Partyflock
 
­ Nederland

Subdub vs Sonic Warfare
3 Year Birthday Bash

gepubliceerd door , op
Subdub vs Sonic Warfare
8 december 2009
Op vrijdag 27 december viert Sonic Warfare, de dubstep- en electronica-avond van de Melkweg, haar driejarig bestaan. In de afgelopen drie jaar is dubstep uitgegroeid van een veelbelovend maar obscuur, nieuw muziekgenre tot de nieuwe trend binnen de dance. Sonic Warfare pakt voor het verjaardagsfeest uit met een extra grote en diverse line-up en werkt deze keer samen met SubDub uit Leeds: één van de belangrijkste dub(step)avonden van de UK.

Eregast tijdens de Three Year Birthday Bash van Sonic Warfare is The Bug, alterego van de Londonse producer Kevin Martin. Eerder was hij samen met MC Flowdan te gast op het eenjarig bestaan van de avond. The Bug staat garant voor een mix van dancehall, grime, hiphop, noise en dubstep. Als je zijn muziek in een hokje wil stoppen dan wordt het iets als ‘cyber-ragga-terror-step’. Het nieuwste album van The Bug, ‘London Zoo’ kwam in 2008 uit op Ninja Tune. Van dit vooraanstaande label staat nog een artiest op de line-up: King Cannibal. Met het donkere debuutalbum ‘Let The Night Roar’ kwam de artiest die ook wel bekend staat als Zilla dit jaar binnen op de internationale radar. Een uniek geluid dat het best te beschrijven is als een industriële mix van dancehall en drum ’n bass.

Iration Steppas zijn het soundsystem achter de SubDub avonden in Leeds. Met hun diepe reggae/dub sound hebben ze gezorgd voor een opleving van het dubgenre in het noorden van Engeland. SubDub is in 1998 opgericht door Mark Salford en Simon Scott. Laatstgenoemde is beter bekend als Exodus. Ook Jack Sparrow komt uit Leeds en is verbonden aan SubDub. Hij heeft releases op Tectonic, Earwax en Contagious op zijn naam staan en mag DMZ’s Mala tot zijn fans rekenen.

Youngsta is één van de beste dj’s binnen de dubstep en behoort sinds het prille begin tot de stal van het belangrijkste dubstep label: Tempa. Sub-bass turntablism maakt hem een spectaculaire verschijning. Met zijn eigen programma op Rinse FM en zijn eclectische stijl staat Youngsta garant voor een vernieuwende set. Last but not least: Tempa labelgenoot Headhunter. Hij vertegenwoordigt de Bristol sound binnen de line-up en staat voor diepe, ritmische tracks met techno invloeden. Na de fijne dj-set tijdens Infection in september komt Headhunter nu terug naar Amsterdam met zijn spectaculaire audio/video liveshow, die nog niet eerder in Nederland te zien is geweest.

3 opmerkingen

Heavy! Headhunter!
Hij vertegenwoordigt de Bristol sound binnen de line-up en staat voor diepe, ritmische tracks met techno invloeden.

b) Zin in deze hoor !!!
Maar waaaaaarom op zondag???

Argh!