Partyflock
 
­ Nederland

Hardstyle aan de Zaan

anoniem gepubliceerd op
De Zaanstreek staat bekend om zijn toeristische trekpleister de Zaanse schans. Van heinde en verre komen mensen afgereisd om de molens, kaasmakerij en de klompenboerderijen te bezoeken. De ellende begint al vaak op het station waar menig Zaankanter, ondanks dat het met grote borden staat aangegeven, de weg moet wijzen naar de Zaanse schans. Busladingen vol toeristen, bewapend met camera’s bestormen dit kleine nagemaakte Zaanse dorp. Menig toerist vergist zich vaak tussen kroost op de sloot en het gras ernaast. Naast de menig toerist die de schans bezoekt, worden daar veel bruiloften georganiseerd. Vaak struikel je over de fotografen die mooie foto’s van het pas getrouwde echtpaar willen maken. Je kan het daarom ook geen toeristen meer noemen, cultuur terroristen is een beter dekkende naam. Wanneer het mooi weer is trekken er ook veel fiets terroristen naar de Zaanstreek. Voor de fietsliefhebbers onder ons: Volg de Paddo’s met daarop de routebeschrijving! Niet alleen om de Zaanse schans is de Zaanstreek erg bekend geworden. Veel mensen zijn er in het verre verleden komen wonen vanwege de grote industrie en natuurlijk de daartoe behorende werkgelegenheid. De huidige generatie klaagt tegenwoordig alleen maar over de stank van cacao, Verkade, Maggi en de overlast van Inverdan. Inverdan is een nieuw project waarin het complete centrum op de schop gaat en alles in oud Zaanse stijl wordt herbouwd.

De Zaanstreek is enorm gegroeid en daardoor werd het ook belangrijk dat het volk tijdens de weekenden vermaakt moest gaan worden. Het uitgaanscircuit van kroegen en bardancings werd flink uitgebreid met toen destijds als grote publiekstrekker de megadiscotheek The Palace/Metropool. Deze discotheek staat nog altijd bij veel bezoekers en dj’s in hun geheugen gegrift. Veel bekende dj’s zijn daar begonnen en menig topper van weleer staat tegenwoordig ook nog hoog aangeschreven in de dance-scene. De Zaanstreek had nog veel meer landelijk bekende locaties zoals de De Waakzaamheid en de Drieluik. De mensen achter de Drieluik zitten tegenwoordig in het pand waar vroeger de Ambiance zat en zijn daar begonnen met De De Kade. De locatie waar vroeger de Drieluik zat is inmiddels vervangen door een bejaardencentrum en menig oudere raver is daar dus blijven hangen. Daardoor is de overlast door hangouderen die ‘s ochtends vroeg om 09:00 met een halve liter export bier in de hand rondhingen zwaar vermindert. Vele stromingen van dance werden gedraaid in de drieluik. Veel dj’s die toen destijds draaiden in de Drieluik staan nu ook nog aan de top van de scene staan zoals:. Lady Dana, Buzz Fuzz, Dano en Bass-D. In der loop der jaren zijn er nog een tweetal top discotheken bij gekomen. De Lexion te Westzaan en natuurlijk de North Sea Venue (hemkade). Beide hebben een behoorlijk steentje bijgedragen aan de bekendheid van de zaanse dance-scene.

De organisatie NRG-Productions gaat voor de Zaanstreek weer een nieuw evenement organiseren. Dit keer komt de dance-stroming hardstyle aan bod. In tegenstelling tot diverse andere hardstyle evenementen, heeft de organisatie besloten dit keer geen publiekstrekkers uit te nodigen. Na aanvraag van diverse dj's schrokken de organisatieleden behoorlijk van de prijzen. Niet te min is daarom wel een mega strakke line-up neergezet met veel lokaal bekende dj’s die er zeker in zullen slagen om een geweldige avond neer te zetten.

Hardstyle a/d Zaan zal een uniek en spectaculair evenement gaan worden. De line-up is inmiddels bekend gemaakt en naast de oude garde staat er ook een hele nieuwe garde die de vroegere en hedendaagse sounds op hardstyle gebied zullen gaan draaien. Niemand minder dan: B-artistix, Coldfusion, Crash, NonSense, D-Rob, Dennis R, Denzo, Exklusiv, Marty, Minimaster, Pirky DJ, Raoul - D.K.C. En U-P zullen de gehele avond de ondergrondse zaal van De De Kade laten trillen. Er zal zowel nieuwe hardstyle als early hardstyle worden gedraaid. Zo heeft Coldfusion al te kennen gegeven met een speciale Early Hardstyle set de speakers van de Kade te laten knallen. Tevens zullen Dennis R en B-artistix de avond op gepaste avond afsluiten met een weergaloze battle waar nog lang over zal worden nagesproken in de Zaanstreek.

De avond van dit evenement zal beginnen om 22:00 en eindigen om 05:00. Speciaal voor dit evenement wordt er een speciale rokersruimte ingericht. Normaliter is er in de grote zaal van de Kade geen plaats voor de rokers onder ons plek. Om de mensen die willen roken niet in de kou te laten blauwbekken op straat zaler daarom een speciale ruimte worden ingericht voor de rokers. De entreeprijs voor dit evenement zal expres laag liggen. Ook deze organisatie weet dat de crisis is toegeslagen in vele portemonnees van party liefhebbers en daarom bedraagt de entreeprijs voor Hardstyle a/d Zaan maar 5,- euro.

De vrijdagavond van te voren zal er op de radio 1 uur lang speciaal aandacht worden besteed aan dit evenement. Dit radioprogramma heet Clubnight en is elke vrijdagavond te beluisteren op Zaanradio met dj QTB, Marty, U-P, Dennis R en R@yden. Op vrijdag 09 november 2007 zal er dan ook speciaal aandacht worden gegeven aan het evenement Hardstyle a/d Zaan, doormiddel van vrijkaarten en goody’s weg te geven. Zaanradio is in Zaanstreek en omstreken te ontvangen op 107.1FM in de ether en 103.3FM op de kabel. Woon je buiten de regio is livestream via www.zaanradio.nl ook mogelijk.

Kleding en overige info
De minimale leeftijd in de kade bedraagt 16 jaar. Zoals overal in Nederland ben je verplicht jezelf te kunnen legitimeren met een geldig legitimatie bewijs. Er zal streng worden gecontroleerd op leeftijd!

Kleding: Wazi, nazi en ander pippo gedrag en kledij worden niet getolereerd. Stel jezelf niet teleur en kleed je als een liefhebber voor de muziek.

5 opmerkingen

Dat gaat weer lekker knallen worden! zeker met zo'n afsluiter!!
Echt een zaanse prijs 5 euro!!!

Lijkt me leuk ,alleen de radiouitzending:. Op vrijdag 09 november 2007 zal er dan ook speciaal aandacht worden gegeven aan het evenement Hardstyle a/d Zaan, doormiddel van vrijkaarten en goody’s weg te geven. Zaanradio is in Zaanstreek en omstreken te ontvangen op 107.1FM in de ether en 103.3FM op de kabel. Woon je buiten de regio is livestream via www.zaanradio.nl ook mogelijk.

Zal ik toen wel gemist hebben!!!!!

grt luna..
Artiest {SHOWLIST artist 32866, 53568}
Uitspraak van lunatic76 op zondag 21 maart 2010 om 19:07:
lleen de radiouitzending:. Op vrijdag 09 november 2007

mmzzz dat hoort 21 mei 2009 te zijn, hoe dan ook, ik heb er zin in :D
laatste aanpassing
word weer zwaar knallen daar in de kade