Partyflock

Speedy J zal 8Bahn Night & Day Festival afsluiten

 

Speedy J zal 8Bahn Night & Day Festival afsluiten

gepubliceerd door , op
Speedy J zal 8Bahn Night & Day Festival afsluiten (afbeelding)
Feest8Bahn · Free Queensnight Festival
Organisatie8Bahn Site
LocatieMusispark
Datumdonderdag 29 april 2010
StadArnhem
Feest8Bahn · Queensnight Special
Organisatie8Bahn Site
LocatieLuxor Live Site
Datumdonderdag 29 april 2010
StadArnhem
Feest8Bahn · Free Queensday Festival
Organisatie8Bahn Site
LocatieMusispark
Datumvrijdag 30 april 2010
StadArnhem
Beloofd is beloofd, 8Bahn zou nog minimaal één naam van klasse presenteren voor haar Night & Day Festival. 8Bahn doet daar zelfs nog een schepje bovenop, want met het presenteren van Speedy J én Egbert live is het cirkeltje eindelijk rond.

Speedy J mag zichzelf rekenen tot de categorie vroege vogels. Al vanaf 1987 is Speedy J, ook wel Jochem Paap actief als DJ. Zijn eerste platen heeft hij mogen uitbrengen op het alom gerespecteerde label van Richie Hawtin en John Acquaviva; Plus8. In korte tijd veroverde Jochem Paap stad en land met zijn heftige abstracte techno. Release na release werd een succes. Internationaal is hij niet weg te denken uit het rijtje techno grootheden. Overigens niet alleen als Speedy J, ook zijn Collabs projecten waarbij Jochem verschillende duo’s vormt met o.a. Chris Liebing en Adam Beyer zijn een groot succes. Wie een kijkje neemt in zijn historie aan optredens ziet al snel dat Speedy J niet willekeurig elke gig aanneemt, wat resulteert in een exclusiviteit waar 8Bahn in ieder geval vlinders van krijgt. Hij zal 30 april de afsluitende set voor zijn rekening nemen, uiteraard in zijn eigen ontworpen jasje, welke hij met zijn vooruitstrevende technische voorkeur heeft ontwikkeld. Speedy J koos al in de begin jaren 90 om als één van de eerste producers live te spelen. Dat gevoel van pionieren heeft hij continue doorontwikkeld in zijn optredens. Mag het dak eraf?Voorafgaand krijgen Armin Pillen en Patski de kans om de tijd tussen Luna City Express en Speedy J op te vullen. Dit doen zij op hun bekende wijze: spectaculair.

Naast deze twee heren heeft 8Bahn nog enkele namen aan te kondigen voor de Koninginnenacht buiten. Hiervoor zijn onder andere Bert de Rooij, Dollkraut en Einzel gestrikt. Laatstgenoemde mag zichzelf zo langzaam een fanaat noemen, want hij is voornemens zijn eigen studio mee te nemen naar 8Bahn! Bert de Rooij & Dollkraut kiezen er wederom om samen plaats te nemen op het podium. Diverse goede recensies over de onlangs uitgebrachte house releases van Dollkraut onderbouwen de potentie voor de Twentse producer en dj. Bert de Rooij verwacht zijn eerste release op zeer kort termijn. Kortom, een dynamisch veelbelovend duo.

Blijft er nog één optreden over om toe te lichten: Egbert. Egbert is de Nederlandse trots van Cocoon. Awakenings heeft hij al in stijl mogen afsluiten en zijn releases worden opgelegd door grote heren als Sven Väth en Karotte. Naast zijn flinke buitenlandse agenda van Zweden tot Ibiza zal Egbert 8Bahn voorzien van een energieke liveset op de Koninginnenacht.Met bovenstaand bericht is de programmering rond. Een timetable en extra informatie zullen nog volgen. Hieronder in ieder geval al wel een overzicht:

8Bahn Night & Day Festival
29 april @ Musispark, start 18:00
Entree: gratis
Egbert (live)
Bert de Rooij & Dollkraut
Einzel
Bob Nagel

29 april @ Luxor Live, start 23:00
Entree: €13
Nathan Fake (live)
Luke Abbott (live)
Dan Tombs (live)
Bert de Rooij
Roger Gerressen
Dimzen
Terra Cotta (live)
Twib

30 april @ Musispark, start 12:00
Entree: gratis
Speedy J
Feindrehstar (live)
Luna City Express
Sense Unique & Ferdi Blankena
Alex Jansen & Thijs Leenders
Armin Pillen & Patski
Lé-fì & Mr. Funk

9 opmerkingen

Haa top :D
word arnhem dit jaar overdag denk ik...
tenzij er een circoloco komt?
Pim0w
Werkzaam bij Vier
Jeuj!
Gruwelijk einde op de 30ste!!! Speedy J, die moet ik dus zien en horen :).
Heerlijke namen weten te strikken boys:D