Partyflock
 
­ Nederland

Dutch Underground Music Movement organiseert de 2de OorSmeer

gepubliceerd door , op
Dutch Underground Music Movement organiseert de 2de OorSmeer
22 januari 2010
Dutch Underground Music Movement is een collectief van Dj’s, Producers, VJ’s, Dance-acts en Live-artiesten. Zij zijn zeer bedreven op het gebied van organisatie, promotie en entertainment. Denk hierbij aan een totaalplaatje dus ook aan fotografie en filmproducties.

Klein voorbeeld hoe Dutch Underground Music Movement begonnen is:
Zo’n 3 jaar geleden was er Restaurant B.E.D. op de Houttil in Alkmaar. Dutch Underground Music Movement kwam op het idee, na verschillende geslaagde kleine feestjes gegeven te hebben, om iets nieuws te doen wat Alkmaar al een tijdje miste. Een ‘underground’ techno feest wat vroeger nog wel eens gebeurde in een loods, maar dan met dezelfde mensen en dezelfde intieme sfeer op een legale locatie. Ze hebben vervolgens een thema bedacht genaamd CherryBeats. Dutch Underground Music Movement heeft het restaurant ontruimd en omgetoverd tot een zeer sfeervolle techno area met het beste, voor dit event toepasselijke, wat er te vinden was op het gebied van LED verlichting, danseressen, candygirls, decoratie etc... Wat het belangrijkste was, was dat ze alleen mensen op uítnodiging naar binnen lieten! Dit zodat er een gegarandeerde sfeer ontstond met échte liefhebbers. Het waren drie superfeesten!

Wat kan het publiek van Dutch Underground Music Movement verwachten?
De primaire stroming is dance. Dance als in minimal, techno, electro, progressive en af en toe een commerciële uitschieter naar club en eclectic. Waarom maar af en toe commercieel? Dit omdat de meeste mensen die van de minder commerciële stromingen houden het een groot gemis vinden in de ‘scene’ dat er op dit gebied relatief weinig gedaan wordt. De events die er zijn worden zo langzamerhand uitgemolken of te groots georganiseerd waardoor de intieme sfeer van ‘vroeger’ verdwijnt. DUMM wilt hier in tegemoet komen door de events ‘kleinschalig’ maar bovenal origineel te houden. Origineel als in verschillende thema’s, verschillende zeer talentvolle artiesten en elke keer weer iets extra’s.

DUMM is ook steeds op zoek naar nog niet ontdekt talent om deze artiesten een plek te geven op een podium waar zij hun kunsten kunnen vertonen. Vandaar dat ze elk jaar een dj contest organiseren in Alkmaar.

De Dj’s van Dutch Underground Music Movement draaien op een dusdanig kwalitatief niveau dat ze niet onderdoen voor de grote bekende namen in de dance-scene. De Dj’s die nu bij het collectief zijn aangesloten hebben een rijke draai ervaring en hebben op meerdere feesten hun kunsten vertoond. Locaties als de Waerdse Tempel, [location5947], [location1], [location152] ([location11445]), [location4179], [location113], [location6452] en diverse ‘underground feesten’ zijn hier een voorbeeld van.

Een kleine greep uit de CV van DUMM:
- CherryBeats
- Redroom Waerdse Tempel (‘subfeesten’ bij grote events in de grote zaal)
- De Brug Draait Door
- Alkmaarse DJ Contest (2007, 2008, 2009)
- Luna Beach Festival (Techno Area’s Waerdse Tempel)
- OorSmeer (OorZaak)

27 februari organiseert Dutch Underground Music Movement voor de tweede keer OorSmeer in de RedRoom van de Waerdse Tempel. De eerste keer was geslaagd! Ondanks de sneeuwstorm die er die avond was wisten toch genoeg mensen de weg naar de Waerdse Tempel te vinden om te zorgen voor een goede sfeer! Er is gekozen voor de Waerdse Tempel omdat zij de enige locatie in de buurt van Alkmaar zijn waar tot 05:00 door geknald kan worden!

27 februari staat weer in het teken van de meest vadsige minimal tot de meest moddervette Techno-scheisse! Ook zullen er weer "Special Guests" zijn, er is gezorgd voor een lasershow en de dj's zullen er voor zorgen dat iedereen uit hun dak blijft gaan tot de laatste klank!

3 opmerkingen

Eerste editie was zeker zeer geslaagd!! Heerlijke muziek, fantastische decoratie en een onbeschrijfbaar goede sfeer!!
Above the ground, en toch zó underground.. ;)

Aanwezig for sure!! :D Dit gaat hem weer helemaal worden! :cheer:
Artiest {SHOWLIST artist 49113, 157317, 15263}
Representing Alkmaar! Lekkah bezig Freek..
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 2389, 3120}
Artiest {SHOWLIST artist 53880, 56829, 54499}
Uitspraak van The Vinyl Pimp op vrijdag 22 januari 2010 om 19:24:
Representing Alkmaar! Lekkah bezig Freek..

Thnx Mike! Ben je van de party?