Partyflock
 
­ Nederland

Exclusieve vier uur durende set van Speedy J

gepubliceerd door , op
Solid Grooves
23 maart 2010
FeestSolid Grooves · Speedy J 4 hour special
Datumwoensdag 12 mei 2010
LocatieTivoli de Helling
Al sinds 1998 organiseert Solid Grooves avonden met kwaliteitstechno in Utrecht en omstreken. De organisatie brengt als eerste met regelmaat goed georganiseerde technofeesten in hartje Nederland, wat vele deuren opent voor de technoliefhebbers aldaar. Op woensdag 12 mei, de avond voor hemelvaart, keert Solid Grooves weer terug naar het oude nest in Tivoli de Helling, waar Speedy J een exclusieve vier uur durende set zal neerzetten. Daarnaast zullen ook DJ’s Quince (Delsin, Music Man) en Invite (Solid Grooves, Awakenings) achter de draaitafels in de Helling staan.

De legendarische Rotterdamse dj en producer Speedy J experimenteert in het begin van zijn carrière met tapeloops en combineert electro met hiphop. In 1992 breekt Speedy J (echte naam: Jochen Paap) door met de beukende technotrack Pullover, vaak door anderen geïmiteerd, nooit geëvenaard. Paap dankt zijn bijnaam Speedy J aan zijn supersnelle scratchtechniek. Na de albums G-Spot en Ginger slaat de Rotterdammer zoals het een genie betaamt een compleet andere muzikale weg in. Zijn muziek wordt kalmer, maar ook gelaagder – noem het ambient-techno. Anno 2010 combineert hij beide stijlen tot een uniek amalgaam. Speedy J zal een exclusieve set neerzetten van maar liefst vier uur. Niet te missen.

Quince en Invite zullen de avond in- en uitdraaien. Quince (Delsin, Music Man) staat bekend als een van de grootste beloften binnen de Nederlandse techno scene. Zijn diepe melodieuze techno, beïnvloed door de Detroit technoscene, wordt sinds zijn eerste release op het Amsterdamse Delsin label wereldwijd geroemd. Solid Grooves-resident Invite (echte naam: Tim van Paradijs) is een veelzijdige, talentvolle techno DJ uit Utrecht. Invite wordt wel beschouwd als een muzikale kameleon: van het stevige Detroit werk tot stilistische Zweedse of Japanse techno, hij weet er wel raad mee.

Speedy J, Quince en Invite staan garant voor een knallende avond. Kaarten á €15 zijn verkrijgbaar bij de kassa van Tivoli en via www.tivoli.nl.

8 opmerkingen

 
Dik dik dik! mijn 2 helden bij mekaar!
Mooie plek om mijn birthday te vieren :D
Artiest {SHOWLIST artist 93422, 15820}
Blijft een held....die Invite





oja....en meester Paap ook uiteraard! :P
 
hehe. nice