Partyflock
 
­ Nederland

AIR opent op 29 april haar deuren

gepubliceerd door , op
This is
9 april 2010
FeestThis is · Queensnight
Datumdonderdag 29 april 2010
LocatieAIR Site
AIR is een nieuwe nachtclub in Amsterdam met een internationale allure, die op 29 april voor het eerst de deuren opent voor het publiek. AIR is gebouwd op een legendarische plek (de Amstelstraat - de voormalige locatie van de iT). AIR zal haar bezoekers verrassen met een divers programma, goede service en een interieur om je vingers bij af te likken. Dat interieur is van de hand van Nederlands’ designtrots Marcel Wanders. Zijn beweeglijke ontwerp vol spannende verrassingen heeft een theatraal én intiem resultaat opgeleverd dat de zintuigen prikkelt. De bijzondere eigen sfeer van de verschillende ruimtes in het gebouw is meteen voelbaar in de entree en zet door van de bars tot de dansvloer.

De centrale gedachte achter AIR is dat de sfeer in de club altijd intiem moet aanvoelen ondanks haar omvang. Of er nou 200 of het maximale aantal van 1300 bezoekers zijn. Daarom is de club schaalbaar gemaakt en dusdanig ingedeeld dat het intieme gevoel, ongeacht het aantal bezoekers, altijd wordt gewaarborgd. AIR wil een plek zijn waar mensen zich thuis voelen, zich kunnen onderdompelen in de nacht, ontpoppen tot echte nachtvlinders en zich kunnen laten gaan. AIR staat voor diversiteit, creativiteit, kwaliteit en vrijheid. AIR focust zich op het ‘clubgevoel’. Uitgaan is vooral toch ook een sociale aangelegenheid en daar is bij de inrichting veel rekening mee gehouden. AIR wil de bezoeker graag blijven verrassen en prikkelen door verschillende disciplines als muziek, design, communicatie en beeldende kunst te mixen. Het is een plek voor iedereen, van underground tot chic.

De muzikale programmering van AIR is divers. Door middel van een verticale programmering is er een duidelijke lijn per avond in de week. De donderdag wordt een dansavond met elektronische touch en een toegankelijke en laagdrempelige uitstraling. De vrijdag is gericht op de meer underground stromingen tech-house en techno. Op deze avonden wordt er gewerkt met externe organisatoren maar vinden ook eigen producties van AIR plaats. Op zaterdag gaat AIR een samenwerking aan met het programma Dance Department op Radio 538. Nationale en internationale artiesten zullen acte de presence geven. De avond brengt een brede internationale sound maar ook de Nederlandse top drukt een duidelijk stempel op de avond. Vanuit de clubavond, wordt één keer per maand het hele radioprogramma opgenomen en uitgezonden, de overige drie avonden wordt er vanaf middernacht “doorgeprikt” naar de club, zodat de dj’s in AIR ook op de radio te beluisteren zijn. Op de zondagen is de programmering meer gevarieerd en is de muzikale reikwijdte wat groter; van hiphop en disco tot housemuziek. Op deze avond wordt veel met externe organisatoren gewerkt. De invulling verschilt van gay-minded avonden, 80’s & 90’s events tot exclusieve dansavonden. Gedetailleerde programma-info is te vinden op www.air.nl

Het team achter AIR bestaat uit een groep mensen die hun sporen in het nachtleven ruimschoots verdiend hebben en al hun passie en liefde voor het uitgaan in dit nieuwe en spannende project hebben gestopt. AIR is vanaf het begin af aan ontworpen als club, een unicum in Amsterdam. Over ieder detail is goed nagedacht; de ruime entree is voorzien van unieke elektronische lockers zodat bezoekers snel en veilig hun jas en/of tas kunnen opbergen. Er zijn 3 toiletgroepen, 5 bars en 2 rookruimtes die elk hun eigen design en sfeer hebben. Als eerste club in de Benelux heeft AIR het State of The Art VOID geluidssysteem. Al het licht is van de hand van partner Philips. Elke bar is volledig geautomatiseerd, evenals het betaalsysteem.

12 opmerkingen

 
AIR lijkt me een fantastische nieuwe discotheek. Ben erg benieuwd naar de entree (Matrix wall), het pasjessysteem en het design interieur. Ze hebben al wel flink de wind mee nog vóór ze open zijn: nu al gratis exposure op o.a. de voorpagina van De Volkskrant, in Misset Horeca en in de Partyflock KNIP. Ben benieuwd of het succes komt en blijft, en of ze erin slagen de hoge verwachtingen waar te maken. De tent is gebouwd op heilige grond in clubland, dus ik hoop dat ze daar eer aan doen :)
Vandaag staat er een leuk stuk in de Volkskrant inderdaad! Ik ben ook heel benieuwd!!
Werkzaam bij Cyndium
ik ga er zeker heen op 29 april,kaarten zijn binnen :)
 
Very Nice I must say (Y)

I will for sure visit once or twice this place. Awesome that Amsterdam is opening more clubs of this status :D
 
Welke externe organisaties op vrijdag?
Volkrantartikel maakt me zeker nieuwsgierig. Zeker ff checken koninginnenacht!!
laatste aanpassing
Cadenza showcase gaat m wel worden!
Uitspraak van verwijderd op donderdag 15 april 2010 om 12:52:
Welke externe organisaties op vrijdag?

Check www.AIR.nl of de agenda hier op Partyflock!
 
Foto's gezien en ziet er goed uit!! :respect: