Partyflock
 
­ Nederland
Element Little Mountain Recordings is niet algemeen zichtbaar!

Skug presents Jack the Bootleg en Nacht Abstrakt in Bootleg dj café

gepubliceerd door , op
Skug presents Jack the Bootleg en Nacht Abstrakt in Bootleg dj café
22 februari 2010
Na drie edities Jack The Bootleg in 2009, en een zinderende Skug on a DéTour, is SKUG terug in het Bootleg DJ Café. Januari was de maand van bezinning, vanaf februari wordt er weer voluit geknald, met op vrijdag 26 februari Jack The Bootleg en op zaterdag 27 maart Nacht Abstrakt. Met "SKUG Presents" wil SKUG een duidelijk onderscheid maken tussen de toekomstige SKUG label-avonden met alleen eigen artiesten, en avonden waarin ook andere DJ's en Live-acts worden uitgenodigd om de gelederen te versterken.

Jack The Bootleg - "no one man owns house"

Was het bij de vorige editie nog niet zeker of Jack terug zou komen in het Bootleg DJ Café, uiteindelijk vond Jack z'n bootleg weer, en kon hij deze avond niet in de steek laten. Jack zal dit jaar wat minder vaak komen opdagen, maar als 'ie er is, dan zal dat uiteraard weer garant staan voor de lekkerste house en een hoop gezelligheid. Heel belangrijk blijft het motto "no one man owns house", ofwel gratis housen voor iedereen. Hoewel hij vaak garant staat voor de feeststemming in de late uurtjes, is PD Marcos ditmaal degene die de avond opent met een diepe en kwalitatieve DJ-set. Outloud voorman 'Djuice' Joey Macnack en "triphouser" KRY zijn door SKUG uitgenodigd om met de ultieme Jack-vibe de nacht in volle gang te zetten. Ook ditmaal is er een bizarre Jack2Jack sessie, de back2back sessie die bekend staat om de lijpste combinaties. Nieuwbakken SKUG resident Wouter S. en Club KinQ'er Tommy Tunne zullen met deze aparte combo het publiek compleet in vervoering brengen. De nacht wordt in stijl afgesloten door ArtXpress.

Nacht Abstrakt

Met gepaste trots presenteert SKUG z'n nieuwste concept. Tegenover het gratis toegankelijke en house georiënteerde Jack The Bootleg, staat Nacht Abstrakt, een afwisseling van abstractere sounds van minimal tot electro en techno. En voor 'bootleg' begrippen liegt de line-up er niet om. Niemand minder dan Manual Music voorman Paul Hazendonk en Strictly Techno'er Perry, bezig onder z'n nieuwe alias "Flink", zullen de tent keihard op z'n kop zetten.

Paul Hazendonk is behoorlijk aan de weg aan het timmeren als DJ, labeleigenaar van o.a. Manual Music, en de laatste tijd vooral druk met DJ/Producer duo Furrr & Hazendonk, met aankomende releases op labels als Diynamic en Little Mountain Recordings (van Sander Kleinenberg). Opvallende naam in de lineup is Flink, de nieuwe alias van de Perry, de man achter onder andere de Strictly Techno avonden. Nog vers in het geheugen ligt de avond met Dave Clarke op 28 januari jongstleden in Watt, waar Flink met volle overtuiging de avond warmdraaide voor de technoheld uit Engeland. De afvaardiging van SKUG residents bestaat onder andere uit een openingsset van ArtXpress. Na het geweld van Paul Hazendonk en Flink staat live-act Klankarbeit op het menu. Terug op de plek waar het nog geen half jaar geleden begon, en Klankarbeit is al flink onderweg, met als hoogtepunt hun eerste remix release op het engelse label Underphunk in februari. Uiteraard worden hun enerverende sounds weer aangevuld met interactieve beelden van visual artist Nom Is P. De nacht wordt afgesloten door JSPR en Berry Straw. Normaal is Berry Straw alleen bekend van de meest extreme stijlen binnen de elektronische muziek. Op Skug on a DéTour stond hij al back2back met PD Marcos, bij Nacht Abstrakt zal hij z'n eerste solo DJ-set doen met z'n nieuwe liefde, minimal techno. En hoewel men het minimal noemt, kan je een "maximal" stevige set verwachten van deze "ruige aardbeien baas".