Partyflock
 
­ Nederland

High Quality

gepubliceerd door , op
High Quality
20 september 2003
FeestHigh Quality · 100th edition
Datumvrijdag 26 september 2003
WinactieHigh Quality actiegesloten
LocatieMelkweg Site
Na 99 edities, bijna 9 jaar HQ parties, is High Quality de club die harddance en kwaliteitstechno naar nederland bracht, klaar om jullie te verwelkomen op de 100e editie van HQ. Om dit alles te vieren breng HQ jullie 2 avonden verdeeld over 2 maanden met een extra lange nacht tot 6 uur!

Voor het eerste deel van de avond hebben we een line-up die werkelijk de HQ Melkweg historie weergeeft. Om te beginnen de terugkomst van HQ legendes Dave Randall & Sterling Moss samen met Tom Harding, JP en Rossi voor een nacht vol HQ klassiekers.

In de technohal zien we de terugkeer van Technoheld Billy Nasty en holland`s Paul J voor een set HQ techno klassiekers.

In October brengen we jullie, wat wij vinden, de grootste namen uit de HQ historie. Met een Lineup die HQ echt waardig is, dj Scot Project, Steve Hill, Tom Harding, Danny D ...en meer, word vervolgd dus houdt deze site in de gaten!


Billy Nasty,

Billy Nasty speelde op de 1e editie van High Quality 9 jaar terug op koninginnedag. Billy werd geprezen om zijn toenmalige rammende underground set, nog voordat trance, techno, progressive en rave werden uitgevonden, deze man is een echte party Dj. Toen billy de eerste keer op HQ kwam liet hij een paar Crewmensen van HQ zijn platen naar locatie brengen en wat toen gebeurde is een bekend HQ verhaal. Toen de HQ-crew onderweg ging naar de melkweg met een afgeladen boot zonk deze naar de bodem van het kanaal met de crew en billy's platen aan boord. Iedereen zwom naar de kant maar wat was er met Billy`s platen gebeurd?? Iemand van de crew schreeuwde van wal naar een ander "Billy moet vanacht draaien, en zijn platen liggen op de bodem!!!" Hij nam een diepe haal lucht en dook naar de bodem en vond de platentas van Billy waarop we de platen voorzichtig uit de hoezen hebben geknipt en vervolgens hebben gedroogd met een föhn. In de tussentijd waren andere HQ crewleden de rommelmarkten aan het afstruinen op zoek naar genoeg oude platenhoezen om zijn platen in terug te stoppen. Toen we er eindelijk genoeg hadden (oude 60`s en 70`s hoezen) moesten we ze allemaal herlabelen zodat Billy zijn platen zou kunnen herkennen... Na bijna 3 uur kwam Billy eindelijk aan en als de professional die hij is zei hij no problem en gaf hij een perfecte mix weg die avond, serieus een ware HQ legende.


Sterling Moss,

Nog zo een legende, James Moss is zonder twijfel een van de beste hard dj`s op deze wereld. Zijn decks en FX hebben hem tot de ster gemaakt die hij nu is. Hij is samen met Tom Harding en JP een van de 3 dj`s die de max hebben mogen afsluiten. In de term techniek is hij een vakmannetje apart, zijn platenkeus en elementen vanuit iedere soort harddance maken zijn set tot iets speciaals.


Dave Randall,

Een van de originele pioniers der hardhouse, Dave was een resident in de legendarische club "trade" in London. Vanaf deze plek begon hij harddance over de hele wereld te promoten met zijn eigen latenlabel en producties. Dave was ook resident tot de laatse "captain tinrib super fishnights" De laatste 10 jaar heeft hij alle uithoeken van de wereld gezien, van de mainstage op Dancevalley tot de kleinere clubs in Bombay en de mageraves in zuid amerika en verder. Het is altijd genieten Dave terug te hebben op HQ in de melkweg maar vannacht zal hij een speciale classics mix doen.


Paul Jay,

Nog eentje van de eerste HQ lineup, een van de grondleggers van HQ en resident. Toen Techno DE overheersende stijl was in de oude zaal, hij was een belangrijk icoon in het voorbrengen van de grote namen binnen de technoscene zoals o.a. Adam Beyer, dj Rush, The Advent live, Darren Emerson een ware pionier binnen de Amsterdamse techno scene.


Tom Harding,

Tommie, de DJ, er is weinig wat we eigenlijk niet weten van deze man dus vroegenn we hem om zijn fijnste HQ herineringen.

1: De beste HQ ooit?

Hmm na er 97 gedaan te hebben is het moeilijk een favoriet uit te kiezen. Ik denk dat de beste toch aan het begin van het HQ concept ligt, Random access speelde mijn remix van "Towers" op dat punt plaste ik bijna in m`n broek van de spanning, echt geweldig.

2: Koninginnedag,

Op de eerste koninginnedag werd ik overgehaald om gedurende mijn set een oranje hoofddeksel te dragen. Ik zag eruit als een kneus maar was patriotisch bezig. Maargoed, ik gooide het ding het publiek in als een soort aandenken, echter den volgende dag werd er aan mijn hotelkamer aangeklopt en werd het hoofddesksel geretourneerd aan me omdat iemand dacht dat ik hem was verloren, ik geloof dat iemand het punt toen gemist heeft.

3: Nog een van de beste HQ`s,

Ik speelde samen met Tony de Vit een x aantal jaar terug. Ik stond bij hem in het krijt en het was mij een eer met hem te mogen spelen, ik zal dit nooit vergeten.

4: Nog een koninginnedag, De dag dat de boot zonk met de platen van Billy Nasty. Nadat hij 3 uur later aankwam in de achterkamer van de melkweg en hij een zooi mensen aan de gang zag om zijn platen te drogen met een zooi föhns, GENIAAL!!!


Dj JP,

Nog een van van de oprichters van HQ, hij is aanwezig geweest sinds de eerste dag. We vroegen JP wat hij van HQ vond en hoe het was om een van de langstlopende feesten in europa te organiseren. Na het organiseren van clubavonden in amsterdam zijn we uiteindelijk naar de melkweg verhuisd voor een maandelijks terugkerend evenement. Hier hadden we de kans om samen met Paul Jay de engelse sound naar nederland te brengen waar een ernstig gebrek aan deze stijl was. We hadden de kans om de beste dj`s en pruducers van de andere kant van het kanala naar Nederland te halen, dit alles samen met locale helden gaf ons uiteindelijk de HQ sound. Later hadden we eindelijk de kans om allebij de zalen te vullen en hebben we de stijlen opgesplitst naar 2 verschillende hallen. De ene kan in de oude zaal de techno en house sounds en aan de andere kant in de maxx de geboorte van de UK sound in Nederland, Deze sound heeft ons nooit verlaten. Gooi dit samen met het meest energieke publiek op de nederlandse dansvloer en je hebt HQ zoals het heden ten dage is. Onveranderd en toch nog op de voorste rij.


Het is een eer en een privilege geweest om samen met deze grote namen te mogen optreden en ik heet jullie allen welkom op de volgende 100 edities van High Quality.

39 opmerkingen

 
Me and mix gonna fly at hq!!!!
 
Porno!!!!!!!!!
 
Absoluut 200% zeker present! Wordt weer smullen:) Volgende maand ook zo te zien:bounce:
 
hardance...was da? ;)

verander ff in harddance :)

Voor de rest lijkt het me wel een lekker feesie!
 
Jaaaaaa!!!!
 
HELAAS moet ik m dit keer overslaan.....maarre ben de volgende keer weer ckers van de partij!!
 
he jammer hoor chanti:), maarre er zijn al 100 hq geweest, komen er vast nog meer!! haha
 
Damn moet het nou net op vrijdag zijn...
 
Word weer even lekker stampen, hoop dat het me lukt :-p
 
billy nasty = (Y)
laatste aanpassing
zo'n verjaardags feestje kan ik natuurlijk niet laten schieten. wordt een top avond
 
Ik heb er zooooooo'n zin in.... Billy Nasty :respect:
jaja popeye is zekers van de party !!!!!!!!!
ff kijken of ik nog iemand kan betoveren
Artiest {SHOWLIST artist 13109, 55359, 47652}
Just like Raven says! Dit gaat al mooi worden, maar wat wordt het 2e deel op 31 oktober goed. Hou je vast:
Off course Tom Harding & Danny D, verder BK (!), Steve Hill (!!) en DJ SCOT PROJECT (!!!!!!!!!)

Dat wordt raggen mensen, RAGGEN!!! YEAH!!!
Ik ga denk ik ook met m'n neef.
Het is alleen jammer dat het daar zo snik en snikheet is...
 
Gewoon veel :beer: drinken;), koelt lekker af. BK op HQ is inderdaad ook geen verkeerd idee nee, hoop dat dat doorgaat:bounce:
laatste aanpassing
 
Gaan we :bounce:
wordt wel top
Me 2
me not :(
:bounce: :bounce: :bounce: zeker van de party!!
Vrijdag gaat jammergenoeg niet lukken, maar heb zeker zin in 31 oktober! Heb gehoord dat Lab Four dan ook van de partij is en BK van Nukleuz !!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!
laatste aanpassing
Daar gaan we dan, op zoek naar..
Portemonnee is vrij leeg, moet dit keer dus maar ff overslaan. Volgende maand wel zeker. Steve Hill! Beter.
 
5-jarig bestaan was ook topfeessie! Misschien ook hiero naartoe.
 
Ben ook van de party
Artiest {SHOWLIST artist 141318, 1859, 17165}
Lab 4 heeft helaas afgezegd :(
 
Ik miste inderdaad LAB4 al, die vorige berichtgeving nog wel op de line-up stond.. :-(

Beste sfeer-feest mag ik natuurlijk niet missen dus van de week maar kaartje halen.. :9
Lees net dat BK Lab Four gaat vervangen!
Ik ga Zeker proberen erby te zijn..

dit wil ik egt nie missen dus denk dat ik vrydag maar vry neem en snel een kaartjuh mot halen.
voor 18 okt ook gelijk ff een kaart halen gaan we weer knalluh :)

greetZz PaRtYpEePs
Artiest {SHOWLIST artist 62105, 11259}
Hey Partyppl,

Gaat een super avond worden!!! Alleen jammer dat het helaas niet tot 6 uur door kan gaan :-( (www.hqamsterdam.nl)

Tot vrijdag!!!
Lab-4 zal door omstandigheden niet aanwezig zijn op 31 october. Lees maar danny D zijn column op de hq site. Jammer maar waar... ;(

Volgende keer beter.
Nice...will be interesting to check it out :)

(And those who want more hardtrance, come to qlub tempo on sat :))
 
Onderschat BK niet!!! vol GAS UK HH(Y)
yihaaaaaaaaaaaaaaaa
ben er na een half jaar weer helemaal bij hoor
en ooo dan kunnen al me hq-moleculetjes weer helamaal lozzzzz
laatste aanpassing