Partyflock
 
­ Nederland

Jack The Bootleg

gepubliceerd door , op
Jack doet weer gek! Speciaal voor 25 december, jawel eerste kerstdag, pakt Jack in het Bootleg DJ Café wederom uit met een breed spectrum aan house muziek. Amsterdam, Utrecht en natuurlijk Rotterdam zelf zijn vertegenwoordigd in een scala aan verassende namen.

Terug van een afwezigheid van één editie Jack The Bootleg, is de Episodes Expo. Buiten een goede smaak voor "the finest of house-music", heeft Jack ook een neusje voor aparte kunst. Was het de eerste editie nog het kunstcollectief Bier en Brood, inmiddels winnaars van de Episodes Jaarpijs 2009, ook ditmaal komt het weer uit die hoek. Tweemaal eerder was ze te bewonderen in de Bootleg, ditmaal sluit Mijke Coebergh het jaar geheel in stijl af, om meteen het nieuwe Episodes jaar in te luiden met een spetterende expo. Mijke staat bekend om haar mix van collages en mixed media, realistische en illustratief experimentele kunst.

Muzikaal is Jack ook zeker niet terughoudend met de feestdagen. Met een landelijke vertegenwoordiging zit Jack gescheten met eerste kerstdag. Uit Amsterdam en aanstormend talent is Ricketic. 2009 was een erg goed jaar voor hem met optredens op festivals als Shoeless, Mystery Land en Source Festival 2009 en twee gereleasede tracks op labels Remote area en Klopfgeist. SKUG had hem al een tijdje in de smiezen, en zorgt ervoor dat Jack hem naar Rotterdam haalt. Utrechtse house-god en SKUG-vriend Erik Heijting is weer van de partij om de gelederen te versterken en ook nu zal hij weer met zijn utrechts energieke sound de avond op een hoger pijl brengen. Rotterdam en SKUG zal o.a. worden vertegenwoordigd door Guevara middels een warme en inspirerende welkomsset. Jessín zal het stokje overnemen en de avond op zijn funky manier nog losser gooien. Natuurlijk is er deze editie weer een Jack2Jack-sessie, en ook ditmaal weet Jack weer een bizarre combinatie uit de kerstmuts te toveren. SKUG resident PD Marcos en "founding father" van de DéTOUR-feesten in het Bootleg DJ Café, Raymond Schmuckenschlager zullen met hun "Slinger & Schlager"-House de laatste uren van de Bootleg compleet op z'n kop zetten.

Al met al genoeg reden om het kerstdiner snel aan de kant te schuiven voor een gratis avondje housen.