Partyflock
 
­ Nederland

Pact festival 2K10 verhuist van een parkeergarage naar een fietstunnel

gepubliceerd door , op
PACT Festival 2K10 zal dit jaar niet in de vertrouwde parkeergarage ‘t Eindje plaatsvinden. Medio februari kreeg het organiserende DommelVallei te horen dat er, op basis van de door de gemeente Eindhoven gewijzigde ‘Visie Externe Veiligheid', geen feest meer in de parkeergarage mocht worden gevierd. Een beslissing die al een jaar geleden in mei was genomen, maar pas twee en een halve maand voor aanvang van het festival, grotendeels per toeval, bekend werd.

Evenals het van het Lichtplein verbannen Zodiak Commune en diverse andere gedupeerde dance-initiatieven, werd DommelVallei gedwongen alle plannen te herzien. Het gewijzigde beleid van de gemeente Eindhoven met betrekking tot de Koninginnedagviering betekende dat niet alleen de strijd tegen de klok moest worden gewonnen. Ook de strijd om behoud van het (inter)nationaal bekende imago van Eindhoven als danceparadijs tijdens Koninginnedag, moest worden aangegaan.

Even leek het er op dat alle kansen op een volgende editie van Pact Festival waren vervlogen. Want al snel werd duidelijk dat de politiek bij haar besluit bleef en dat er op dit gebied geen eer te behalen viel. Voor DommelVallei dan ook snel geen (politieke) woorden meer, maar daden! Gedreven door de wil van de organisatie om haar trouwe achterban niet in de steek te laten is er een nieuwe festivalplek in het centrum van Eindhoven gecreëerd: de Kruisstraattunnel achter het Beursgebouw. Een lange, brede fiets- en voetgangerstunnel en een bovengronds gelegen parkeerterrein vormen dit jaar het decor voor PACT Festival 2K10. Dit alles op slechts 500 meter afstand van de voormalige parkeergarage én op 500 meter afstand van Zodiak Commune op het Kennedyplein.

Dit jaar beschikt Pact Festival over 2 area's en staat er weer een fijne mix van lokale en (inter)nationale artiesten op het programma. Op het buitenterrein is het goed toeven bij de bar en diverse eetstands. Anybase & JoJo, Dish, Dust Crew (Rascal en Andrea Cichecki), Axxonlab, Robob, Jelle Klein (aka Little J.) en Paul Boex zullen hier de lekkerste dance- en technobeats serveren.

In de, op twee plekken door de buitenlucht onderbroken, tunnel zal het underground karakter van DommelVallei in volle glorie worden getoond. RAMB, Adjust, Tachini (live), Sceptical C. (live), ZIX en El Greco vormen de Eindhovense delegatie. Manu Martin gooit een temperamentvolle brok Amsterdams/Spaanse techno op het vuur en niemand minder dan Detroit Techno Militia's T.Linder en DJ Seoul (Detroit, USA) onderbreken hun Europese tournee om deze nieuwe locatie op Pact-waardige wijze in te wijden. Dit is een van de spaarzame momenten waarop Detroit Techno Militia op het Europese vasteland te bewonderen is. Een buitenkans voor de doorgewinterde fan en een must voor de ware techno-liefhebber.

Op het gratis toegankelijke Pact Festival zijn meegebrachte drank- en eetwaren (glas, blik, plastic flessen) niet toegestaan.

15 opmerkingen

Artiest Peres
Wordt een heldenfeest :D
Nu al zin in! :yes:
Wel zonde, maar ben benieuwd naar de nieuwe locatie. Mensen bekend met de nieuwe locatie en is het wat???

:respect: voor de organisatie
Artiest Bor
ben benieuwd naar de flyer heb gehoord dat ie vet is;p
Werkzaam bij DommelVallei
Artiest {SHOWLIST artist 120883, 12182}
Uitspraak van DJBOR op donderdag 8 april 2010 om 16:59:
ben benieuwd naar de flyer heb gehoord dat ie vet is

Flyer staat online... zwaar trippy design... misschien dat we de hele tunnel er vol mee gaan plakken.. heb je geen strobo meer nodig ;-)
Duidelijk dat de Gemeente Eindhoven niet spoort. Op basis van hun 'Visie Externe Veiligheid' het feest in de parkeergarage geen doorgang geven (terwijl er in het naastgelegen Stroomhuis gewoon feesten mogen plaatsvinden) en het dan een paar meter verderop verplaatsen, nog steeds vlakbij het spoor en tevens veel meer overlast bezorgend aangezien een voor fietsers en voetgangers belangrijke toegangsweg tot het centrum nu moet worden afgesloten. Daarbij bevinden zich achter die tunnel woningen, 't Eindje lag geisoleerder. De logica ontgaat me echt volledig, ik denk dat ik een blauwe komkommer nog beter snap. :rot:

Don't get me wrong, ik ben natuurlijk happy (l) en al hadden ze PACT in de Achtse Barrier neergemieterd dan was ik nog langs gegaan (baal al hard genoeg dat ik 't vorig jaar allemaal moest missen wegens een operatie en dus zonder 't te weten de laatste keer 't Eindje en Lichtplein gemist heb :(), om los te gaan, te feesten en die koekenbakkers te laten zien dat dance en Eindhoven wel degelijk bij elkaar horen. Maar het verplaatsen naar deze locatie slaat toch als een lul op een drumstel? Krijg er ook een naar gevoel bij. Zo van "we proppen PACT nu maar in die tunnel, kunnen we ze volgend jaar helemaal wegknikkeren want dan zijn er vast wel wat klachten van omwonenden".

Vind het te gek dat Dommelvallei en Zodiak Commune het er niet bij hebben laten zitten en gewoon gaan knallen met Queensday, we mogen trots zijn op dit soort organisaties (l) En als de muziek eenmaal door die tunnel schalt komt het vast wel goed. Maar ik wil toch even de Gemeente Eindhoven bedanken voor het verknallen van de voorpret, want die is tot een aardig nulpunt gezakt door dit hele gemieter. :loser:
laatste aanpassing
heerlijk, wordt veel, heel veel rondjes lopen met koninginnedag, als dat witte busje nu op dezelfde plek staat, wordt dit een fenomenale Q-day ondanks de betutteling.
Ga zo door (Y)


Tachini :kwijl:
Uitspraak van Ziggy Williams op donderdag 8 april 2010 om 17:35:
heb je geen strobo meer nodig

Daar scoor je punten mee bij een zeker iemand Zig! o:)
Artiest {SHOWLIST artist 93422, 15820}
gemeente Eindhoven spoort niet!
full support on Pact! (Y)


Uitspraak van DJBOR op donderdag 8 april 2010 om 16:59:
ben benieuwd naar de flyer heb gehoord dat ie vet is

pfff...idd erg mooi!
Gaat helemaal goed komen (Y)

:bier:
laatste aanpassing
Miss nog wel leuker dan bij t Eindje!
:banana:
[img width=1024 height=160]http://album.partyflock.nl/76673724.jpg?nocache;53693875[/img]{non-image link}

Deze tunnel kwam een mooie foto tegen op PF



Dit feest is echt (L)
Yeahhhh gelukkig gaat het toch nog door. ben benieuwd naar de locatie. :bounce:
 
oh dat is wel beter gek vooral alst kutweer is