Partyflock

8Bahn zet focus op excentrieke live act

 

8Bahn zet focus op excentrieke live act

gepubliceerd door , op
8Bahn zet focus op excentrieke live act (afbeelding)
Feest8Bahn · Free Queensnight Festival
Organisatie8Bahn Site
LocatieMusispark
Datumdonderdag 29 april 2010
StadArnhem
Feest8Bahn · Queensnight Special
Organisatie8Bahn Site
LocatieLuxor Live Site
Datumdonderdag 29 april 2010
StadArnhem
Feest8Bahn · Free Queensday Festival
Organisatie8Bahn Site
LocatieMusispark
Datumvrijdag 30 april 2010
StadArnhem
Het is alweer tijd voor het derde persbericht met nog meer namen en nieuws wat betreft het 8Bahn Night & Day Festival. In dit bericht; Feindrehstar, Luke Abbott, Dan Tombs en nog veel meer! Zoals al eerder aangekondigd bestaat het 8Bahn Night & Day Festival uit 2 dagen buiten- en binnen festijn. 29 april, 18.00 scherp, zal Bob Nagel de eerste plaat opleggen op 8Bahn @ Musispark. Vervolgens zal er tot 00.00 buitenvermaak zijn om daarna in stoet Luxor Live te bezoeken. Wat betreft 8Bahn @ Luxor Live weet een ieder intussen dat Nathan Fake LIVE al vast staat. Aanvullend heeft 8Bahn haar zinnen gezet op Luke Abbott en Dan Tombs. Ook deze twee heren zijn afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en dragen het label Border Community eer aan. Nathan & Luke zullen de grote zaal voorzien van een speciale live set. Dit wordt visueel ondersteund door Dan Tombs. In zijn compleetheid wederom iets unieks waar 8Bahn vierkant achterstaat! Voor een indruk van dit uitstekend staaltje werk kun je een kijkje nemen op Youtube.Aanvullend zal Roger Gerressen de zaal openen op 29 april. Roger zit flink in de lift met z’n recente releases op o.a. Wolfskuil welke internationaal goed aanslaan. Als slagroom op het toetje heeft Bert de Rooij beloofd om de grote zaal af te sluiten in een nieuw jasje: “Bert over de Rooije”. Zegt genoeg toch? De intieme bovenzaal biedt op Koninginnenacht veelzijdig perspectief met Dimzen, Terra Cotta Live en Twib.

Enkele uren later gaat 8Bahn verder met haar buitenspektakel welke op Koninginnedag welgeteld 12 uur mag duren. De 7 leden tellende live band Feindrehstar is absoluut de meest excentrieke act welke is toegevoegd aan de al deels bekende programmering. De oplettende onder ons was hiervan al op de hoogte middels het interview welke afgelopen week werd geplaatst op DJBroadcast. Het oost Duitse collectief Feindrehstar beleeft haar Nederlandse primeur op 8Bahn. De heren uit Jena, die een brede muzikale geschiedenis kennen, onderstrepen zeker de identiteit welke 8Bahn graag neerzet op haar evenementen. Dit geeft een gratis toegankelijk dance evenement, zeker met Koninginnedag, een extra dimensie. Audio technisch gezien overigens een hele rit, maar niets is 8Bahn en partner Funktion One te gek in deze! Nieuwsgierig? Klik dan alvast hier voor het interview en hier voor videomateriaal. Geniaal!

Beroeps enthousiastelingen Le-fi & Mr. FUNK zullen Feindrehstar en Luna City Express aan elkaar lijmen met een brede mix van elektronisch vertier. Met bovenstaand verhaal is 8Bahn wederom een stapje verder in het presenteren van de gehele Night & Day Festival programmering. Duidelijk moge zijn dat er nog steeds toevoegingen zullen plaatsvinden in de categorie: “je kunt het bijna niet geloven”.

2 opmerkingen

ooooow....ik heb nu al zin aan de set van Feindrehstar! :D
op SMS waren ze sooo sweety (L)