag voor een avondje op stand.

1 opmerking

HIer alvast een drie uur durend setje om in de stimmung zu kommen!

http://soundcloud.com/r_co/dj-sneak-live-twaddle-leeds-19-02-2010/download