Partyflock
 
­ Nederland

Sound architecture
Museumnacht special

gepubliceerd door , op
Sound architecture
20 februari 2010
FeestSound architecture · Museumnacht special
Datumzaterdag 6 maart 2010
LocatieWatt Site
Zaterdag 6 maart staat Rotterdam in het teken van de Museumnacht. Een festival welke in de havenstad een grote bekendheid geniet en vele mensen in de nachtelijke uurtjes op de been brengt. De Museumnacht is inmiddels uitgegroeid tot een breed cultureel uitgaansevenement. Sound Architecture laat wederom van zich spreken en programmeert, tijdens haar succesvolle maandelijkse resident avond, een Frans getinte line up. Met een live optreden van dOP en een DJ Set van Anthony Collins heeft Club Watt de créme de la créme uit Frankrijk op haar programma staan. De avond wordt geopend met een heerlijk één–tweetje tussen de Utrechtse tovenaar, Dimzen en Rotterdams branie, Joachim.

Pure house uit de dOP!
Clement Zemstov, Damien Vandesande, Jonathan "JoJo" Illel, drie jeugd boezemvrienden vormen één van Frankrijks meest kwalitatieve live act in de categorie underground house. Niet te verwarren met hun goede vrienden van Nôze, die overigens gelden als grootste inspiratiebron van deze multi muzikale formatie van dancestijlen. dOP gebruikt zo enorm veel invloeden uit diverse muziekstromingen daar spat de vernieuwing vanaf. Niet vaak krijg je in Nederland de kans om een live optreden van dOP live te zien. Maar als de kans zich voordoet, dan luidt toch echt het devies: don’t miss this one! De energie spat van hun optredens en check gewoon voor de grap de myspace site. Je begrijpt direct met wat voor kaliber Sound Architecture op de proppen komt.

It’s Freak ’n Chic
Anthony Collins is zo’n rijzende DJ ster die kwam, zag en overwon! Het Nederlandse publiek heeft de afgelopen jaren regelmatig kennis kunnen maken met deze producerskoning afkomstig uit Parijs. Veel labelbazen hebben Collins hoog in het vaandel staan getuige de vele releases op evenzo verschillende labels. Vinyl Club, Cecille en Get Physical zijn enkele aansprekende voorbeelden die voor Anthony Collins al een genomen horde zijn. Maar naast zijn spraakmakende producties is de Parijsenaar een lust voor het oor achter de DJ-decks. Zijn sets staan gelijk aan de haute cuisine waar Frankrijk zo bekend om staat. Verfijnd en finesse zijn hier de sleutelwoorden. Niet voor niets is Anthony Collins geliefd bij een vrouwelijk publiek. Niet alleen om zijn looks, maar omdat vrouwen willen dansen. En dansen dat laat hij je! Anthony Collins zal na het concert van dOP de Museumnacht stevig afrocken!

Heren Dubbel I
Wat een heerlijke onverwachtse combinatie moet dit voor een hoop technoliefhebbers zijn? Maar als je even iets dieper graaft dan is de ‘team up’ tussen Dimzen en Joachim uitstekend uit te leggen. Beiden staan al jaren voor een zeer waardevol principe. Dimmie en Joa zorgen al heel wat jaartje dat de ondergrondse vibes in hun eigen stad levend blijven. Hier wordt natuurlijk gesproken over Utrecht en Rotterdam. Twee steden waarin de afgelopen maanden uitzonderlijk goede producties worden gegeven en daar dragen zij allebei hun steentje aan mee. Het kan bijna niet anders dat ze in Amsterdam nu toch geprikkeld gaan worden om de A2 of de A4 te nemen. Voor goede optredens neem je de moeite om te reizen. Neem daarbij Club Watt als decor, één van de mooiste poppodia die Nederland rijk is en een voorverkoopprijs van slechts tien euro, dan is dit zo’n avondje die meer dan de moeite waard is.

1 opmerking