Partyflock
 
­ Nederland

Crackhouse @ klinch

anoniem gepubliceerd op
Drie jaar van pijp tot pijp; drie jaar van knalfeest tot knalfeest; drie jaar van wervelende dj-set tot wervelende dj-set. Crackhouse heeft wat te vieren! Dat doen ze op donderdag 12 november in de Melkweg. Voor de viering hebben ze niemand minder dan snoeitechno-icoon DJ Rush uitgenodigd voor een speciale house/discoset. De grote vriendelijke reus uit Chicago is namelijk een van de weinige nog levende artiesten, die in legendarische clubs als Music Box en The Warehouse heeft gedraaid. Hoe dat ongeveer geklonken moet hebben, laat hij horen tijdens dit driejarig bestaan, met een muzikaal onderhoud voor fijnproevers.

DJ Rush – of Isaiah Major, zoals zijn ouders hem hebben gedoopt – groeide op in een achterbuurt van Chicago. Daar besloot hij al op piepjonge leeftijd niets liever te willen dan mensen te entertainen als dj. Met de draaitafels die zijn moeder voor hem gekocht had, sleepte de twaalfjarige Isaiah van blockparty naar feestje naar barretje naar club. Al gauw werd hij een held in het ondergrondse nachtleven van de. In zijn tienerjaren had hij in alle toonaangevende clubs van de stad achter de decks gestaan en leverde hij een wezenlijke bijdrage aan de prille Chicago house scene, die eind jaren tachtig de wereld zou veroveren.

Al op zijn eerste releases op legendarische labels als Dance Mania en Trax toonde Rush zijn voorliefde voor de stevigere vierkwartsmaat. Hierdoor viel hij in het almaar harder wordende dance landschap van Europa bijzonder goed in de smaak. Labels als Force Inc. en het Nederlandse Djax-Up Beats stonden in de rij voor platen van de grootmeester. Onder zijn motto: “Energy is what makes the body move” heeft hij een aparte stijl ontwikkeld, die vooral op drums en ritmische elementen is gebaseerd, hier en daar versterkt met zijn eigen vocals. Ook op zijn eigen label Kne’Deep zet Rush deze filosofie al ruim tien jaar extra kracht bij door zelf platen uit te brengen en een hoop gelijkgezinde muzikanten te tekenen.

Ook als dj heeft Rush een grote schare fans door heel de wereld verzameld. Zijn charisma achter de decks is simpelweg ongeëvenaard. En hoewel de meeste Rush-fans hem vooral van zijn stevige stijl kennen (vaak genoeg host hij de hardste technotent op Awakenings Festival) heeft Rush ook een kant die zelden bij het Nederlandse publiek te horen is. Mis deze buitenkans dus niet om hem house en disco te draaien! Maar deze speciale viering zou natuurlijk niets zijn zonder de bezielende begeleiding van de heren die de pijp al drie jaar lang smeulend houden. Aron Friedman, Brent Roozendaal en Carlos Valdes zijn voor de reguliere Crackhouseganger natuurlijk een ABC’tje. Tijdens deze extra feestelijke gelegenheid laten zij horen en zien wat ze ook weer bedoelen met de woorden: Crackhouse is a feeling!

Voor meer info: www.indeklinch.nl twitter.com/klinchmelkweg

4 opmerkingen

Heeel vet! Ik hoop dat ik die vrijdag laat moet werken!
Artiest {SHOWLIST artist 34182, 38944}
wow rush aan de house?? mot nie gekker worden! :)